Mona Kukkonen

Rekrytoinnin ammattilainen, joka haluaa kasvaa ammatillisesti IT-alan osaajana

Nico_Henkilokuvat_Mona_Kukkonen_530x540

Kun paljasjalkainen stadilainen Mona Kukkonen palasi opiskelujen jälkeen kotikaupunkiinsa, hän ei vielä tiennyt, että henkilöstöala vie hänet mukanaan. Nyt hän on Nicon Helsingin projektipäällikkötiimin esimies ja rekrytointikonsultti.

Koulutukseltaan rahoitusalaan erikoistunut kauppatieteen maisteri ja humanististen tieteiden kandidaatti aloitti työuransa rahoitusalalla, mutta muutamien vuosien jälkeen hän päätyi sattuman kautta Taloustutkimukselle markkinatutkijaksi. Sieltä hän tuli kysytyksi Experikselle henkilöstöalalle taustatutkimuksen, ehdokashankinnan ja haastavien asiantuntijarekrytointien pariin. Nicolle Mona siirtyi Delivery Manager -tehtävästä, jossa hän vastasi nimettyjen avainasiakkaiden IT-roolien resursoinnista.

Palava kiinnostus IT:tä, Monan sanoin nykyajan alaa kohtaan, ja halu keskittyä juuri IT-alaan sai hänet tarttumaan mahdollisuuteen työskennellä Nicossa. Hänestä on mahtavaa, että kollegat ovat IT-alan ammattilaisia ja heiltä voi aina kysyä, kun törmää asiaan, jota ei ymmärrä. Hän myös nauttii työssään siitä, että joka päivä oppii jotakin uutta, ja voi kasvaa omassa työssään ammatillisesti IT-alan osaajana.

IT-alan viehätys on Monasta dynaamisuudessa ja siinä, että haasteet ovat kovat. Osaajat ovat erityisosaajia omassa työssään ja jokainen haku tai resursointi on ainutlaatuinen. Mitä tehtävällä tai halutulla osaamisella kulloinkin tarkoitetaan, vaihtelee asiakasympäristön mukaan. Alalla on paljon abstrakteja käsitteitä ja se vaatii paneutumista.

Mona panostaa aina siihen, että jokaisessa rekrytoinnissa ja resursoinnissa asiakkaan odotukset ovat realistiset ja tehtäväkuvaus on yksityiskohtainen. Onnistumisen kannalta on tärkeää, että molemmin puolin on ymmärrys siitä, paljonko osaajia on markkinoilla ja mitä vetovoimaa työnkuvassa pitää olla heidän houkuttelemisekseen uuteen työpaikkaan.

Helsingin tiimissä on noin 20 kokenutta projektipäällikköä, jotka tekevät työtään hyvin itsenäisesti. Se vapauttaa Monan keskittymään oman tiiminsä kasvattamiseen, jotta Nicolla on vastaisuudessakin tarjota asiakkaalle heidän tarvitsemansa IT-alan osaaja. Jämäköillä ja näyttönsä antaneilla projektipäälliköillä on kova kysyntä.

Tarvitaanko teillä kokenutta projektipäällikköä vai oletko projektipäällikkö, joka hakee uusia haasteita? Ota yhteyttä Monaan.

Ota yhteyttä:

+358 50 306 3704

mona.kukkonen@fujitsu.com