Blogi

3 yllättävää tilannetta, jossa it-asiantuntijan vuokraaminen kannattaa

Vallitsevan tilanteen myötä yhä useammat yritykset ovat kiinnostuneet asiantuntijoiden vuokraamisesta rekrytoimisen sijaan. Vuokraaminen on mainio vaihtoehto aina, sillä se on riskitöntä ja yrityksesi tarpeisiin räätälöityä. Erityisen perusteltu vaihtoehto vuokraus on, kun tarpeet ovat muuttuvia, roolit ovat uusia tai väliaikaisia tai jos halutaan testata, täydentäisikö tietynlainen osaaja tiimiä sopivalla tavalla.

Kun etsimme sopivaa henkilöä toimeksiantoon ja samalla Nicon omaan osaajapooliin, hyödynnämme laajaa kokemustamme eri toimialoista. Asiakkaalla usein on tiedossa jokin avaintekijä, osaaminen tai teknologia, jota kaivataan, mutta hyvä konsultti tiedostaa myös osaajan taustan ja muun osaamiskentän. Meillä nicolaisilla on yhteensä yli 60 vuoden kokemus it-alan asiantuntijoiden resursoinnista ja se näkyy asiakkaidemme tyytyväisyydessä: lähes 90 % asiakkaistamme jatkaa toimeksiantoa ensimmäisen sopimuksen jälkeen.

Vuokraus on hyvä vaihtoehto useammin kuin luullaan

Moni tietää, millaisiin tilanteisiin vuokraus perinteisesti sopii. Harva kuitenkaan tulee ajatelleeksi näitä tilanteita, joissa vuokraus voi olla erinomainen vaihtoehto:

1. Asiantuntijan korvaaminen

Tavallisesti muihin tehtäviin siirtyneen tai muutoin tehtävästä poistuneen henkilön tilalle rekrytoidaan uusi osaaja. Tällöin tarve on selkeä ja haetun osaamisen raamit ovat tiedossa.

Näissä tilanteissa voisi hyödyntää asiantuntijan vuokraamista. Parhaassa tapauksessa rooliin sopiva henkilö löytyy vuokratessa nopeammin. Vuokrauksen todellinen etu on se, että saatte yhtä räätälöidyn osaajan kuin rekrytoitaessa, mutta vältätte kaikki työnantajan kulut ja maksatte Nicolle vain tehdystä työstä.

2. Täysin uusi rooli

On tilanteita, joissa tarvitaan osaamista täysin uuteen tehtävään. Uudet tehtävänkuvat ja osaamistarpeet yleensä muotoutuvat matkan varrella, jolloin vuokratun asiantuntijan hyödyntäminen on järkevää.

Asiantuntijatyön vuokraaminen madaltaa kynnystä uuden roolin täyttämiseen. Vuokratessa voidaan testata roolin ja osaajan sopivuutta organisaatioon vailla huolta tavanomaisista työnantajan kuluista ja velvollisuuksista. Näin vältytään virherekrytoinneilta ja asiantuntijakin pysyy motivoituneena, kun häntä ei palkata yritykseen vain auttamaan väliaikaisesti. Kokenut rekrytointikonsultti myös löytää suurella todennäköisyydellä sopivan henkilön täysin uuteenkin, hieman epäselvään rooliin.

3. Monen roolin yhdistelmä

Usein voi myös käydä niin, että tiimillä on liikaa töitä, mutta ei ole osoitettavissa yhtä vapaana olevaa roolia. Vuokrattavat osaajat ovat Nicolla hyvin kokeneita moniosaajia, ja he pystyvät yleensä täyttämään vaativatkin toiveet.

Parhaimmillaan hybridirooli muotoutuu vuokralla olevan asiantuntijan osaamisen ja kokemuksen myötä selkeästi kuvattavaksi ja tärkeäksi osaksi tiimiä ja organisaatiota.

Vuokrattu asiantuntija tuo uutta näkökulmaa

Asiantuntijavuokrauksen ehdoton etu on se, että organisaatiosi saa riskittömästi ja nopeasti kokeneen henkilön rooliin kuin rooliin. Usein asiakas saakin lopulta enemmän kuin on osannut toivoa.

Esimerkiksi Sami Ripatti on työskennellut Patentti- ja rekisterihallituksella Nicon kautta jo parin vuoden ajan teknisenä projektipäällikkönä.  Samin laaja ja syvällinen kokemus on ollut valtava hyöty PRH:lla työskennellessä. Hän mainitsee, että vuokrausmalli muun muassa mahdollistaa kustannustehokkaamman johtamisen ja kankeuden tuomien haasteiden ratkomisen etenkin julkisella sektorilla. PRH:lla Samin asiantuntemusta ja kokemusta on hyödynnetty eniten monimutkaisessa arkkitehtuurisuunnittelussa.

”Ulkopuolinen ja uusi näkökulma tuo projekteihin tehokkuutta, ja mahdollistaa aiemmin huomaamatta jääneiden kehityskohtien tunnistamisen. On ollut hieno nähdä, että koko homma pyörii hyvällä energialla yhdistettyämme voimamme PRH:n upeiden asiantuntijoiden kanssa”, Sami kertoo.

Sami on erinomainen esimerkki vuokrapalvelumme kautta saatavista asiantuntijoista. Mikäli tarvitsette yhden tai useamman it-asiantuntijan tiimiinne, tutustu vuokrauspalveluumme täällä tai ota saman tien yhteyttä!

Nina Lukkari
040 920 6023
nina.lukkari@nico.fi

- 17.3.2023

Sami Ripatti hallitsee arkkitehtuurin ja osaa haastaa toimittajien teknologiaratkaisut

Teknisenä projektipäällikkönä Patentti- ja rekisterihallituksella (PRH) työskentelevän Sami Ripatin on helppo hymyillä, sillä neljän projektin samanaikainen käyttöönotto on sujunut mallikkaasti. Asiakkaat voivat jatkossa maksaa useamman...

- 3.3.2023

Näistä syistä kokenut IT-ammattilainen ei tullut teille töihin!

IT-osaajapula on tuskin kenellekään uutinen, mutta kuinka monessa yrityksessä on aidosti pohdittu sitä, mikä saa tavoitellut kandidaatit vaihtamaan nykyisestä hyvästä työpaikasta ja ottamaan uuden tarjouksen...

- 2.3.2023

6+1 vinkkiä rekrytoivalle esimiehelle kuinka saat työnhakijat kiinnostumaan yrityksestäsi

Tiedetäänkö teidän yrityksessänne, millaisin keinoin it-alan parhaat osaajat saadaan töihin juuri teille? Millaisia asioita it-osaajat arvostavat ja minkälaiset it-alan työpaikat löytävät tekijänsä parhaiten? It-alan rekrytointikonsultti...

Tilaa asiakaskirje