It-asiantuntijan rekrytointi ja suorahaku

It-asiantuntijan suorahaku

Suorahakupalveluja käyttämällä voit parantaa rekrytointisi onnistumisvarmuutta. Palvelua käytetään nykyisin hyvin yleisesti tilanteissa, joissa perinteinen ilmoitushaku ei tuota tulosta, rekrytointi halutaan pitää luottamuksellisena tai sen avulla halutaan vahvistaa omaa työantajamielikuvaa. Nico toteuttaa suorahaut joko hiljaisena hakuna tai yhdistämällä hakuun myös julkista työpaikkailmoittelua. Henkilökohtaista kontaktointia ja houkuttelua tarvitaan erityisesti siksi, että tehtävään saadaan riittävästi sopivia hakijoita. Julkinen ilmoittelu tukee hyvin hakuprosessia näkyvyyden, viestinnän ja hakemusten käsittelyn kannalta. Nicon rekrytointikonsulttien ehdoton vahvuus on it-toimialan, roolien ja osaamisten tuntemus sekä laaja verkosto toimialan sisällä. Vahvuutemme ovat myös paikalliset rekrytointikonsultimme Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Tallinnassa.

Suorahakuun kuuluvat tyypillisesti seuraavat työvaiheet, jotka kaikki ovat hyvin tärkeitä rekrytoinnin onnistumisen kannalta:

1. Asiakkaan tilanteeseen tutustuminen ja tehtäväkuvan laatiminen
2. Vaihtoehtoisten ehdokkaiden löytäminen
3. Kontaktointi
4. Haastattelut ja finalistien valinta
5. Mahdollinen soveltuvuusarviointi tai ammatillinen testaus
6. Valinnan tekeminen

Tyypillisesti hakuprosessi kestää kokonaisuutena noin kaksi kuukautta. Suorahakuprosessin toteutus sovitaan tapauskohtaisesti asiakkaan rekrytoivan esimiehen ja Nicon rekrytointikonsultin kesken. Tällä luodaan tarkoituksenmukainen ja tuloksellinen suorahakuprosessi. Sovittavia asioita ovat muun muassa aikataulutus, asiakkaan osallistuminen haun eri vaiheisiin, raportointi ja muu yhteistyö suorahakupalvelun sekä siihen liittyvän takuun aikana.
Annamme suorahakupalvelulle kiinteän hinnan. Laskutamme aloitusmaksun palvelun alkaessa ja loput onnistumisperusteisesti työsopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Soveltuvuusarvioinnin teemme sovittaessa lisäpalveluna.

Ota yhteyttä

 

Näin suorahaku etenee

Asiakkaan työnantajamielikuva

Toimeksiantojen aikana ylläpidämme hyvää työnantajamielikuvaa asiakkaasta. Sovimme asiakkaan kanssa haun aikaisesta viestinnästä ehdokkaille. Rekrytointikonsulttimme toimii ehdokkaiden yhteyshenkilönä ja tiedottaa rekrytointiprosessin etenemisestä. Sovimme myös viestinnästä hakijoille, joita ei valita tehtävään.

Haastatteluiden jälkeen asiakkaan ja hakijoiden välille muodostuu henkilökohtainen kontakti. Tässä vaiheessa onkin luontevaa, että asiakas ottaa osavastuun yhteydenpidosta loppusuoralla oleviin hakijoihin.

REKRYTOINNIN ONNISTUMISEN SEURANTA

Henkilön aloittaessa uudessa työtehtävässä alkaa rekrytoinnin onnistumisen seuranta, jolla varmistetaan sitoutuminen ja työssä menestyminen työnantajan ja henkilön itsensä kannalta. Teemme laatujärjestelmämme mukaisen asiakastyytyväisyyskyselyn asiakkaalle kunkin rekrytoinnin jälkeen.

TAKUU

Mikäli rekrytoitu henkilö ei täytä tehtävän vaatimuksia suorahakupalvelun takuuaikana, haemme uuden työntekijän ilman lisäveloitusta. Takuu sisältää yhden uusintahaun.

KIINNOSTAAKO REKRYTOINTI PUOLEEN HINTAAN?

GuruTori tarjoaa näkymän vapaisiin tai pian vapautuviin kokeneisiin It-alan osaajiin. Palvelun tilaajana voit käydä katsomassa löytyisikö tarvettanne vastaava it-alan ammattilainen töitä parhaillaan aktiivisesti etsivien ja nopeasti rekrytoitavien it-konkariemme joukosta, juuri silloin kun sinulle sopii ja tarve on. Ajan säästön lisäksi GuruTori tarjoaa mahdollisuuden säästää kuluissa, sillä palvelun kautta tehdyn rekrytoinnin kustannus on vain puolet suorahaun hinnasta. Jos siis etsit nopealla aikataululla sopivaa it-asiantuntijaa rekrytoitavaksi yritykseesi, kannattaa tilata maksuton GuruTori-palvelumme.

Lue lisää

Case-referenssit

Kokeile ja varmistu

Löysimme it-alan asiakkaallemme Cloud Specialistin kokeile ja varmistu -mallilla. Valittu henkilö työskenteli 12 kuukautta Nicossa vuokrattuna loppuasiakkaalle. Asiantuntijan tavoitteena oli automatisoida käyttöönottoon, operointiin, valvontaan, skaalautumiseen ja jatkuvuuden hallintaan liittyviä toimintoja. Samalla asiantuntija kouluttautui ja sertifioitui pilvipalvelutoimittajan (Azure) opintopolkujen mukaisesti. Vuoden kuluttua asiakas oli edelleen tyytyväinen valintaansa ja rekrytoi henkilön omaan yritykseensä.

Cloud Specialist

Henkilöstövuokraus

Vuokrasimme teollisuusalan yritykselle projektipäällikön noin puolen vuoden toimeksiantoon. Kokenut projektipäällikkömme työskenteli logistiikan integraatioiden parissa, aina testauksesta pilotoinnin kautta tuotantoon ja edusti yritystä partnereiden ja toimittajien suuntaan. Projektipäälliköllämme on samanaikaisesti useita pieniä projekteja käynnissä eli päivät ovat hyvin vaihtelevia. Oman lisänsä tuo myös kansainvälisyys.

Projektipäällikkö

Suorahaku

Rekrytoimme vakuutusalan asiakkaallemme BI (business intelligence) -asiantuntijan. Hänen tehtävänään oli vahvistaa asiakkaan raportointitiimiä. Tehtävänkuva sisälsi tietovarastojen ja raportoinnin kehittämistä ja ylläpitoa. Käytetyt teknologiat ja ohjelmistot ovat Power BI, MS SQL, SAP BO ja Informatica. Onnistuimme löytymään asiakkaalle useita potentiaalisia kandidaatteja, eri tyyppisillä profiileilla ja asiakkaalla oli positiivinen haaste valita näistä parhaiten tiimiä täydentävä henkilö.

Business Intelligence Specialist

Kumppanuus

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus eli Valtori sai Nicon kautta projektiinsa kokeneen it-projektipäällikön, Kalle Mattilan, huolehtimaan Suomen suurimman etäkäyttöpalvelun kehitysprojektista. Kauko-palvelun tuotepäällikkö Pekka Vanhoja kertoo, että yhteistyö Kallen kanssa on sujunut hyvin. ”Kallen vahva ote projektinhallinnasta on auttanut projektin edistämisessä myös haastavien tilanteiden edessä. Järjestelmällinen työskentelytapa luo projektille ja projektitiimille hyvän pohjan toimia. Projektipäällikön rooli projektissa, jossa toimitaan monitoimittajaympäristössä, on kriittinen ja Kalle on tässä hoitanut toimittajatahojen koordinointia ja ohjausta hienosti.”

Pekka Vanhoja, Valtori

Tähtiagenttimme palveluksessasi

Oletko valmis aloittamaan?

Ota yhteyttä