Blogi

Rekrytointikumppanuus Nicon kanssa on ylittänyt Telesten odotukset

Teleste on 500 ihmistä, kolmella paikkakunnalla Suomessa työllistävä IT-yritys, jolla on satoja kansainvälisiä osaajia on myös ympäri maailman. Sen tunnetuimpia tuotteita ovat joukkoliikennevälineiden ja -pysäkkien aikataulunäytöt sekä kaapeli-internetverkon vahvistimet.

Nico ollut Telesten kumppani suorahauissa, ja kokemukset yhteistyöstä ovat odotukset ylittäneitä, kertoo Telesten Talent Manager Johanna Varjonen.

Telesten kiitokset Nicolle rekrytointikumppanuudesta

  • Saanut Nicolta vahvaa asiantuntemustukea toimintansa vahvistamiseksi
  • Nico edustanut Telesteä kandeihin päin ammattitaidolla ja yrityksen tuntien
  • Yhteistyö on ollut helppoa, vaivatonta ja luvattua
  • Nico on osannut kysyä, haastaa ja kehittää haussa ollutta roolia
  • Nico on aktiivisesti tuonut myös muita ehdotuksia keskusteluun tai esitellyt myös tulevaisuuden potentiaaleja
  • Nico tuntee Telesten liiketoiminnan ja löytää sekä osaamisen että toimintakulttuurin kannalta sopivia kandidaatteja

Laadukasta ja tehokasta kandidaattien hankintaa

Varjosen mukaan yhteistyö Nicon kanssa on ollut vaivatonta ja ammattitaitoista moneltakin kantilta. Rekrytointiyhteistyötä on tehty vuodesta 2021 saakka.

”He ovat edustaneet meitä ammattitaidolla kandeihin päin ja yrityksemme tuntien. Nicolaiset ovat osanneet kysyä myös meiltä oikeita kysymyksiä, haastaen ja kehittäen haussa ollutta roolia. Lisäksi he ovat aktiivisesti tuoneet muita ehdotuksia keskusteluun ja esitelleet tulevaisuuden potentiaaleja.

“Olemme saaneet Nicon kautta uusia kollegoita rooleihin kuten DevOps Engineer, Head of Software Development, Software Development Manager ja Software Developers.” 

Varjosen mukaan he ovat kaivanneet organisaatioonsa osaajia, jotka vahvan asiantuntijakokemuksen lisäksi ovat kiinnostuneet liittymään Telesten kokoiseen organisaatioon ja saamaan laajempaa vastuuta. 

 ”Kandit pohdiskelevat, että onko meidän ympäristömme sopiva, jos ovat halunneet ketterämpään ympäristöön. Meidän työmme on vähän eri asia moneen muuhun verrattuna, kun täällä tehdään konkreettisten tuotteiden kanssa työtä. Se on aika eri asia kuin koodata jossain projektissa kuukausia kerrallaan.”

Teleste tekee rekrytointia teemme monilla eri tavoilla, mutta Nico on ollut rekrytointikumppanina erityisen hyvä suorahauissa. Nico on onnistunut löytämään osaajia, jotka ovat nimenomaan kiinnostuneita luomaan lopputuotteita ja ovat sopineet henkilöinä Telesten toimintakulttuuriin.

”Nico on auttanut meitä löytämään osaajia, joilla on vahva asiantuntijakokemus. Ollaan käytetty myös muita rekrykumppaneita ja todettu että Nico on ollut meidän tarpeeseen hyvä.”

Nico haastanut ja kehittänyt rekrytoitavaa roolia

Varjonen kiittelee Nicoa myös siitä, kuinka he ovat pystyneet haastamaan Telesten ensikäsitystä siitä, millaista henkilöä kannattaa hakea avoimeen rooliin.

”He ovat haastaneet haussa olevaa roolia ja kehittäneet sitä kysymysten avulla. Toiminta on ollut myös tehokasta. Pitkästä listauksesta lyhyeen listaan ja haastatteluihin on edetty nopeasti.

Erikseen Varjonen haluaa mainita sen, kuinka Nico ymmärtää heidän toimintaansa ja kulttuuriaan syvällisesti. Pelkällä osaamisella ei pärjää Telestellä vaan henkilön on oltava sopiva tyyppi ja haluttava juuri Telesten kaltaiseen organisaatioon, jossa on välillä laitettava kädet saveen, kun tuloksena on aitoja fyysisiä tuotteita. 

”Nico tuntee hyvin meidän liiketoimintamme ja osaajatarpeemme, jolloin he tietävät, millaiset henkilöt sopivat meille niin osaamiseltaan kuin persooniltaan. Heidän kauttaan olemme onnistuneet löytämään  henkilöitä, jotka sopivat meille. He eivät lupaile liikoja, vaan toimivat rehellisesti ja luotettavasti.”

Palvelu ylittänyt odotukset

Johanna Varjonen kiittelee Nicoa heidän rekrytoinneista vastanneen Nicon rekrytointikonsultin Tarja Brusilan työstä.

”Hän on ollut avainasemassa tämän rekrytoinnin onnistumisessa, mutta ei homma ole ollut yhdestä henkilöstä kiinni vaan asiat ovat edenneet tehokkaasti myös hänen lomiensa aikana.”

”Nico on ollut se taho, kenelle soitamme, kun tarvitsemme apua rekrytoinneissa. Yhteyshenkilö on vienyt asioita johdonmukaisesti ja jämäkästi aikataulussa eteenpäin. He ovat olleet meille arvokas kumppani. Palvelu on ollut odotuksia ylittävää ja yhteistyömme jatkuu vahvana.”

Tutustu tarkemmin Tarja Brusilaan tästä.

Lue lisää Nicon IT-asiantuntijan rekrytointi ja suorahakupalveluista täältä.

Teleste yrityksenä

Teleste on Littoisissa, Varsinais-Suomessa pääkonttoriaan pitävä IT-yritys, jolla on toimipisteet myös Tampereella ja Forssassa. Yritys työllistää Talent Manager Johanna Varjosen mukaan yhteensä useita satoja henkilöitä Suomessa kolmessa kaupungissa ja täysin etänä. Yrityksellä on myös monia toimipisteitä kansainvälisesti.

Telesten kaksi pääliiketoiminta-aluetta ovat Broadband Networks ja Public Safety & Mobility. Viime aikoina Teleste on vahvistanut organisaatioonsa etenkin mobiiliosaajilla.

”Broadband Networks -osastolla rakennamme ja kehitämme muun muassa vahvistimia, jotka mahdollistavat kaapeliverkkoyhteydet kotiin asti. Valmistamme myös junanäyttöjä, jotka kertovat esimerkiksi seuraavan junan lähtöajankohdan tai matkustajan paikan junavaunussa. Samoin Turussa näytämme bussien aikataulut pysäkeillä”, Varjonen luettelee.

”Olemme luoneet ratkaisuja, jotka helpottavat vihreän liikkumisen valintaa ja parantavat joukkoliikenteen informaatioteknologiaa. Public Safety -osastolla keskitymme laajempiin turvallisuusratkaisuihin isommissa kohteissa, kuten Helsingin-Vantaan lentoasemalla.”

Lue lisää: https://www.teleste.com/ 

- 6.5.2024

GuruTori on vuorovaikutteinen asiantuntijapooli

Kun uuden IT-alan osaajan tarve herää yrityksessä, rekrytointiprosessin käynnistäminen voi tuntua liian pitkältä ja raskaalta. Sen sijaan voi tuntua helpommalta kysyä tutuilta, tunteeko kukaan sopivaa...

- 25.4.2024

Johanna Pilsari: ”Osaava ulkoinen konsultti on tervetullut vahvistus”

Pitkän uran it-alalla tehnyt Johanna Pilsari on päässyt katselemaan it-maailmaa molemmilta puolilta pöytää: niin asiakkaan edustajana kuin palveluntarjoajanakin. Johanna siirtyi aikanaan toimittajalta ulkoiseksi konsultiksi, koska...

- 12.4.2024

Henkilöstövuokraus – joustava tapa täydentää it-osaamista

Suomen Pankin 15.3. julkaiseman ennusteen mukaan Suomen talouden taantuman pohja on jo saavutettu, ja kasvun odotetaan alkavan tämän vuoden aikana. Tämä on mieluinen uutinen, joka...

Tilaa asiakaskirje