Työskentely Nicossa

Näin aloitat työskentelyn Nicossa

1. Hae avointa tehtävää tai jätä avoin hakemus

Lähetä hakemus avoimeen tehtävään tai jätä avoin hakemus. Nopeuttaaksesi rekrytointisi etenemistä voit täyttää Nicon CV-pohjan ja liittää sen hakemukseesi.

2. Keskustelu Nicon rekrytointikonsultin kanssa

Otamme sinuun yhteyttä, kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi. Mikäli hait avoinna olevaan tehtävään, konsulttimme käy kanssasi läpi tehtävän sisällön ja vaatimukset. Jos jätit avoimen hakemuksen, konsulttimme ottaa sinuun yhteyttä, kun osaamistasi vastaava tehtävä ilmenee.

3. Liittyminen asiantuntijaverkostoomme

Jos hait avoinna olevaa paikkaa, varmistamme, oletko samalla halukas liittymään asiantuntijaverkostoomme ja olemaan ehdolla muihin avautuviin tehtäviin. Mikäli et tällä kertaa tulisikaan valituksi tehtävään johon hait, jää CV:si tietokantaamme ja olemme sinuun yhteydessä, kun seuraava osaamistasi vastaava tehtävä ilmenee.

Liittyessäsi Nicon asiantuntijaverkostoon suosittelemme Nicon CV-pohjan täyttämistä. Voit täyttää CV-pohjan täällä. Näin me pystymme tarjoamaan asiakkaillemme yhtenäisen ja vertailtavan otoksen hakijoista.

4. Etsimme sinulle sopivan asiakasprojektin

Rekrytointikonsulttimme ovat sinuun yhteydessä, kun osaamiseesi täsmäävä projekti löytyy. Ehdotamme sinulle toimeksiantoa, ja mikäli haluat lähteä siihen mukaan, lähetämme CV:si asiakkaalle. Huomioithan, että usein lähetämme asiakkaalle muutaman eri ehdokkaan CV:t.

Muista myös tilata Nicon työpaikkavahti, niin saat tiedon uusista avoimen haun tehtävistä ensimmäisenä.

5. Asiakas haastattelee ehdokkaat ja valitsee asiantuntijan

Kun asiakas on tutustunut osaamiseesi, hän kutsuu ehdokkaat haastatteluun ja tekee lopullisen valinnan tehtävään valittavasta asiantuntijasta.

6. Sopimusten solmiminen ja aloitus

Mikäli tulet valituksi tehtävään, Nico tekee sopimuksen asiakkaan kanssa ja työsopimuksen sinun kanssasi. Toimeksiannosta sovitaan myös erillisen toimeksiantosopimuksen muodossa.

Ja näin urasi nicolaisena alkaa!

Polku nicolaiseksi

Näin nicolaisena työskentely käytännössä toimii

Nicon työntekijänä olet vakituisessa työsuhteessa kanssamme, ja asiakastoimeksiannoista teemme aina erillisen sopimuksen. Työsuhteesi alkaa ensimmäisen toimeksiantosi alkamisesta.

Me vastaamme kaikista työnantajavelvotteista sekä -maksuista ja noudatamme HPL:n työehtosopimusta.

Palkkamallimme toimii seuraavasti:

 • Palkkauksesi perustuu asiakastoimeksiantoon.
 • Allokaatiosi voi olla 0-37,5 h/vk.
 • Palkkasi voi olla tuntipalkka tai kiinteä kk-palkka toimeksiantosopimuksesta riippuen.
 • Palkkasi perustuu tehtyyn työmäärään. Korvaus on 51% Nicon hinnasta asiakkaiden puitesopimusehdot huomioiden.
 • Palkan lisäksi maksamme loma-ajan palkan, lomarahan, sairausajan palkan ja arkipyhäkorvaukset TES:in mukaisesti.
 • Meillä työskennellessäsi raportoit tunnit viikottain ja me maksamme palkan raportoituihin tunteihin perustuen seuraavan kuun palkanmaksupäivänä.

Nicolaisena voit järjestellä työsi vapaasti, vaikuttaa omaan ansiotasoosi ja nauttia samaan aikaan vakituisen työsuhteen eduista. Meillä saat muun muassa seuraavat edut:

 • Erikoislääkäritasoisen työterveyshuollon ja silmälasikorvauksen
 • Epassi-lounasedun
 • Liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedun
 • Koulutusrahan
 • Pääsyn Fujitsun harrastekerhoihin sekä Fujitsun ja Nicon henkilöstötapahtumiin

Tätä kaikkea Nicossa työskentely on

Mielenkiintoisia projekteja

Meillä pääset mukaan monipuolisiin ja mielenkiintoisiin hankkeisiin. Omien asiakkaidemme lisäksi meillä on emoyhtiömme Fujitsun kautta puitesopimuksia merkittävien organisaatioiden kanssa.

Sinulla on täysi vapaus valita kauttamme kulkevista sadoista toimeksiannoista itseäsi eniten kiinnostavat. Ehdotamme niistä sinulle sopivimpia, mutta voit myös vapaasti kieltäytyä, jos toimeksianto ei ole sinulle mieluisa. Huomioimme toiveesi tulevaisuuden projekteista ja kartoitamme sinulle niiden mukaisia työmahdollisuuksia. Sinulla on myös mahdollisuus tehdä hyväntekeväisyystyötä päivän verran vuodessa.

Joustavuutta ja vapautta

Nicossa työskentely on vapaata ja joustavaa. Voit valita projektin oman kiinnostuksesi mukaan ja tehdä töitä sinulle sopivan määrän. Saat itse vaikuttaa työaikoihisi ja työskentelypaikkaasi. Meille tärkeintä on, että sovitut työt tulevat tehdyksi.

Mahtavia kehittymismahdollisuuksia

Meillä sinun on helppo kehittää osaamistasi. Kannustamme työntekijöitämme oman osaamisen kehittämiseen ja tarjoamme vuosittaisen koulutusrahan, jolla voit kehittää osaamistasi tai suorittaa sertifikaatteja. Fujitsun kautta moni verkko-opiskelualusta on käytettävissäsi ilmaiseksi, joten saat kauttamme kattavat verkkokoulutusmahdollisuudet.

Avoimuutta ja luottamusta

Nicossa annetaan vapautta ja luotetaan. Työntekijämme arvostavat oman työskentelyn vapautta ja hyvää, avointa ilmapiiriä. Työkulttuurimme on itsenäinen ja yrittäjähenkinen: me hoidamme hallinnolliset asiat, sinä saat keskittyä tekemään parhaasi projekteissa. Tiimiesimiehet ovat oman kompetenssialueensa vastuuhenkilöitä ja heiltä saat aina apua ja tukea. Työyhteisömme koostuu kokeneista it-osaajista, joten apua ja tukea saa myös kollegoilta.

Yhdenvertaisuutta

Huolehdimme työn tekemisen edellytyksistä erilaisissa elämäntilanteissa, vaalimme monimuotoisuutta ja huolehdimme yhdenvertaisesta kohtelusta. Toteutamme yhdenvertaista kohtelua esimerkiksi tasapuolisen palkkauksen muodossa. Meillä jokainen työntekijä voi myös ehdottaa kenelle tahansa palkitsemista erinomaisesta työstä.

Vapaus työskennellä eläkkeellä niin halutessasi

Kiinnostaako työskentely vielä eläkeiässä? Joustavuutemme ansiosta kauttamme on helppo työskennellä myös eläkkeellä – meillä työskentelee jo useampi energinen henkilö, jolla on rautainen työelämäkokemus.

Mikäli eläkeikäsi on lähestymässä ja haluaisit jatkaa työskentelyä it-projektien parissa osa- tai täysiaikaisesti, ota yhteyttä recruitment@nico.fi. Kerro tarkemmin tilanteestasi, niin keskustellaan juuri sinulle sopivista mahdollisuuksista. Katso myös Einon tarina työnteon jatkamisesta eläkeiän jälkeen.

Arvolupauksemme työntekijöillemme

Mielenkiintoiset projektit

Kilpailukykyinen palkkaus

Joustavuus

Kehittyminen

Yhdenvertaisuus

Luottamus