Blogi

3 yllättävää tilannetta, jossa it-asiantuntijan vuokraaminen kannattaa

Vallitsevan tilanteen myötä yhä useammat yritykset ovat kiinnostuneet asiantuntijoiden vuokraamisesta rekrytoimisen sijaan. Vuokraaminen on mainio vaihtoehto aina, sillä se on riskitöntä ja yrityksesi tarpeisiin räätälöityä. Erityisen perusteltu vaihtoehto vuokraus on, kun tarpeet ovat muuttuvia, roolit ovat uusia tai väliaikaisia tai jos halutaan testata, täydentäisikö tietynlainen osaaja tiimiä sopivalla tavalla.

Kun etsimme sopivaa henkilöä toimeksiantoon ja samalla Nicon omaan osaajapooliin, hyödynnämme laajaa kokemustamme eri toimialoista. Asiakkaalla usein on tiedossa jokin avaintekijä, osaaminen tai teknologia, jota kaivataan, mutta hyvä konsultti tiedostaa myös osaajan taustan ja muun osaamiskentän. Meillä nicolaisilla on yhteensä yli 60 vuoden kokemus it-alan asiantuntijoiden resursoinnista ja se näkyy asiakkaidemme tyytyväisyydessä: lähes 90 % asiakkaistamme jatkaa toimeksiantoa ensimmäisen sopimuksen jälkeen.

Vuokraus on hyvä vaihtoehto useammin kuin luullaan

Moni tietää, millaisiin tilanteisiin vuokraus perinteisesti sopii. Harva kuitenkaan tulee ajatelleeksi näitä tilanteita, joissa vuokraus voi olla erinomainen vaihtoehto:

1. Asiantuntijan korvaaminen

Tavallisesti muihin tehtäviin siirtyneen tai muutoin tehtävästä poistuneen henkilön tilalle rekrytoidaan uusi osaaja. Tällöin tarve on selkeä ja haetun osaamisen raamit ovat tiedossa.

Näissä tilanteissa voisi hyödyntää asiantuntijan vuokraamista. Parhaassa tapauksessa rooliin sopiva henkilö löytyy vuokratessa nopeammin. Vuokrauksen todellinen etu on se, että saatte yhtä räätälöidyn osaajan kuin rekrytoitaessa, mutta vältätte kaikki työnantajan kulut ja maksatte Nicolle vain tehdystä työstä.

2. Täysin uusi rooli

On tilanteita, joissa tarvitaan osaamista täysin uuteen tehtävään. Uudet tehtävänkuvat ja osaamistarpeet yleensä muotoutuvat matkan varrella, jolloin vuokratun asiantuntijan hyödyntäminen on järkevää.

Asiantuntijatyön vuokraaminen madaltaa kynnystä uuden roolin täyttämiseen. Vuokratessa voidaan testata roolin ja osaajan sopivuutta organisaatioon vailla huolta tavanomaisista työnantajan kuluista ja velvollisuuksista. Näin vältytään virherekrytoinneilta ja asiantuntijakin pysyy motivoituneena, kun häntä ei palkata yritykseen vain auttamaan väliaikaisesti. Kokenut rekrytointikonsultti myös löytää suurella todennäköisyydellä sopivan henkilön täysin uuteenkin, hieman epäselvään rooliin.

3. Monen roolin yhdistelmä

Usein voi myös käydä niin, että tiimillä on liikaa töitä, mutta ei ole osoitettavissa yhtä vapaana olevaa roolia. Vuokrattavat osaajat ovat Nicolla hyvin kokeneita moniosaajia, ja he pystyvät yleensä täyttämään vaativatkin toiveet.

Parhaimmillaan hybridirooli muotoutuu vuokralla olevan asiantuntijan osaamisen ja kokemuksen myötä selkeästi kuvattavaksi ja tärkeäksi osaksi tiimiä ja organisaatiota.

Vuokrattu asiantuntija tuo uutta näkökulmaa

Asiantuntijavuokrauksen ehdoton etu on se, että organisaatiosi saa riskittömästi ja nopeasti kokeneen henkilön rooliin kuin rooliin. Usein asiakas saakin lopulta enemmän kuin on osannut toivoa.

Esimerkiksi Sami Ripatti on työskennellut Patentti- ja rekisterihallituksella Nicon kautta jo parin vuoden ajan teknisenä projektipäällikkönä.  Samin laaja ja syvällinen kokemus on ollut valtava hyöty PRH:lla työskennellessä. Hän mainitsee, että vuokrausmalli muun muassa mahdollistaa kustannustehokkaamman johtamisen ja kankeuden tuomien haasteiden ratkomisen etenkin julkisella sektorilla. PRH:lla Samin asiantuntemusta ja kokemusta on hyödynnetty eniten monimutkaisessa arkkitehtuurisuunnittelussa.

”Ulkopuolinen ja uusi näkökulma tuo projekteihin tehokkuutta, ja mahdollistaa aiemmin huomaamatta jääneiden kehityskohtien tunnistamisen. On ollut hieno nähdä, että koko homma pyörii hyvällä energialla yhdistettyämme voimamme PRH:n upeiden asiantuntijoiden kanssa”, Sami kertoo.

Sami on erinomainen esimerkki vuokrapalvelumme kautta saatavista asiantuntijoista. Mikäli tarvitsette yhden tai useamman it-asiantuntijan tiimiinne, tutustu vuokrauspalveluumme täällä tai ota saman tien yhteyttä!

sales@nico.fi

Lue seuraavaksi

- 8.11.2023

Kriittinen osaaja lähtee, mutta tuliko pomolta rekrykielto?

IT-alan osaajamarkkinoilla on nyt enemmän ammattilaisia kuin koskaan aiemmin, ja monet yritykset ovat jäädyttäneet tai harkitsevat rekrytointikieltoja. Tämä laittaa liiketoiminnan johtajat pohtimaan päätöksen seurauksia. Kun...

- 24.5.2023

Vuokrattu IT-ammattilainen voi olla timantti, joka tekee työnsä projektissa ja kehittää samalla organisaatiotasi

Kun yritykseen vuokrataan ulkopuolelta uusi henkilö, tavoite on aina löytää tehtävään sopiva huipputyyppi. Mutta miksi tyytyä tähän, kun voi olla mahdollista löytää ammattilainen, joka varsinaisen...

- 2.6.2022

Kovan luokan osaamista joustavasti IT-asiantuntijavuokrauksella

IT-projektissa tarvittavaa osaamista ei ole usein mahdollista löytää ainakaan nopealla aikataululla, mutta tietoturvagurut ja monet muut IT-asiantuntijat voi vuokrata joustavasti Nicolta. IT-konsultti Jari Weckman on...

- 16.2.2022

Ratkaise IT-osaajatarpeesi joustavasti ja nopeasti vuokrauksella

Kun IT-osaajien löytäminen joko olemassa olevien palveluiden pyörittämiseen tai liiketoiminnan kehittämiseen on muodostunut pullonkaulaksi, vuokraus voi olla nopea tapa ratkaista ongelma. Nico on tunnettu suorahaku-...

- 25.2.2021

Valtori sai kokeneen it – projektipäällikön vetämään etäkäyttöpalvelun rakentamista

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus eli Valtori sai Nicon kautta projektiinsa kokeneen it-projektipäällikön huolehtimaan Suomen suurimman etäkäyttöpalvelun kehitysprojektista. Projektina etäkäyttöratkaisu valtion virastoille Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus...

- 8.6.2020

Viisas toimii silloin, kun muut painavat paniikkinappulaa – asiantuntijavuokrauksen vinkit yritysten uuteen arkeen

Kun monet yritykset ovat laittaneet jäihin ison osan kehitystehtävistään ja pakollisetkin työt hoidetaan poikkeustilassa, ei uusien ihmisten rekrytointi välttämättä ole prioriteettilistan korkeimmalla sijalla. Kuitenkin korona-ajan...

Tilaa asiakaskirje