Blogi

Vuokrattu IT-ammattilainen voi olla timantti, joka tekee työnsä projektissa ja kehittää samalla organisaatiotasi

Tarmo Antila – Nico

Kun yritykseen vuokrataan ulkopuolelta uusi henkilö, tavoite on aina löytää tehtävään sopiva huipputyyppi. Mutta miksi tyytyä tähän, kun voi olla mahdollista löytää ammattilainen, joka varsinaisen toimenkuvansa ohessa kykenee ottamaan myös valmentajan ja toimintamallin kehittäjän roolin.

IT-organisaation kyvykkyyksien kehittäminen on välttämätöntä, jotta organisaatio pysyy kilpailukykyisenä ja pystyy vastaamaan muuttuviin liiketoiminnan vaatimuksiin. Toimintamallien kehittäminen voi sujuvoittaa prosesseja, parantaa tehokkuutta, lisää tuottavuutta, kasvattaa henkilöstön tyytyväisyyttä ja sitoutumista sekä varmistaa organisaation kestävyyden.

Mutta mistä löytää henkilöt tekemään kehitystyötä, joilla on sopiva osaaminen, valmentajan taidot ja jolla on aikaa tehdä kehitystyötä joustavasti tarpeen mukaan?

Kokemuksemme mukaan ulkopuolelta vuokrattu IT-ammattilainen voi olla erinomainen ratkaisu tähän. Alla esittelemme kaksi esimerkkiä toimiviksi todistetuista ratkaisuista:

1. Kokenut projektipäällikkö perehdyttäjänä ja valmentajana

Kokeneita IT-projektipäällikköjämme on hyödynnetty hoitamaan PMO:n tehtäviä oman roolinsa ohessa. Heillä on laaja kokemus erilaisista IT-hankkeista, organisaatioista ja toimintamalleista, mikä auttaa tunnistamaan nopeasti organisaation haasteet ja mahdollisuudet sekä tuo sopivasti uutta näkökulmaa yrityksen vakiintuneisiin toimintamalleihin. Heidän vankka osaamisensa ja liiketoiminnan ymmärryksensä voi olla arvokas resurssi organisaation projektitoiminnan kehittämisessä.

Esimerkiksi Erja Ladarsi, yksi projektipäälliköistämme, otti vetovastuun suomalaisen pörssiyhtiön hankkeessa sekä huolehtii samalla myös uusien projektipäälliköiden perehdyttämisestä ja uusien käytäntöjen kehittämisestä organisaation tarpeisiin.

Näin yritys varmistaa Erjan avulla, että uudet henkilöt pystyvät nopeasti hoitamaan tehtäviään ja he osaavat toimia yrityksessä sovittujen toimintamallien mukaisesti. Lisäksi Erja valmentaa projektitiimejä tarpeen mukaan. Koska Erja toimii itse myös projektipäällikkönä, hän pystyy auttamaan ja tukemaan kollegoitaan käytännönläheisesti.

Projektipäällikön kyky ottaa kehittämisvastuuta ja valmentajan roolia projektijohtamisen ohessa on arvokas ominaisuus nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

2. Kokenut Scrum Master toimii myös Agile Coachina

Kun yrityksessä ollaan hyödyntämässä ketteriä menetelmiä ensimmäistä kertaa tai viemässä toimintaa ketteryyden seuraavalle tasolle, tarvitaan tyypillisesti sparraajaa, joka on samalla käytännönläheinen ketterien toimintamallien ammattilainen.

Meillä on hyviä esimerkkejä, jossa kokenut Scrum Master on toiminut asiakasorganisaatiossa myös Agile Coachin tehtävissä. Kaksoisroolin avulla on onnistuttu varmistamaan, että ketterät toimintamallit ja organisaation kehittyminen edistyvät käytännönläheisesti. Scrum Master ei keskity teoreettiseen neuvomiseen, vaan on aidosti tiimin päivittäisessä työssä mukana, huomioiden tiimin ja yksilöiden erityispiirteet. Tiimitason oppeja ja parhaita toimintatapoja on sitten luontevaa viedä organisaatiossa eteenpäin muissakin tiimeissä.

Scrum Master on parhaimmillaan arvokas toiminnan kehittäjä ja muutosvalmentaja. Hän voi auttaa IT-organisaatiota ymmärtämään Scrumin soveltamista tiimissä ja viedä ketteriä käytäntöjä koko organisaation prosesseihin ja toimintamalliin. IT-taustainen Agile Coach on myös oiva apu koko organisaation ketteryyden kehittämisessä, ei vain IT-osaston.

Nicosta juuri teille sopivat tekijät 

Nicossa asiantuntijoiden vuokraus lähtee aina liikkeelle asiakkaan tarpeesta. Vaikka kokeneet osaajamme osaavat yleisesti käytettyjä toimintamalleja ja kehittämisen viitekehyksiä, niin tekemisen sisältö ja roolitukset suunnitellaan aina organisaation tilanne ja erityispiirteet huomioiden.

Meillä on valmiina kokeneita it-osaajia ja sen lisäksi meillä on tarjota osaamisemme oikeiden osaajien löytämiseksi. Autamme osaajaprofiilien laadinnassa ja löydämme oikeat ammattilaiset jokaisen organisaation tarpeisiin.

Jos haluat siirtyä seuraavalle tasolle organisaatiossasi, anna meidän auttaa sinua tekemään oikea siirto!

Tarmo Antila, johtaja & rekrytointikonsultti
+358 (0)500 447 024
tarmo.antila@fujitsu.com

Lue seuraavaksi

- 8.11.2023

Kriittinen osaaja lähtee, mutta tuliko pomolta rekrykielto?

IT-alan osaajamarkkinoilla on nyt enemmän ammattilaisia kuin koskaan aiemmin, ja monet yritykset ovat jäädyttäneet tai harkitsevat rekrytointikieltoja. Tämä laittaa liiketoiminnan johtajat pohtimaan päätöksen seurauksia. Kun...

- 2.6.2022

Kovan luokan osaamista joustavasti IT-asiantuntijavuokrauksella

IT-projektissa tarvittavaa osaamista ei ole usein mahdollista löytää ainakaan nopealla aikataululla, mutta tietoturvagurut ja monet muut IT-asiantuntijat voi vuokrata joustavasti Nicolta. IT-konsultti Jari Weckman on...

- 16.2.2022

Ratkaise IT-osaajatarpeesi joustavasti ja nopeasti vuokrauksella

Kun IT-osaajien löytäminen joko olemassa olevien palveluiden pyörittämiseen tai liiketoiminnan kehittämiseen on muodostunut pullonkaulaksi, vuokraus voi olla nopea tapa ratkaista ongelma. Nico on tunnettu suorahaku-...

- 25.2.2021

Valtori sai kokeneen it – projektipäällikön vetämään etäkäyttöpalvelun rakentamista

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus eli Valtori sai Nicon kautta projektiinsa kokeneen it-projektipäällikön huolehtimaan Suomen suurimman etäkäyttöpalvelun kehitysprojektista. Projektina etäkäyttöratkaisu valtion virastoille Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus...

- 8.6.2020

Viisas toimii silloin, kun muut painavat paniikkinappulaa – asiantuntijavuokrauksen vinkit yritysten uuteen arkeen

Kun monet yritykset ovat laittaneet jäihin ison osan kehitystehtävistään ja pakollisetkin työt hoidetaan poikkeustilassa, ei uusien ihmisten rekrytointi välttämättä ole prioriteettilistan korkeimmalla sijalla. Kuitenkin korona-ajan...

Tilaa asiakaskirje