Blogi

4+1 vinkkiä it-alan työpaikan saamiseen

Kesäloma alkoi, eikä paluu vanhaan työpaikkaan houkuta? Jos etsit it-alan töitä uusien tuulien toivossa, noudata seuraavia ohjeita ja olet askeleen lähempänä uutta työpaikkaa. Muista myös katsoa vapaat työpaikkamme ja tilata Nicon työpaikkavahti. 

1. Perusta kuntoon

Perusasioiden pitää olla kunnossa, kun alat etsiä työpaikkaa. Hyvällä cv:llä teet oikeanlaisen ensivaikutelman ja varmistat, ettei osaamisesi jää haussa huomiotta. Tällä hetkellä tuntuu, että hakijoita on paljon ja kilpailu on usein kovempaa jo haun alkuvaiheessa, joten ansioluetteloon kannattaa panostaa.

Kerro CV:ssä kattavasti kokemuksestasi ja avaa osaamistasi selkein esimerkein. Mikäli oma osaaminen on laajaa ja monipuolista, sitä voi olla vaikea tiivistää selkeäksi kokonaisuudeksi. Välillä objektiivinen näkökulma auttaa – tuleeko mieleesi vanha kollega, jolta voit kysyä, miten hän tiivistäisi osaamisesi? Jos sinulla on pitkä ura takana tai kokemusta hyvin erilaisista tehtävistä, kannattaa harkita CV:n kohdentamista tiettyyn työpaikkaan. Pienet viilaukset ja korostaminen voivat vaikuttaa rekrytoijan päätökseen suuresti.

Luemme Nicossa satoja CV:itä läpi vuodessa, eikä yksikään CV ole eronnut edukseen tiiviydellä. Työnhaussa painavat osaaminen, kokemus ja kiinnostus ja niitä kannattaa kuvata laajasti. Katso tarkemmat vinkit konsulttimme Heidin blogista, jos kaipaat lisäapuja CV:n viilaamiseen.

2. Muista piilotyöpaikat

Piilotyöpaikkoja on paljon, ja tullaksesi harkituksi niihin sinun kannattaa pistää LinkedIn-profiilisi kuntoon. Profiiliasi tarkasteleva ei voi tietää asioista, joita et kerro. Kun profiilissasi on kaikki olennainen tieto hyvin muotoiltuna, LinkedIn työskentelee puolestasi kaiken aikaa.

Profiilin hiominen ei vie paljoa aikaa suhteessa mahdollisiin hyötyihin. Hyvä LinkedIn-profiili helpottaa löytymistäsi headhunterien suorahauissa ja antaa taustamateriaalia osaamisestasi jo ennen yhteydenottoa. Profiiliin kannattaa sisällyttää tärkeimmät kompetenssisi ja hallitsemasi teknologiat. Rekrytoivat tahot etsivät osaajia hakusanoilla, jotka ovat usein juuri osaamisalueita, teknologioita ja titteleitä.

Monet työpaikat eivät päädy julkiseen hakuun ennen paikan täyttymistä, joten LinkedInissä verkostoituminen ei koskaan ole huono idea. Muista pyytää LinkedInissä suosituksia ihmisiltä, joiden kanssa olet työskennellyt. Tämä sekä täydentää profiiliasi että toimii alkuna hyville keskusteluille vanhojen kollegoiden kanssa ja avaa myös näin uusia mahdollisuuksia!

LinkedIn-maailmassa kannattaa välillä vain ennakkoluulottomasti heittää verkot vesille. Rohkea julkaisu työpaikan etsimisestä ja omasta osaamisesta on yhdistänyt useamman työtä etsivän henkilön ja hänen kaltaistaan osaajaa vailla olevan yrityksen.

3. Hyödynnä rekrytointiyrityksiä

Kun henkilöstöalan yrityksiä kerran on olemassa, meitä kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon. Tsekkaa tarjolla olevat paikat ja lähetä rekrytointiyrityksille avoimia hakemuksia.

Rekrytointiyritysten listoilla kannattaa olla, vaikka yhteydenottoa ja työpaikkaa ei heti ilmaantuisikaan. Esimerkiksi me Nicolla käymme aina uuden toimeksiannon saatuamme ensin läpi rekrytointijärjestelmässämme olevat henkilöt. Meidän kauttamme voit siis myös saada ns. piilotyöpaikan, joka ei päädy julkiseksi ilmoitukseksi. Meillä on rekrytointitoimeksiantoja vakituiseksi asiakasyrityksen palkkalistoille ja vuokraamme myös IT-asiantuntijoita projekteihin, joiden kesto vaihtelee muutamasta kuukaudesta muutamiin vuosiin. Avoimen hakemuksen pääset jättämään täältä.

4. Kouluttaudu ja opiskele

Erilaisten järjestelmien ja menetelmien hallitseminen sekä erityisesti sertifikaatit eivät koskaan ole pahitteeksi – mitä konkreettisemmin voit osoittaa osaamisesi, sen parempi. Monilla maksullisilla oppimisalustoilla on ilmaisia kokeilujaksoja, joiden aikana ehtii suorittaa kurssin jos toisenkin. Kurkkaa esimerkiksi teknisiin osaamisiin keskittyvät Udemy, Cloud Academy ja Pluralsight. Myös avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnat kannattaa käydä läpi, sillä esimerkiksi Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osasto tarjoaa avoimia ja ilmaisia verkkokursseja kaikille.

Jos kokonaan uudenlainen urapolku kiinnostaa, monet tahot tarjoavat myös laadukkaita intensiivikoulutuksia. Niihin kannattaa tutustua avoimin mielin. Rekrykoulutuksia tarjoavat mm. Academic Work, Saranen ja Opiframe. Joissakin on vaatimuksena, että hakijan täytyy olla työtön työnhakija.

+ Ekstravinkki:

Etähaastatteluja ei kannata jännittää. Tutussa ympäristössä jännitys voi olla vähäisempää kuin normaalisti. Haastattelu sujuu hyvin, kunhan varmistat etukäteen ne klassiset – netin, mikrofonin ja videokuvan toiminnan.

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle hyötyä! Tutustu Nicoon työpaikkana tästä.

Alkuperäinen teksti Elli Taivassalo.

Lue seuraavaksi

- 8.7.2024

Vaikuttava LinkedIn profiili – näin maksimoit mahdollisuutesi tulla löydetyksi

Suomessa on vuonna 2024 jo 1,8 miljoonaa LinkedInin käyttäjää ja maailmanlaajuisesti käyttäjiä on 930 miljoonaa – 1 miljardi!* Suuri osa työpaikkailmoituksista julkaistaan nykyään myös LinkedInissä...

- 27.2.2024

Työhaastattelu – Ensitreffit tulevan työnantajasi kanssa?

Muistatko sen jännityksen vatsanpohjassa, kun kävelit ensimmäisille treffeille? Sama tunne voi hiipiä esiin, kun astut asiakkaan luo haastatteluun. Molemmissa tilanteissa tavoite on sama: luoda hyvä...

- 21.11.2023

Eikö meiltä tule tarjouspyyntöjä, etkö saa meiltä työtarjouksia?

Tähän voi olla yksinkertainen selitys. Rekrytointijärjestelmämme ei tunnista sinua asiakasprojektiin tai työtehtävään tarvittavaksi it-osaajaksi. Testaa, kuinka helppoa sinut on mätsätä tarjouspyyntöön tai työtehtävään. Ota esille...

- 26.7.2023

Mielenkiintoinen mahdollisuus työllistyä: julkishallinnon it-asiantuntijakilpailutukset

Tarve kehittää ja digitalisoida yhteiskuntaa on jatkuvaa. Julkishallinnon ja etenkin sosiaali- ja terveyssektorin hankkeet ja tietojärjestelmät kaipaavat edelleen uudistajia. Näissä hankkeissa on tarjolla kiinnostavia työmahdollisuuksia,...

- 17.7.2023

Haaveissa uusi suunta IT-alalla? Näin se onnistuu!

Suomen Pankki ennustaa, että talous ei kasva tänä vuonna. Koska korot ovat nousseet ja talousnäkymät ovat olleen epävarmoja, ovat yritykset harkinneet tarkasti investointejaan. Nicon hakijapoolissa...

- 26.6.2023

Hakemus ja CV kuntoon neljällä vinkillä

Luen viikoittain kymmeniä hakemuksia, CV:itä ja LinkedIn-profiileja. Ohjeita näiden tekemiseen löytyy varmasti yhtä paljon kuin on niiden lukijoita, sillä rekrytoijillakin on omat mieltymyksensä. Halusin kuitenkin...

Tilaa asiakaskirje