Blogi

Ratkaise IT-osaajatarpeesi joustavasti ja nopeasti vuokrauksella

Kun IT-osaajien löytäminen joko olemassa olevien palveluiden pyörittämiseen tai liiketoiminnan kehittämiseen on muodostunut pullonkaulaksi, vuokraus voi olla nopea tapa ratkaista ongelma.

Nico on tunnettu suorahaku- ja rekrytointipalveluistaan, mutta löydämme myös tarvittavat IT-alan osaajat vuokrasuhteisiin. Siten ratkaisemme asiakkaiden osa- ja kokoaikaiset sekä määräaikaiset osaajatarpeet.

Olemme tehneet IT-ammattilaisen vuokrauksen toimeksiantajan näkökulmasta mahdollisimman vaivattomaksi; vastuulle jää vain työhön perehdyttäminen ja työn ohjaamisesta huolehtiminen. Vuokratulla henkilöillä on työsuhde Nicoon, joka hoitaa kaikki henkilöstöhallinnolliset velvoitteet. Toimeksiantaja maksaa siten työstä vain ennalta sovitun hinnan (tunti- tai kuukausiveloitus) eikä turhia kiinteitä kuluja pääse muodostumaan.

Tunnemme IT-alan osaamiset ja teknologiat läpikotaisin

Useimmilla nicolaisilla on vuosien tausta ohjelmistokehityksestä sekä kokemusta yritysten ohjelmistotuotannon johtamisesta ja IT-projektien vetämisestä. Sen ja lukuisten rekrytointien myötä tunnemme läpikotaisin IT-alan roolit, osaamiset, menetelmät ja teknologiat.

Autamme asiakkaitamme määrittelemään tarkasti, millaista osaamista ja henkilöä kussakin tehtävässä tarvitaan. Joskus tehtävään on saatettu sisällyttää monta roolia yhteen ja niin laaja osaaminen, jota ei yksinkertaisesti yhdellä henkilöllä voi olla. Kun olemme yhdessä kirkastaneet roolin, on meidän ammattitaitoamme tunnistaa ja houkutella siihen sopivat henkilöt.

Pätevät osaajat tehokkaasti

Sopivaa henkilöä etsitään ensin Nicon omista verkostoista. Siihen lukeutuu vajaat sata Nicon listoilla olevaa konsulttia sekä verkostosta, joka koostuu useasta sadasta yksittäisestä IT-ammattilaisesta ja kumppaniyrityksestä. Jos sopivaa osaajaa ei niistä löydy, etsintää jatketaan Nicon tehokkaiksi hiomilla ilmoitus- ja suorahakumetodeilla.

Haluammekin muistuttaa, että rekrytointikumppanin valinnassa ei kannata liikaa painottaa sitä, millaista osaamista on juuri sillä hetkellä saatavilla, vaan varmistaa kumppanin kyky löytää paras mahdollinen osaaja myös ulkoisista verkostoista.

Moni rekrytointiyritys löytää kyllä nopeasti tukun kandidaatteja, mutta niiden tarkempi perkaaminen jää usein asiakkaan kontolle. Me taas pystymme omakohtaisen IT-alan tuntemuksen kautta todentamaan valmiiksi asiakkaille esittelemiemme henkilöiden pätevyyden ja sopivuuden tehtävään. Tähän harva rekrytointiyritys pystyy.

Nicon asiakaslupausten pitävyyden todisteena on erittäin korkea asiakastyytyväisyys kokeneiden IT-asiantuntijoiden vuokraamisesta, keskiarvo 4,23 (1-5).

Resursointikumppanuus avuksi toistuvissa IT-osaajien vuokraustarpeissa.

Tarjoamme asiakkaillemme myös jatkuvaa resursointikumppanuutta, jolla varmistetaan tarvittavien osaajien jatkuva saatavuus. Tämä on erittäin toimiva ratkaisu, jos ulkoisia IT-osaajia käytetään säännöllisesti. Nico ottaa vastuun resursoinnin toimivuudesta ja yhteistyön sujuvuudesta vastaa asiakkaalle nimetty palvelupäällikkö. Kumppanuuden käytännöt räätälöidään aina yrityskohtaisesti tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti. Lue aiempi blogimme resursointikumppanuudesta tästä.

Kerro meille, kuinka voimme olla avuksi?

Mikäli sinulla ja yritykselläsi on haasteita löytää sopivia IT-osaajia äkillisiin tarpeisiin, jätä yhteystietosi meille niin otamme pikimmiten teihin yhteyttä ja kerromme lisää IT-osaajien vuokrauksesta kauttamme. Tutustu myös IT-asiantuntijoiden vuokrauksen palvelukuvaukseemme.

Tarmo Antila

Ota yhteyttä 

- 26.1.2023

Haastavat, monimutkaiset ja kansainväliset IT-projektit saavat Mirja Suomen syttymään

Projektijohtaja Mirja Suomi ei epäröi sanoessaan mitkä ovat hänelle mieluisimpia it-hankkeita. ”Haastavat, monimutkaiset, kansainväliset ja minimissään vuoden kestävät projektit ovat mielenkiintoisia, ja niissä voi haastaa...

- 21.11.2022

Yrittäjä – nyt kannattaa varmistaa, että YEL-työtulosi on ajan tasalla

Paraikaa eduskunnan valiokuntakäsittelyssä olevan yrittäjän eläkelain (YEL) uudistuksen on tarkoitus astua voimaan 2023 alusta. Kun varmistat ennen vuodenvaihdetta työtulosi oikean tason, tiedät ensi vuoden eläkemaksun...

- 14.11.2022

Jokainen hanke kehittää it-ammattilaisen osaamista – Pääset isoihin asiakasprojekteihin, kun panostat myös sertifiointiin

Totta. It-alan osaajilla on kysyntää ja mitä enemmän sinulla on näyttöä osaamisesta, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haluamiasi töitä ja päästä mukaan haastavampiin asiakasprojekteihin....

Tilaa asiakaskirje