Blogi

Kovan luokan osaamista joustavasti IT-asiantuntijavuokrauksella

IT-projektissa tarvittavaa osaamista ei ole usein mahdollista löytää ainakaan nopealla aikataululla, mutta tietoturvagurut ja monet muut IT-asiantuntijat voi vuokrata joustavasti Nicolta.

IT-konsultti Jari Weckman on auttanut yrityksiä esimerkiksi IT-hankkeiden tietoturvavaatimusten määrittelyssä, selvittämällä sisäisten tietoturvakäytäntöjen nykytilan ja mahdolliset puutteet tai sen, miten tietoturvaongelma saadaan turvallisesti ratkaistua.

”Tietoturvassa on ensin hahmotettava kokonaisuus ja siihen rakennettava IT-ympäristö ja oikeanlaiset järjestelmät. Minun roolinani on luoda sääntöjä, arkkitehtuureja ja tietoturvamäärityksiä valitulle kokonaisuudelle”, Weckman valottaa osaamistaan.

”Olen tietotekniikan generalisti ja moniosaaja. Tietyillä alueilla, kuten tietoturvassa ja tietoliikenteessä, voin mennä syvällekin järjestelmiin ja teknologioihin, toisaalta montaa sellaista aluetta ei ole, josta ei olisi vähintään perusosaaminen hallussa. Pystyn myös toimimaan monella eri liiketoiminnan tasolla ihan tekniikan tasosta aina johtoon saakka.”

Weckman painottaa, että tietoturvassa on kyse 90-prosenttisesti prosesseista ja toimintatavoista: ”Kun ne ovat kunnossa ja IT-ympäristö analysoitu, voidaan sen jälkeen miettiä, miten uhkia ehkäistään eri ohjelmistoilla tai laitteilla”.

Jari Weckman on hyvä esimerkki siitä, miten tietoturvaosaamisen kaltaista erityistä tietotaitoa on saatavilla yrityksille joustavasti ja nopeasti vuokrauksella Nicolta.

IT-resursoinnin haasteena osaamisvaateiden selkeyttäminen

Weckmanin mukaan IT-resursoinnin suurimmat haasteet kumpuavat monesti siitä, kun yritysten IT-osastojen pitää pukea osaamisvaateet rekrytointia hoitavalle henkilöstöhallinnolle, joka ei tunne työn käytännön arkea.

”Varsinkin julkisen puolen tarjouspyynnöissä vaaditaan tiettyjen ohjelmistokielten, ohjelmistojen tai järjestelmien tuntemusta, mutta siinä mennään monesti metsään. Jos joku ymmärtää esimerkiksi tietoturvaa isossa kuvassa, silloin ei yksittäisen järjestelmän osaamisella ole merkitystä, ellei kyse ole nimenomaan jonkin tietyn merkkisten laitteiden konffauksesta tai vastaavasta.”

Weckman kertoo, ettei ole kohdannut itse kertakaan tilannetta, jossa jokin yksittäinen teknologia olisi ollut projektissa ratkaisevassa roolissa, vaikka moni toimittaja näin omia ratkaisujaan mainostaakin.

”Eli asiakkaan näkökulmasta ei kannattaisi liiaksi lyödä lukkoon sitä, mitä haettava osaaminen on, vaan kertoa avoimesti, mitä ollaan tekemässä ja mitä tavoitellaan, johon ammattilainen voi vastata näkemyksellä asian hoitamisesta”, Weckman haastaa.

Nico löytää oikeat IT-osaajat

”Yleensä minuakin lähestytään siten, että rekrytointikonsultti kysyy jotain tiettyä osaamista tai on löytänyt minut jollain hakusanalla LinkedInista. Usein projektikuvauksen nähdessäni huomaan siinä tarvittavan jotain muuta osaamista kuin mitä toimeksiannossa on alun perin haettu”, Weckman kertoo.

Weckman pitää Nicon vahvuutena rekrytointikonsulttien keskustelevaa lähestymistapaa, missä tarjolle tuodaan pitkälti hänen osaamisalueisiinsa sopivia toimeksiantoja.

”Nico tuo tarjolle toimeksiantoja samalla kysellen, että ovatko ne kiinnostavia ja millaisia näkemyksiä minulla on niiden toteuttamisesta. Pidän tästä Nicon tavasta, koska sillä varmistetaan minun sopivuuteni tehtävään ja tarvittaessa Nico pystyy auttamaan toimeksiantajaa määrittelemään tehtävänkuvan paremmin ja löytämään siihen parhaan mahdollisen osaajan”, Weckman kiittelee.

Jari Weckman on 1990-luvulla IT-alalla aloittanut tietoliikenneverkkojen ja tietoturvan ammattilainen.

Lue tästä lisää Nicon IT-asiantuntijoiden vuokrauspalveluista tai jätä yhteydenottopyyntö oheisesta painikkeesta!

Ota yhteyttä 

- 21.11.2022

Yrittäjä – nyt kannattaa varmistaa, että YEL-työtulosi on ajan tasalla

Paraikaa eduskunnan valiokuntakäsittelyssä olevan yrittäjän eläkelain (YEL) uudistuksen on tarkoitus astua voimaan 2023 alusta. Kun varmistat ennen vuodenvaihdetta työtulosi oikean tason, tiedät ensi vuoden eläkemaksun...

- 14.11.2022

Jokainen hanke kehittää it-ammattilaisen osaamista – Pääset isoihin asiakasprojekteihin, kun panostat myös sertifiointiin

Totta. It-alan osaajilla on kysyntää ja mitä enemmän sinulla on näyttöä osaamisesta, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haluamiasi töitä ja päästä mukaan haastavampiin asiakasprojekteihin....

- 1.11.2022

Löydä IT-ammattilaisia entistä nopeammin (ja edullisemmin)

Miltä kuulostaisi se, että sinulla on aina ajantasainen näkymä heti vapaisiin IT-osaajiin, joiden osaaminen ja saatavuus on varmistettu? GuruTorilta löytyy vapaana tai pian vapautumassa olevia...

Tilaa asiakaskirje