Blogi

Monipuolinen rooli houkutteli kokeneen IT-osaajan Nicolle

Pitkän työuran IT-alalla tehnyt Erja Ladarsi on toista kertaa Nicon palkkalistoilla. Takaisin taloon hänet houkutteli mielenkiintoinen kaksoisrooli sekä Nicon tarjoama toimiva kokonaisuus.

Ladarsi on tehnyt kattavan uran IT-alalla monipuolisissa tehtävissä ja osin isojen tunnettujen toimijoiden leivissä.

Ennen tuloaan Nicolle Ladarsi ehti elää hetken omien sanojensa mukaan “vapaaherrattarena”, mutta veri veti takaisin teknologia-alalle. Kovin kauan ei hänen tarvinnutkaan huudella, kun tarjouksia alkoi sadella.

“Kun ilmoitin viime vuonna LinkedInissa kiinnostuksesta palata hommiin, sain nopeasti useita yhteydenottoja. Nicolla oli mielenkiintoisin vaihtoehto, joka sisälsi osin projektipäällikön tehtäviä asiakasprojekteissa ja osin PMO-töitä.”

Ladarsi kertoo PMO-roolissaan vastaavansa suuren asiakkaan projektipäälliköiden onboardingista ja siihen liittyvän prosessin jatkuvasta kehittämisestä. PMO-tehtäviin kuuluu myös asiakkaan fyysisten kulkulupien ja sovelluksiin pääsyn järjestäminen projektipäälliköille sekä tuki asiakkaan menetelmien ja työkalujen käytössä.

“Täällä on ainakin oman urani ja lukuisten tuntemieni yritysten näkökulmasta kattavin uusien henkilöiden onboarding. Tavoitteena on, että tuotetaan mahdollisimman pieni häiriö liiketoiminnalle.”

Nicon kokonaisuus houkutteli

Kerrottuaan kiinnostuksesta palata takaisin alalle, Nico ei ollut Ladarsin ainoa kosija. Talo oli kuitenkin hänelle entuudestaan tuttu ja kokonaisuus selkeästi paras.

“Olin tyytyväinen, että sain tulla Nicoon. Osin kyse oli ihan tietystä tunteesta, joka syntyi jo silloin, kun menin ensimmäistä kertaa toimistolle työsopimuksen laatimisen jälkeen.”

”Oli kyse sitten asiakasorganisaatiosta tai omasta uudesta työpaikasta, pystyn vanhana konkarina jollain tapaa aistimaan onko työyhteisö ja kulttuuri siellä hyviä. Kun aiemmin olin Nicon projektissa external-projektipäällikkönä, minusta pidettiin hyvää huolta silloinkin, vaikka kävin toimistolla vain harvoin.”

Työsuhde parasta just nyt

Ladarsi on tätä kirjoittaessa työsuhteessa Nicon kanssa, joka sisältää valtaosan projektipäällikön töitä ja osin aiemmin mainittua PMO-työtä.

“Tilanne tietenkin elää näissä hommissa aina sen mukaan, jatkuuko projektit ja onko uutta heti saatavilla. Työsuhde on nyt minulle paras ratkaisu, mutta en poissulje jatkossa freelancerinakaan jatkamista”, Ladarsi kertoo.

“Pidän kuitenkin työsuhteisesta työstä jo siksikin, että itselle jää vähemmän hallinnollista työtä. On minulla koko ajan myös pöytälaatikkofirma olemassa, jonka kautta voin tehdä halutessani hommia.”

Projektiluontoinen työ sinällään sopii Ladarsille hyvin, eikä asiakasorganisaation vaihtuminen aina silloin tällöin haittaa.

“Olen sen verran pitkään ollut alalla, niin en kaipaa politikointia, mihin palkkatyössä voi joskus altistua. Nyt riittää, että teen työni hyvin ja sillä selvä. Ja kun projekti on valmis, pääsee taas tekemään uusia ja mielenkiintoisia asioita.”

Nicon kanssa hommat toimivat!

Nico hoitaa Ladarsin mukaan työllistämisen todella hyvin.

“Vaikka jokin pedattu projekti ei toteutuisi, täältä tarjotaan koko ajan uusia mahdollisuuksia ja verkostoja. Näillä kilometreillä minulla ei ole enää kunnianhimoa rakentaa urapolkua, vaan minulle riittää hyvä työ ja sopivasti palkkaa siitä”, Ladarsi summaa.

Kiinnostaako työskentely kiinnostavissa asiakasprojekteissa? Lue lisää tästä, miten voit työllistyä Nicoon tai liittyä asiantuntijaverkostoon ja olemaan ehdolla muihin avautuviin tehtäviin.

- 17.3.2023

Sami Ripatti hallitsee arkkitehtuurin ja osaa haastaa toimittajien teknologiaratkaisut

Teknisenä projektipäällikkönä Patentti- ja rekisterihallituksella (PRH) työskentelevän Sami Ripatin on helppo hymyillä, sillä neljän projektin samanaikainen käyttöönotto on sujunut mallikkaasti. Asiakkaat voivat jatkossa maksaa useamman...

- 3.3.2023

Näistä syistä kokenut IT-ammattilainen ei tullut teille töihin!

IT-osaajapula on tuskin kenellekään uutinen, mutta kuinka monessa yrityksessä on aidosti pohdittu sitä, mikä saa tavoitellut kandidaatit vaihtamaan nykyisestä hyvästä työpaikasta ja ottamaan uuden tarjouksen...

- 2.3.2023

6+1 vinkkiä rekrytoivalle esimiehelle kuinka saat työnhakijat kiinnostumaan yrityksestäsi

Tiedetäänkö teidän yrityksessänne, millaisin keinoin it-alan parhaat osaajat saadaan töihin juuri teille? Millaisia asioita it-osaajat arvostavat ja minkälaiset it-alan työpaikat löytävät tekijänsä parhaiten? It-alan rekrytointikonsultti...

Tilaa asiakaskirje