Blogi

Valitse heti suorahaku – anna osaavan rekrytointikonsultin löytää IT-asiantuntija ja säästä omaa aikaasi

IT-alan rekrytointi on ollut haasteellista jo pitkään. Asiakas on lähes aina ensin kokeillut ilmoittelua saamatta yhtään tehtävän vaatimukset täyttävää hakijaa. Sen jälkeen asiakas yleensä valitsee suorahaun. Jos asiakas kääntyisi heti puoleemme, olisi mahdollista säästää aikaa ja vaivaa.

Asiakkaat kysyvät meiltä usein, että löydämmekö me osaajia suorahaun kautta, kun he eivät ole saaneet ketään ilmoittelulla?

Vastaus: Kyllä me löydämme. Asiakas on saattanut kokeilla omaa vakituista rekrytointikumppania tuloksetta. Olemme keskittyneet IT-alaan ja tunnemme alan termistön ja osaamme sitä kautta paremmin haarukoida oikeita kandidaatteja.

Esimerkiksi ohjelmointitaitoisista IT-alan osaajista on tällä hetkellä valtakunnallisesti tuhansien tekijöiden pula. Suorahaku on oikea tapa tavoittaa heidät, sillä valtaosa heistä ei seuraa aktiivisesti työmarkkinoita. Heistä osa on kuitenkin valmis vaihtamaan työpaikkaa.

Hyvä rekrytointikonsultti ymmärtää liiketoimintaa ja IT-työntekijää

IT-alan erityisasiantuntijat, kuten esimerkiksi osaavat ohjelmistokehittäjät ja -arkkitehdit ovat kiven alla, vaan eivät saavuttamattomissa! Ei ole tavatonta, että pätevällä, uusia tuulia urallaan hakevalla arkkitehdillä on meneillään useampi samanaikainen keskustelu eri firmojen kanssa. Näissä haastavissa tilanteissa mitataan rekrytointikonsultin osaaminen.

Pyrimme Nicossa aina siihen, että asiakkaamme kanssa syntyy hyvä ja luottamuksellinen, pitkäaikainen yhteistyösuhde. Tällöin tunnemme asiakkaan tilanteen ja vahvuudet hyvin, mikä tekee suorahausta entistä tuloksellisempaa. Osaamme haastaa asiakasta tarkentamaan profiilia tarvittaessa. Meillä on myös ajantasainen käsitys IT-osaajien palkkatasosta.

IT-alan osaajapulan keskellä auttaa rekrytointiammattilaisen hyvä vainu, jolla hän löytää työpaikan vaihdosta kiinnostuneet tai nykyiseen työpaikkaansa jostain syystä tyytymättömät IT-asiantuntijat. On tärkeää ymmärtää, mikä näitä osaajia motivoi vaihtamaan työpaikkaa.

Nicon suorahakukonsultti Ari kertoo: Lähestyn rekrytointitilanteessa yleensä vähintään sataa ja parhaimmillaan satoja IT-ammattilaisia. Valikoin heidän joukostansa potentiaalisimmat, keskustelen heidän kanssaan ja pyrin ”myymään” uuden työpaikan parhaille kandidaateille. Mietin tarkasti, millä tavalla uusi työantaja veisi ihmistä eteenpäin urallaan, toisi uutta mielenkiintoa tekemiseen tai täyttäisi muun keskusteluissa nousevan tarpeen. Palkalla en koskaan halua lähteä kilpailemaan.

Tällä hetkellä halutuilla IT-alan asiantuntijoilla on varaa olla valikoivia. Erityisesti nuoret tietävät arvonsa ja saattavat olla hyvinkin tarkkoja siitä mitä haluavat. Kandidaatilla saattaa olla kaksi sivua pitkä kysymyslista yritykselle! Lopulta tärkeintä on selvittää, mikä ihmistä motivoi ja vastaako mahdollinen työnantaja näihin tarpeisiin.

Miten IT-alan rekrytointikumppani voi auttaa?

Joka alalla on oma käsitteistönsä, jota muut eivät tunne. On taito puhua IT-asiantuntijalle hänen omalla terminologiallaan. IT-asiantuntijahauissa yhä useampi IT-johtaja on todennut: ”Minä haluan, että IT-osaston käytössä on IT-taustainen/IT-alaan erikoistunut rekrytointikumppani”.

Vaikka puhutaan osaajavajeesta, hyvä rekrytoija löytää ne asiantuntijat, jotka saattaisivat olla motivoituneita vaihtamaan työpaikkaa. Käymme vuoropuhelua IT-asiantuntijoiden kanssa jo ennen kuin hänen oma aktiivinen etsintänsä alkaa. Tällöin osaajasta ei tarvitse kilpailla muiden yritysten kanssa. Akuuttia osaajapulaa voi helpottaa myös tilapäisellä asiantuntijavuokrauksella ennen varsinaista rekrytointia.

Ota yhteyttä meihin, kun tarvitsette IT-alan osaajia ja haluatte jutella teille parhaasta hakuratkaisusta.

Ari Turjanmäki
+358 (0)40 585 3104
ari.turjanmaki@fujitsu.com

- 17.3.2023

Sami Ripatti hallitsee arkkitehtuurin ja osaa haastaa toimittajien teknologiaratkaisut

Teknisenä projektipäällikkönä Patentti- ja rekisterihallituksella (PRH) työskentelevän Sami Ripatin on helppo hymyillä, sillä neljän projektin samanaikainen käyttöönotto on sujunut mallikkaasti. Asiakkaat voivat jatkossa maksaa useamman...

- 3.3.2023

Näistä syistä kokenut IT-ammattilainen ei tullut teille töihin!

IT-osaajapula on tuskin kenellekään uutinen, mutta kuinka monessa yrityksessä on aidosti pohdittu sitä, mikä saa tavoitellut kandidaatit vaihtamaan nykyisestä hyvästä työpaikasta ja ottamaan uuden tarjouksen...

- 2.3.2023

6+1 vinkkiä rekrytoivalle esimiehelle kuinka saat työnhakijat kiinnostumaan yrityksestäsi

Tiedetäänkö teidän yrityksessänne, millaisin keinoin it-alan parhaat osaajat saadaan töihin juuri teille? Millaisia asioita it-osaajat arvostavat ja minkälaiset it-alan työpaikat löytävät tekijänsä parhaiten? It-alan rekrytointikonsultti...

Tilaa asiakaskirje