Blogi

Näistä syistä kokenut IT-ammattilainen ei tullut teille töihin!

IT-osaajapula on tuskin kenellekään uutinen, mutta kuinka monessa yrityksessä on aidosti pohdittu sitä, mikä saa tavoitellut kandidaatit vaihtamaan nykyisestä hyvästä työpaikasta ja ottamaan uuden tarjouksen vastaan? 

Tarkista seuraavien viiden kohdan avulla, miten teidän yrityksellä menee:

Pointti 1: Parhaat tekijät ovat jo töissä eivätkä aktiivisesti etsi työpaikkaa

Fakta on, että parhaat IT-osaajat tuppaavat olemaan jo töissä ja usein he ovat myös varsin tyytyväisiä työhönsä. Laittamalla ilmoituksen avoimesta paikasta eri työnhakufoorumeille voi tuloksena olla, että relevantteja hakemuksia saadaan pyöreä 0. 

Jotta ylipäätään sopivia kandidaatteja löydetään, astuu osaava suorahakuyritys kuvaan – Nico on pelkästään IT-asiantuntijoihin erikoistunut rekrytointiyritys.

Pointti 2: Osaamislistaukset eivät kiinnosta vaan työpaikka pitää myydä IT-ammattilaiselle

Toki hyvä henkilöstöpalveluyritys löytää asiakkailleen sopivia kandidaatteja ammattitaitonsa avulla, vaikka kiven alta, mutta siitä on edelleen matkaa onnistuneeseen rekrytointiin. Kandidaattien kanssa päästään kyllä juttusille, mutta muuten rekryprosessi on syytä pitää kevyenä.

IT-alan työmarkkinat ovatkin kääntyneet päälaelleen siinä, että oikeasti päätöksen rekrytoinnista tekee työnhakija valitsemalla lukuisista vaihtoehdoista itselleen sopivimman. 

Jotta tällaisen henkilön kiinnostus ja halu lähteä mukaan rekryprosessiin saadaan herätettyä, on tuleva yritys ja työtehtävä myytävä hänelle. On luotava mielikuva siitä, miten hakija saa uudessa paikassa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä urallaan.

Pointti 3: Tarjouksesi ei kiinnosta niin kutsuttua täydellistä kandidaattia

Rekrytoinnin hidasteena tai jopa esteenä voi olla se, että rekrytoiva yritys ei löydä kaikki vaatimukset täyttäviä kandidaatteja. Mutta kääntämällä tämä ajatus toisin päin, herättää se ajattelemaan asiaa uudella tavalla:

Miksi kaikki vaatimasi asiat hallitseva henkilö vaihtaisi toisesta työpaikasta sinun leipiisi tekemään täsmälleen sitä samaa kuin nyt? Täydellinen kandidaatti ei välttämättä kiinnostu tarjotusta työpaikasta, koska se ei tarjoa hänelle kehittymisen mahdollisuuksia vaan sitä samaa, mitä hän jo saa.

Yritysten täytyisi uskaltaa tehdä rohkeita päätöksiä sen pohjalta, mitä hakuprosessissa mukana olevat henkilöt osaavat tehdä tulevaisuudessa eli nähdä heidän potentiaalinsa. Houkutellakseen henkilön vaihtamaan työpaikkaa, on hänelle annettava jotain uutta ja kiinnostavaa.

Pointti 4: Pelkkä kiinnostava tehtävä ei houkuta vaihtamaan työpaikkaa

Tarjoamasi työn sisältö on vain pintaraapaisu siitä, mikä työnhakijaa kiinnostaa. Sen rinnalle nousee asioita kuten mahdollisuus laajempiin vastuisiin, työskentely modernimpien teknologioiden kanssa jne.

Työnhakijat vaativat yhä useammin työltä myös suurempaa merkityksellisyyttä, joka voi liittyä työn tuottamaan lopputulokseen, esimerkiksi mahdollisuuteen olla luomassa tehokkaampia ja parempia palveluita sote-alalle. Toisaalta merkityksellisyys liittyy tänä päivänä yhä useammin siihen, että rekrytoivan yrityksen liiketoiminta on ylipäätään vastuullista ja eettistä.

Pointti 5: Palkkakilpailussa ei ole kuin häviäjiä

IT-alalla palkkataso on moneen muuhun alaan verrattuna hyvä ja kilpailijaa hieman suuremman palkan tarjoaminen kokeneelle IT-osaajalle ei yleensä vaikuta oleellisesti henkilön elintasoon. Sen vuoksi palkka yksistään on harvoin motivaattorina työpaikan vaihtamiseen tässä kohderyhmässä.

Yhteenvetona näille viidelle pointille voidaan todeta, että yrityksen näkökulmasta on hyvä miettiä, että koko tarjottu työpaketti on hakijan näkökulmasta laitettu kuntoon.

Nämä ovat yleisiä huomioita, joihin me olemme yrityksenä rekrytoinneissa törmänneet. Jos kaipaat IT-rekrytointiin osaavaa apua, ota yhteyttä Tarmo Antilaan.

+358 (0)500 447 024

tarmo.antila@fujitsu.com

Nico on IT-alaan erikoistunut henkilöstöpalveluyritys, jonka alan kuin omat taskunsa tuntevat rekrytointikonsultit vainuavat, mikä motivoi IT-alan ammattilaista ja tunnistavat kandidaatit, joiden arvot kohtaavat rekrytoivan yrityksen arvot.

 

- 17.3.2023

Sami Ripatti hallitsee arkkitehtuurin ja osaa haastaa toimittajien teknologiaratkaisut

Teknisenä projektipäällikkönä Patentti- ja rekisterihallituksella (PRH) työskentelevän Sami Ripatin on helppo hymyillä, sillä neljän projektin samanaikainen käyttöönotto on sujunut mallikkaasti. Asiakkaat voivat jatkossa maksaa useamman...

- 2.3.2023

6+1 vinkkiä rekrytoivalle esimiehelle kuinka saat työnhakijat kiinnostumaan yrityksestäsi

Tiedetäänkö teidän yrityksessänne, millaisin keinoin it-alan parhaat osaajat saadaan töihin juuri teille? Millaisia asioita it-osaajat arvostavat ja minkälaiset it-alan työpaikat löytävät tekijänsä parhaiten? It-alan rekrytointikonsultti...

- 23.2.2023

Monipuolinen rooli houkutteli kokeneen IT-osaajan Nicolle

Pitkän työuran IT-alalla tehnyt Erja Ladarsi on toista kertaa Nicon palkkalistoilla. Takaisin taloon hänet houkutteli mielenkiintoinen kaksoisrooli sekä Nicon tarjoama toimiva kokonaisuus. Ladarsi on tehnyt...

Tilaa asiakaskirje