It-asiantuntijan rekrytointi ja suorahaku

It-asiantuntijan rekrytointi

Tarjoamme rekrytointia avaimet käteen -palveluna. Voit myös ulkoistaa meille osan rekrytointiprosessistasi.

Rekrytoinnin vaiheet

  • Kartoitamme asiakkaan it-osaajatarpeen ja määrittelemme tehtävänkuvan
  • Löydämme sopivat ehdokkaat, arvioimme ja esittelemme heidät asiakkaalle
  • Laskutamme aloitusmaksun ja loput onnistumisperusteisesti työsopimuksen allekirjoituksen jälkeen
  • Lisäpalveluna teemme soveltuvuusarvioinnin

Kokeile ja varmistu

Vuokraa asiantuntija rekrytointioptiolla! Voit rekrytoida asiantuntijan haluamasi ajan kuluttua. 12 kuukauden vuokran jälkeen rekrytoit ilman lisäkuluja.

Ota yhteyttä

 

Näin rekrytointi etenee

Ota yhteyttä

It-asiantuntijan suorahaku

Suorahaku sopii hyvin silloin, kun osaajia ei löydy perinteisen ilmoitteluhaun kautta. Hoidamme suorahaut joko hiljaisena hakuna tai ilmoitusten kera.

Suorahaun aikataulutus voidaan sopia kiinteäksi. Esittelemme asiakkaalle ns. pitkän listan tietyn ajanjakson jälkeen, tyypillisesti 4-6 viikon kuluttua.

Kun haluttujen osaajien löytäminen työmarkkinoilta on haastavaa, tai kilpailu heistä on kovaa, voidaan soveltaa paras ehdokas mallia. Paras ehdokas -mallissa asiakas tekee rekrytoinnissa etenemispäätöksen ensimmäisen sopivan ehdokkaan löydyttyä. Jatkamme ehdokkaiden etsintää niin kauan, että sopiva ehdokas löytyy, tai korkeintaan neljä kuukautta. Malli sopii erityisesti ohjelmistokehityksen ja muiden digitaalisten palveluiden kehittämiseen liittyvien tehtävien suorahakuihin.

Ehdokkaiden esittely

Rekrytointikonsulttimme esittelee asiakkaalle sovitun määrän ehdokkaita, joita suositellaan asiakkaan arviointiprosessiin. Konsulttimme avustaa asiakasta haastattelupäätöksissä. Sovimme jatkoon valittujen ehdokkaiden haastatteluaikatauluista.

Asiakkaan työnantajamielikuva

Toimeksiantojen aikana ylläpidämme hyvää työnantajamielikuvaa asiakkaasta. Sovimme asiakkaan kanssa haun aikaisesta viestinnästä ehdokkaille. Rekrytointikonsulttimme toimii ehdokkaiden yhteyshenkilönä ja tiedottaa rekrytointiprosessin etenemisestä. Sovimme myös viestinnästä hakijoille, joita ei valita tehtävään.

Haastatteluiden jälkeen asiakkaan ja hakijoiden välille muodostuu henkilökohtainen kontakti. Tässä vaiheessa onkin luontevaa, että asiakas ottaa osavastuun yhteydenpidosta loppusuoralla oleviin hakijoihin.

REKRYTOINNIN ONNISTUMISEN SEURANTA

Henkilön aloittaessa uudessa työtehtävässä alkaa rekrytoinnin onnistumisen seuranta, jolla varmistetaan sitoutuminen ja työssä menestyminen työnantajan ja henkilön itsensä kannalta. Teemme laatujärjestelmämme mukaisen asiakastyytyväisyyskyselyn asiakkaalle kunkin rekrytoinnin jälkeen.

TAKUU

Mikäli rekrytoitu henkilö ei täytä tehtävän vaatimuksia suorahakupalvelun takuuaikana, haemme uuden työntekijän ilman lisäveloitusta. Takuu sisältää yhden uusintahaun.

Case-referenssit

Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus eli Valtori sai Nicon kautta projektiinsa kokeneen it-projektipäällikön, Kalle Mattilan, huolehtimaan Suomen suurimman etäkäyttöpalvelun kehitysprojektista. Kauko-palvelun tuotepäällikkö Pekka Vanhoja kertoo, että yhteistyö Kallen kanssa on sujunut hyvin. ”Kallen vahva ote projektinhallinnasta on auttanut projektin edistämisessä myös haastavien tilanteiden edessä. Järjestelmällinen työskentelytapa luo projektille ja projektitiimille hyvän pohjan toimia. Projektipäällikön rooli projektissa, jossa toimitaan monitoimittajaympäristössä, on kriittinen ja Kalle on tässä hoitanut toimittajatahojen koordinointia ja ohjausta hienosti.”

Kokeile ja varmistu

Löysimme it-alan asiakkaallemme Cloud Specialistin kokeile ja varmistu -mallilla. Valittu henkilö työskenteli 12 kuukautta Nicossa vuokrattuna loppuasiakkaalle. Asiantuntijan tavoitteena oli automatisoida käyttöönottoon, operointiin, valvontaan, skaalautumiseen ja jatkuvuuden hallintaan liittyviä toimintoja. Samalla asiantuntija kouluttautui ja sertifioitui pilvipalvelutoimittajan (Azure) opintopolkujen mukaisesti. Vuoden kuluttua asiakas oli edelleen tyytyväinen valintaansa ja rekrytoi henkilön omaan yritykseensä.

Cloud Specialist

Henkilöstövuokraus

Vuokrasimme teollisuusalan yritykselle projektipäällikön noin puolen vuoden toimeksiantoon. Kokenut projektipäällikkömme työskenteli logistiikan integraatioiden parissa, aina testauksesta pilotoinnin kautta tuotantoon ja edusti yritystä partnereiden ja toimittajien suuntaan. Projektipäälliköllämme on samanaikaisesti useita pieniä projekteja käynnissä eli päivät ovat hyvin vaihtelevia. Oman lisänsä tuo myös kansainvälisyys.

Projektipäällikkö

Suorahaku

Rekrytoimme vakuutusalan asiakkaallemme BI (business intelligence) -asiantuntijan. Hänen tehtävänään oli vahvistaa asiakkaan raportointitiimiä. Tehtävänkuva sisälsi tietovarastojen ja raportoinnin kehittämistä ja ylläpitoa. Käytetyt teknologiat ja ohjelmistot ovat Power BI, MS SQL, SAP BO ja Informatica. Onnistuimme löytymään asiakkaalle useita potentiaalisia kandidaatteja, eri tyyppisillä profiileilla ja asiakkaalla oli positiivinen haaste valita näistä parhaiten tiimiä täydentävä henkilö.

Business Intelligence Specialist

Tähtiagenttimme palveluksessasi

Ave Arumäe

Rekrytointikonsultti / Manager, Tallinna
+372 5803 5277
ave.arumae@fujitsu.com

Heidi Hänninen

Rekrytointikonsultti / Manager, Helsinki (äitiyslomalla)

Oletko valmis aloittamaan?

Ota yhteyttä