It-alan huippuosaajilla on valinnanvaraa – siksi rekrytoijien on erotuttava fiksusti

It-ala kehittyy nopeasti, ja työmarkkinat seuraavat perässä. Huippuosaajia ei houkutella pelkillä työpaikkailmoituksilla, vaan tarvitaan henkilökohtaista lähestymistä ja aitoa kiinnostusta heidän osaamiseensa.
Suorahaun jokainen vaihe tarjoaa rekrytoijalle mahdollisuuden rakentaa luottamusta ja antaa hakijalle tunteen, että häntä arvostetaan. Tämä on rekrytoijalle erinomainen mahdollisuus erottua positiivisesti. Hyvä hakijakokemus on avain siihen, että hakijalle jää miellyttävä kuva myös asiakasyrityksestä.
Ensimmäinen yhteydenotto ei ole vain tiedonvaihtoa, vaan tilaisuus herättää tai syventää hakijan kiinnostusta. Rekrytoija maalaa selkeän kuvan yrityksestä ja positiosta sekä kuuntelee hakijan odotuksia ja vastaa niihin rehellisesti. Rekrytoija myös esittelee kehittymismahdollisuudet roolissa. Silloin hakija voi helposti päättää, onko tämä oikea mahdollisuus hänelle.
Kun suorahaku etenee haastatteluun, hakija arvioi yrityksen teknistä osaamista ja valmiuksia, kulttuuria ja arvoja. Hakija odottaa joustavuutta, merkityksellisyyttä ja kehittymismahdollisuuksia. Näitä odotuksia asiakkaan esihenkilö ja muut rekrytointiin osallistuvat voivat huomioida jo ennen haastattelua, jotta hakija tuntee itsensä arvostetuksi ja näkee, miten hän voi vaikuttaa yrityksen menestykseen.
Hyvin toteutettu haastattelu on avoimessa hengessä käytävää vuoropuhelua, jossa yritys ja hakija jakavat näkemyksiään työpaikasta ja sen sopivuudesta hakijan odotuksiin
Nopea ja selkeä viestintä pitää huippuosaajat mukana
Nopea ja selkeä viestintä voi auttaa hakijaa tuntemaan itsensä tärkeäksi osaksi prosessia. Epätietoisuus puolestaan voi herättää hakijassa epävarmuutta ja saada hänet miettimään muita vaihtoehtoja. Pitkät odotusajat voivat johtaa kiinnostuksen menetykseen, erityisesti jos hakija ei aktiivisesti etsi uutta työpaikkaa.
Vaikka hakija ei tulisi valituksi, on tärkeää, että hän poistuu prosessista tunteakseen itsensä arvostetuksi ja inspiroituneeksi. Pieni palaute tai hyödylliset vinkit voivat auttaa hakijaa kehittämään itseään ja jättää hänelle positiivisen muistijäljen.
Jos prosessissa käytetään soveltuvuustestejä, niiden tulokset on hyvä käsitellä huolellisesti. Nicon rekrytointikonsultit ovat sertifioituneet AONin testimenetelmiin ja käyvät testitulokset aina henkilökohtaisessa palautekeskustelussa läpi.
On hyvä ottaa yhteyttä valittuun osaajaan mahdollisimman pian ja hoitaa sopimusasiat nopeasti, jotta hän voi valmistautua uuteen alkuun. Autat häntä pääsemään nopeasti osaksi tiimiä ja kiinni töihin suunnittelemalla perehdytyksen huolellisesti.
Miten rekrykonsultti vahvistaa työnantajabrändiäsi?
Yhteistyössä kanssamme hakijat saavat hyvän kuvan yrityksestäsi, eikä yksikään kysymys jää vastaamatta. Jokainen hakija voi olla tulevaisuudessa työntekijä, asiakas tai kumppani, joten varmistamme, että hakukokemus on positiivinen.
Vinkkimme:
- Hyödynnä rekrytointikonsulttia työnantajabrändin lähettiläänä! Anna hänelle syvällinen ymmärrys yrityksesi kulttuurista, tiimidynamiikasta ja tulevaisuuden suunnitelmista, jotta hän voi välittää aidon ja houkuttelevan kuvan yrityksestäsi.
- Selkeä pohjustus nopeuttaa prosessia ja parantaa hakijakokemusta, mikä vaikuttaa suoraan yrityksesi maineeseen.
- Muista myös itse varata rekrytoinnille tarpeeksi aikaa, ja varaa kalenteriin valmiiksi haastatteluaikoja.
Me rekrytointiyrityksenä varmistamme, että yrityksesi vahvuudet välittyvät hakijoille vakuuttavasti ja että jokainen kohtaaminen jättää positiivisen ja innostavan vaikutelman.
Heidi Hänninen
recruitment@nico.fi
Tämä blogikirjoitus it-suorahakublogisarjan kolmas osa, lue aiemmat kirjoitukset täältä: osa 1: it-osaajaprofiili ja osa 2: osaajien kartoittaminen.
Viestintä on vain yksi osa hakijakokemusta. Lue rekrytointikonsulttimme Heidin vinkit, mitä muita asioita kannattaa ottaa huomioon: 6+1 vinkkiä esimiehelle onnistuneisiin rekrytointeihin.
Kun tarvitset apua it-osaajan rekrytoinnissa, ota yhteyttä ja me autamme.