Blogi

Etsitkö erinomaista teknistä it-osaajaa riveihisi? Miltä kuulostaisi avaimet käteen -rekrypalvelu?

Suomessa on tälläkin hetkellä yli 10 000 ohjelmisto-osaajan vajaus. Moni yritys on löytänyt itsensä tilanteesta, jossa julkaistusta rekrytointiprofiilista huolimatta paikkaan ei saada hyviä hakijoita. 

Mitäpä jos antaisit meidän auttaa ja valitsisit avaimet käteen -rekryn?

Tässä blogissa kerromme, miksi teknisten it-osaajien kysyntä on nyt kovaa, ja mitä saat, kun valitset avaimet käteen -rekryn (annan vihjeen: aikasäästöä sekä joukon oikein hyviä ehdokkaita, joista valita ne parhaat).

Perinteisilläkään aloilla ei enää pärjätä ilman teknisiä it-osaajia

Tämän päivän nopeatempoisessa liike-elämässä erottautuminen ei ole helppo tehtävä. Siksi yritys toisensa jälkeen haluaa tuottaa lisäarvoa ydinosaamisensa lisäksi erilaisilla digitaalisilla lisäpalveluilla. Esimerkiksi rakennusliike voi varustaa kokoushuoneensa mobiilipohjaisella sisäpaikannusjärjestelmällä, jolloin neuvotteluhuoneen varaaminen on käyttäjälle lähes automaattista. 

Pystyäkseen vastaamaan digitalisaation murrokseen ja tuottamaan lisäarvoa tuovia palveluja, yritykset tarvitsevat riveihinsä uusien teknisten it-asioiden osaajia. Kysyntä on kovaa, mutta mistä ja miten pätevät osaajat löytyvät?

Pätevät tekniset it-asiantuntijat ovat juuri meidän alaamme

Me Nicolla olemme erikoistuneet kokeneiden it-ammattilaisten rekrytointeihin, ja olemme hioneet keinomme löytää oikeat it-osaajat oikeille paikoille huippuunsa. Teknisiä it-osaajia rekrytoidessa valttimme on oma vankka tekninen taustamme: meillä rekrytointikonsulteilla on vuosien ohjelmistokehitystausta sekä pitkä käytännön kokemus eri it-rooleista. Tästä syystä meillä on myös detaljitason ymmärrys siitä, mitä tarkoittavat esimerkiksi hyvät ohjelmistokehityskäytännöt, ohjelmointikielet ja -välineet sekä erilaiset tekniset arkkitehtuurit. Tiedämme myös, millaista on vetää teknisiä it-kehitysprojekteja tai vastata vaikka firman ohjelmistotuotannosta. 

Osaamiseemme nojaten pystymme sukeltamaan syvälle substanssiin ja validoimaan sekä hakijan pätevyyden että soveltuvuuden haettavana olevaan paikkaan. 

Uupumaton ”matchmaker” valmiina käärimään hihat

Tarjoamamme avaimet käteen -rekrytointi on asiakkaalle vaivaton tapa vahvistaa rivejään tarvitsemallaan teknisellä it-asiantuntijalla. Näin se toimii:

Homma polkaistaan käyntiin perusteellisella taustatutkimuksella: istumme alas asiakkaamme kanssa ja selvitämme juurta jaksain, mitä he etsivät. Jotta pystymme vakuuttavasti myymään avointa paikkaa hyville ehdokkaille, kirkastamme myös kaiken oleellisen yritykseen, sen tuotteisiin, kilpailijoihin, tiimiin ja itse tehtävään liittyen.

Kun meillä on kristallinkirkas kuva asiakasyrityksestä ja avoimesta paikasta, on aika kääriä hihat ja ryhtyä etsimään erinomaisia ehdokkaita. Koska työtä on tarjolla enemmän kuin sen tekijöitä, emme jää odottamaan, että osaajat löytäisivät avoimen paikan. Sen sijaan lähdemme aktiivisesti myymään työpaikkaa kiinnostaville osaajille: kontaktoimme omien verkostojemme lisäksi erityisesti LinkedInin kautta passiivisia työnhakijoita. 

Etsimme osaamisprofiileja, jotka vastaavat asiakasyrityksemme tarpeita, ja kutsumme kiinnostavat kandidaatit kuulemaan tarjoamastamme mahdollisuudesta. Tunnustelemme, millaisia asioita osaajat työltään kaipaavat, tai ovatko he kenties johonkin tyytymättömiä nykyisessä työssään. Suodatamme pois heikosti motivoituneet ehdokkaat, sillä haluamme saattaa yhteen juuri sen oikean tekijän ja työpaikan. 

Kymmenen prosentin sääntö

Kokemuksesta tiedämme, että meidän on kolkuteltava useita ovia ennen kuin juuri se oikea osaaja löytyy. Jos haluamme palkata yhden oikein hyvän teknisen osaajan, täytyy meidän tyypillisesti lähestyä vähintään 100 asiantuntijaa ja haastatella ainakin kymmentä. 

Lukumäärässä on voimaa, ennen kaikkea kun puhutaan vaativista rekrytoinneista. Tärkeintä meille on, että löydämme juuri oikean henkilön asiakkaallemme.

Avaimet käteen -palvelu tuo helppoutta ja ennustettavuutta rekrytointiin

Kehitimme avaimet käteen -rekrytointipalvelun, koska haluamme tarjota asiakkaallemme helpon ja selkeän tavan palkata kovan luokan hankalasti löydettäviä it-ammattilaisia riveihinsä. Asiakkaana sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten ja mistä osaaja löytyy – me hoidamme sen puolestasi. Tiedät alusta asti, kuinka kiinteähintainen palvelu etenee ja mitä se pitää sisällään, joten kustannusyllätyksiä ei pääse syntymään.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin katsotaan millä tavalla voimme olla avuksi juuri sinulle! 

Ari Turjanmäki

+358 (0)40 585 3104

ari.turjanmaki@fujitsu.com

- 10.6.2022

IT-ammattilainen, löydä unelmatyösi uuden palvelumme avulla

Avoimia työpaikkoja läpi kahlatessa törmää aina siihen, että IT-työmarkkinoilla käy kuhina. Samaan aikaan monella IT-osaajalla on haasteena löytää sopivia projekteja. Kyseessä on kohtaanto-ongelma, jossa asiakasprojektit...

- 2.6.2022

Kovan luokan osaamista joustavasti IT-asiantuntijavuokrauksella

IT-projektissa tarvittavaa osaamista ei ole usein mahdollista löytää ainakaan nopealla aikataululla, mutta tietoturvagurut ja monet muut IT-asiantuntijat voi vuokrata joustavasti Nicolta. IT-konsultti Jari Weckman on...

- 1.6.2022

Nico palvelee valtakunnallisesti paikallisten rekrytointikonsulttien kautta

Nicon IT-alan myös asiakkaan puolelta tuntevat, kokeneet rekrytointikonsultit palvelevat asiakkaita valtakunnallisesti, mutta vaikuttavat myös paikallisesti Suomen neljällä suurimmalla talousalueella, kun Helsingin ja pääkaupunkiseudun lisäksi läsnäolo...

Tilaa asiakaskirje