Blogi

Valitse heti suorahaku – anna osaavan rekrytointikonsultin löytää IT-asiantuntija ja säästä omaa aikaasi

IT-alan rekrytointi on ollut haasteellista jo pitkään. Asiakas on lähes aina ensin kokeillut ilmoittelua saamatta yhtään tehtävän vaatimukset täyttävää hakijaa. Sen jälkeen asiakas yleensä valitsee suorahaun. Jos asiakas kääntyisi heti puoleemme, olisi mahdollista säästää aikaa ja vaivaa.

Asiakkaat kysyvät meiltä usein, että löydämmekö me osaajia suorahaun kautta, kun he eivät ole saaneet ketään ilmoittelulla?

Vastaus: Kyllä me löydämme. Asiakas on saattanut kokeilla omaa vakituista rekrytointikumppania tuloksetta. Olemme keskittyneet IT-alaan ja tunnemme alan termistön ja osaamme sitä kautta paremmin haarukoida oikeita kandidaatteja.

Esimerkiksi ohjelmointitaitoisista IT-alan osaajista on tällä hetkellä valtakunnallisesti tuhansien tekijöiden pula. Suorahaku on oikea tapa tavoittaa heidät, sillä valtaosa heistä ei seuraa aktiivisesti työmarkkinoita. Heistä osa on kuitenkin valmis vaihtamaan työpaikkaa.

Hyvä rekrytointikonsultti ymmärtää liiketoimintaa ja IT-työntekijää

IT-alan erityisasiantuntijat, kuten esimerkiksi osaavat ohjelmistokehittäjät ja -arkkitehdit ovat kiven alla, vaan eivät saavuttamattomissa! Ei ole tavatonta, että pätevällä, uusia tuulia urallaan hakevalla arkkitehdillä on meneillään useampi samanaikainen keskustelu eri firmojen kanssa. Näissä haastavissa tilanteissa mitataan rekrytointikonsultin osaaminen.

Pyrimme Nicossa aina siihen, että asiakkaamme kanssa syntyy hyvä ja luottamuksellinen, pitkäaikainen yhteistyösuhde. Tällöin tunnemme asiakkaan tilanteen ja vahvuudet hyvin, mikä tekee suorahausta entistä tuloksellisempaa. Osaamme haastaa asiakasta tarkentamaan profiilia tarvittaessa. Meillä on myös ajantasainen käsitys IT-osaajien palkkatasosta.

IT-alan osaajapulan keskellä auttaa rekrytointiammattilaisen hyvä vainu, jolla hän löytää työpaikan vaihdosta kiinnostuneet tai nykyiseen työpaikkaansa jostain syystä tyytymättömät IT-asiantuntijat. On tärkeää ymmärtää, mikä näitä osaajia motivoi vaihtamaan työpaikkaa.

Nicon suorahakukonsultti Ari kertoo: Lähestyn rekrytointitilanteessa yleensä vähintään sataa ja parhaimmillaan satoja IT-ammattilaisia. Valikoin heidän joukostansa potentiaalisimmat, keskustelen heidän kanssaan ja pyrin ”myymään” uuden työpaikan parhaille kandidaateille. Mietin tarkasti, millä tavalla uusi työantaja veisi ihmistä eteenpäin urallaan, toisi uutta mielenkiintoa tekemiseen tai täyttäisi muun keskusteluissa nousevan tarpeen. Palkalla en koskaan halua lähteä kilpailemaan.

Tällä hetkellä halutuilla IT-alan asiantuntijoilla on varaa olla valikoivia. Erityisesti nuoret tietävät arvonsa ja saattavat olla hyvinkin tarkkoja siitä mitä haluavat. Kandidaatilla saattaa olla kaksi sivua pitkä kysymyslista yritykselle! Lopulta tärkeintä on selvittää, mikä ihmistä motivoi ja vastaako mahdollinen työnantaja näihin tarpeisiin.

Miten IT-alan rekrytointikumppani voi auttaa?

Joka alalla on oma käsitteistönsä, jota muut eivät tunne. On taito puhua IT-asiantuntijalle hänen omalla terminologiallaan. IT-asiantuntijahauissa yhä useampi IT-johtaja on todennut: ”Minä haluan, että IT-osaston käytössä on IT-taustainen/IT-alaan erikoistunut rekrytointikumppani”.

Vaikka puhutaan osaajavajeesta, hyvä rekrytoija löytää ne asiantuntijat, jotka saattaisivat olla motivoituneita vaihtamaan työpaikkaa. Käymme vuoropuhelua IT-asiantuntijoiden kanssa jo ennen kuin hänen oma aktiivinen etsintänsä alkaa. Tällöin osaajasta ei tarvitse kilpailla muiden yritysten kanssa. Akuuttia osaajapulaa voi helpottaa myös tilapäisellä asiantuntijavuokrauksella ennen varsinaista rekrytointia.

Ota yhteyttä meihin, kun tarvitsette IT-alan osaajia ja haluatte jutella teille parhaasta hakuratkaisusta.

Ari Turjanmäki
sales@nico.fi

Lue seuraavaksi

- 15.7.2024

It-suorahaku, Osa 1: Profiilin laatiminen

Suorahaku on perinteisesti johdon rekrytointiin käytetty menetelmä, jossa henkilö halutaan rekrytoida julkisesta ilmoittelusta poiketen hiljaisuudessa. Tämä käsitys suorahausta on kuitenkin vanhentunut, sillä nykyään suorahaku on...

- 7.5.2024

Rekrytointikumppanuus Nicon kanssa on ylittänyt Telesten odotukset

Teleste on 500 ihmistä, kolmella paikkakunnalla Suomessa työllistävä IT-yritys, jolla on satoja kansainvälisiä osaajia on myös ympäri maailman. Sen tunnetuimpia tuotteita ovat joukkoliikennevälineiden ja -pysäkkien...

- 4.6.2021

Etsitkö erinomaista teknistä it-osaajaa riveihisi? Miltä kuulostaisi avaimet käteen -rekrypalvelu?

Suomessa on tälläkin hetkellä yli 10 000 ohjelmisto-osaajan vajaus. Moni yritys on löytänyt itsensä tilanteesta, jossa julkaistusta rekrytointiprofiilista huolimatta paikkaan ei saada hyviä hakijoita.  Mitäpä jos...

- 16.12.2019

Fiksu keksii keinot rekrytointiin

It-osaajien rekrytointi on muuttunut nykyisessä markkinatilanteessa entistä haastavammaksi. On aiempaa tärkeämpää, että löydämme avoimesta tehtävästä houkuttelevuustekijät, ja joskus it-alan rekrytoinnin ammattilaisina meidän on helpompi nähdä...

- 16.12.2019

It-suorahaku – kolmen kauppa

Kokeneita it-alan osaajia on vaikea rekrytoida. Nicoa lähestyy jatkuvasti uusia asiakasorganisaatiota rekrytointihaasteiden takia. Oma haku ei ole tuottanut tulosta. On saatettu jo kokeilla useitakin kumppaneita...

Tilaa asiakaskirje