Blogi

Etsitkö erinomaista teknistä it-osaajaa riveihisi? Miltä kuulostaisi avaimet käteen -rekrypalvelu?

Suomessa on tälläkin hetkellä yli 10 000 ohjelmisto-osaajan vajaus. Moni yritys on löytänyt itsensä tilanteesta, jossa julkaistusta rekrytointiprofiilista huolimatta paikkaan ei saada hyviä hakijoita. 

Mitäpä jos antaisit meidän auttaa ja valitsisit avaimet käteen -rekryn?

Tässä blogissa kerromme, miksi teknisten it-osaajien kysyntä on nyt kovaa, ja mitä saat, kun valitset avaimet käteen -rekryn (annan vihjeen: aikasäästöä sekä joukon oikein hyviä ehdokkaita, joista valita ne parhaat).

Perinteisilläkään aloilla ei enää pärjätä ilman teknisiä it-osaajia

Tämän päivän nopeatempoisessa liike-elämässä erottautuminen ei ole helppo tehtävä. Siksi yritys toisensa jälkeen haluaa tuottaa lisäarvoa ydinosaamisensa lisäksi erilaisilla digitaalisilla lisäpalveluilla. Esimerkiksi rakennusliike voi varustaa kokoushuoneensa mobiilipohjaisella sisäpaikannusjärjestelmällä, jolloin neuvotteluhuoneen varaaminen on käyttäjälle lähes automaattista. 

Pystyäkseen vastaamaan digitalisaation murrokseen ja tuottamaan lisäarvoa tuovia palveluja, yritykset tarvitsevat riveihinsä uusien teknisten it-asioiden osaajia. Kysyntä on kovaa, mutta mistä ja miten pätevät osaajat löytyvät?

Pätevät tekniset it-asiantuntijat ovat juuri meidän alaamme

Me Nicolla olemme erikoistuneet kokeneiden it-ammattilaisten rekrytointeihin, ja olemme hioneet keinomme löytää oikeat it-osaajat oikeille paikoille huippuunsa. Teknisiä it-osaajia rekrytoidessa valttimme on oma vankka tekninen taustamme: meillä rekrytointikonsulteilla on vuosien ohjelmistokehitystausta sekä pitkä käytännön kokemus eri it-rooleista. Tästä syystä meillä on myös detaljitason ymmärrys siitä, mitä tarkoittavat esimerkiksi hyvät ohjelmistokehityskäytännöt, ohjelmointikielet ja -välineet sekä erilaiset tekniset arkkitehtuurit. Tiedämme myös, millaista on vetää teknisiä it-kehitysprojekteja tai vastata vaikka firman ohjelmistotuotannosta. 

Osaamiseemme nojaten pystymme sukeltamaan syvälle substanssiin ja validoimaan sekä hakijan pätevyyden että soveltuvuuden haettavana olevaan paikkaan. 

Uupumaton ”matchmaker” valmiina käärimään hihat

Tarjoamamme avaimet käteen -rekrytointi on asiakkaalle vaivaton tapa vahvistaa rivejään tarvitsemallaan teknisellä it-asiantuntijalla. Näin se toimii:

Homma polkaistaan käyntiin perusteellisella taustatutkimuksella: istumme alas asiakkaamme kanssa ja selvitämme juurta jaksain, mitä he etsivät. Jotta pystymme vakuuttavasti myymään avointa paikkaa hyville ehdokkaille, kirkastamme myös kaiken oleellisen yritykseen, sen tuotteisiin, kilpailijoihin, tiimiin ja itse tehtävään liittyen.

Kun meillä on kristallinkirkas kuva asiakasyrityksestä ja avoimesta paikasta, on aika kääriä hihat ja ryhtyä etsimään erinomaisia ehdokkaita. Koska työtä on tarjolla enemmän kuin sen tekijöitä, emme jää odottamaan, että osaajat löytäisivät avoimen paikan. Sen sijaan lähdemme aktiivisesti myymään työpaikkaa kiinnostaville osaajille: kontaktoimme omien verkostojemme lisäksi erityisesti LinkedInin kautta passiivisia työnhakijoita. 

Etsimme osaamisprofiileja, jotka vastaavat asiakasyrityksemme tarpeita, ja kutsumme kiinnostavat kandidaatit kuulemaan tarjoamastamme mahdollisuudesta. Tunnustelemme, millaisia asioita osaajat työltään kaipaavat, tai ovatko he kenties johonkin tyytymättömiä nykyisessä työssään. Suodatamme pois heikosti motivoituneet ehdokkaat, sillä haluamme saattaa yhteen juuri sen oikean tekijän ja työpaikan. 

Kymmenen prosentin sääntö

Kokemuksesta tiedämme, että meidän on kolkuteltava useita ovia ennen kuin juuri se oikea osaaja löytyy. Jos haluamme palkata yhden oikein hyvän teknisen osaajan, täytyy meidän tyypillisesti lähestyä vähintään 100 asiantuntijaa ja haastatella ainakin kymmentä. 

Lukumäärässä on voimaa, ennen kaikkea kun puhutaan vaativista rekrytoinneista. Tärkeintä meille on, että löydämme juuri oikean henkilön asiakkaallemme.

Avaimet käteen -palvelu tuo helppoutta ja ennustettavuutta rekrytointiin

Kehitimme avaimet käteen -rekrytointipalvelun, koska haluamme tarjota asiakkaallemme helpon ja selkeän tavan palkata kovan luokan hankalasti löydettäviä it-ammattilaisia riveihinsä. Asiakkaana sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten ja mistä osaaja löytyy – me hoidamme sen puolestasi. Tiedät alusta asti, kuinka kiinteähintainen palvelu etenee ja mitä se pitää sisällään, joten kustannusyllätyksiä ei pääse syntymään.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin katsotaan millä tavalla voimme olla avuksi juuri sinulle! 

Ari Turjanmäki

sales@nico.fi

Lue seuraavaksi

- 7.5.2024

Rekrytointikumppanuus Nicon kanssa on ylittänyt Telesten odotukset

Teleste on 500 ihmistä, kolmella paikkakunnalla Suomessa työllistävä IT-yritys, jolla on satoja kansainvälisiä osaajia on myös ympäri maailman. Sen tunnetuimpia tuotteita ovat joukkoliikennevälineiden ja -pysäkkien...

- 1.11.2022

Valitse heti suorahaku – anna osaavan rekrytointikonsultin löytää IT-asiantuntija ja säästä omaa aikaasi

IT-alan rekrytointi on ollut haasteellista jo pitkään. Asiakas on lähes aina ensin kokeillut ilmoittelua saamatta yhtään tehtävän vaatimukset täyttävää hakijaa. Sen jälkeen asiakas yleensä valitsee...

- 9.9.2020

It-suorahaku, osa 3: Hakijakokemus

Osa 3: Hakijakokemus Tämä blogikirjoitus on kolmas osa it-suorahakublogisarjaa, lue aiemmat kirjoitukset täältä: osa 1: profiilin laatiminen ja osa 2: research-työ Suorarekrytoinnissa, kuten kaikissa rekrytoinneissa,...

- 1.6.2020

Korona-ajan tärkein rekrytointivinkki: tee se nyt

Syksyn rekrytointeja tehdään nyt, joten kannattaa hypätä etukäteen valmistautujien kelkkaan. Jos yrityksessänne on tarve uusille tekijöille, tarttukaa tilaisuuteen pian. Kun tilanne rauhoittuu, aikaiset linnut ovat...

- 28.2.2020

It-suorahaku, osa 2: Research-työ

Osa 2: Research-työn merkitys Tämä on toinen osa it-suorahakublogisarjaa, sarjan ensimmäinen osa käsittelee profiilin luomista, lue se täältä. Tarvittavan osaamisen määrittelyn jälkeen seuraava osa it-suorahakuprosessia...

- 13.2.2020

It-suorahaku, Osa 1: Profiilin laatiminen

Suorahaku on perinteisesti johdon rekrytointiin käytetty menetelmä, jossa henkilö halutaan rekrytoida julkisesta ilmoittelusta poiketen hiljaisuudessa. Tämä on kuitenkin tänä päivänä vanhentunut käsitys suorahausta, kun suorahaku...

- 16.12.2019

Fiksu keksii keinot rekrytointiin

It-osaajien rekrytointi on muuttunut nykyisessä markkinatilanteessa entistä haastavammaksi. On aiempaa tärkeämpää, että löydämme avoimesta tehtävästä houkuttelevuustekijät, ja joskus it-alan rekrytoinnin ammattilaisina meidän on helpompi nähdä...

- 16.12.2019

It-suorahaku – kolmen kauppa

Kokeneita it-alan osaajia on vaikea rekrytoida. Nicoa lähestyy jatkuvasti uusia asiakasorganisaatiota rekrytointihaasteiden takia. Oma haku ei ole tuottanut tulosta. On saatettu jo kokeilla useitakin kumppaneita...

Tilaa asiakaskirje