Blogi

Hakemus ja CV kuntoon neljällä vinkillä

Luen viikoittain kymmeniä hakemuksia, CV:itä ja LinkedIn-profiileja. Ohjeita näiden tekemiseen löytyy varmasti yhtä paljon kuin on niiden lukijoita, sillä rekrytoijillakin on omat mieltymyksensä. Halusin kuitenkin listata vinkiksi muutaman asian, joiden avulla voit parantaa CV:n ja hakemuksen laatua ja mahdollisuuksiasi tulla löydetyksi.

Projektien tarkka kuvaus ja käytettyjen teknologioiden listaaminen

Nico yrityksenä on keskittynyt kokeneiden IT-osaajien vuokraukseen, rekrytointiin sekä suorahakuun. IT-alan asiakkaat etsivät usein osaajaa tiettyyn projektiin ja tietyllä osaamistaustalla. Jos siis haluat IT-alan töihin, suosittelen kuvaamaan tarkasti tekemäsi projektit. Mitä projektissa tehtiin? Mikä oli sinun roolisi? Kuinka kauan projekti kesti? Mitä teknologioita käytettiin? Kun asiakas näkee samantyylisen projektin hakijan CV:ssä, valinta on helppo! Projektit voivat olla asiakastöitä, opiskelujen aikana tehtyjä tai vapaa-ajan harrastuksia. Muista tarvittaessa suojata asiakkaiden anonymiteetti.

Titteleiden avaaminen ja konkreettiset esimerkit

Pelkkä titteli ei yleensä kerro työtehtävästä mitään. Pienemmissä yrityksissä annetaan usein hienompia titteleitä, korvauksena hieman matalammasta palkasta. Kerro siis mitä käytännön työtehtävät ovat olleet. Päällikkö ei kerro nimikkeenä mitään. Osalla on alaisia, osalla ei. Tiimin koko voi olla 1–50 työntekijää. Budjettivastuu voi vaihdella nollasta eurosta miljooniin. Konkreettiset luvut ja esimerkit ovat aina hyviä. Mitä teit, mistä vastasit, mitä opit ja mitä saavutit?

Unohda yhden sivun sääntö!

Säännöllisesti kohistaan yhden sivun CV:stä ja sosiaalisessa mediassa kiertävät johtajien CV:t, joissa asia on tiivistetty taulukoihin ja kuvaajiin. Kiva idea, jos tiedät, että joku henkilö lukee kaikki CV:t sekä hakemukset läpi ja saattaisi rasittua pidemmistä teksteistä. Nykyaikaiset rekrytointijärjestelmät mahdollistavat kuitenkin hakusanojen käytön eikä ole mitään takeita, että joku käy läpi kaikki hakemukset. Ja vaikka hakemus olisi luettukin, niin parin kuukauden kuluttua sitä ei välttämättä enää muista. Asiantuntijavuokrausalalla hakemuksia tulee paljon ja aina uuden asiakastoimeksiannon tullessa, katsomme ensin järjestelmästämme sopivilla hakusanoilla, onko siellä hyviä hakijoita. Jos CV on mahdutettu yhdelle sivulle, ei siinä yleensä ole tarpeeksi tietoa ja tarpeeksi avainsanoja, jotta se tulisi mukaan hakuihin. Etenkin IT-alalla on tärkeää listata kaikki käytetyt ohjelmistot, koodauskielet, tietokantojen nimet jne.

Motivaatio, motivaatio, motivaatio

Asuntokaupoilla kolme tärkeintä myyntivalttia ovat ”location, location, location” eli sijainti, sijainti ja sijainti. Työnhaussa tämän voisi kääntää: motivaatio, motivaatio, motivaatio. Perustele miksi olet hakemassa kyseiseen tehtävään! Mikä historiassasi auttaa tehtävässä suoriutumisessa? Entä mitä uutta voisit oppia? Mikä juuri tässä tehtävässä tai yrityksessä kiinnostaa? Entä haetko töitä toiselta paikkakunnalta tai jopa toisesta maasta? Kerro avoimesti, oletko valmis muuttamaan vai oletatko, että työt voi hoitaa etänä.

Puutteet taidoissa voi usein korvata innokkuudella ja halulla oppia uutta. Tätä asiaa voi hakemuksessa avata enemmänkin ja CV:n tiivistelmäosuudessa mainita parilla lauseella. Et voi hakijana ikinä tietää lukeeko rekrytoija sekä hakemuksen että CV:n vai karsiiko hän hakijat vain toisen perusteella.

Vinkkejä olisi vaikka millä mitalla lisääkin, mutta huomioi ainakin edellä mainitut asiat. Voit parantaa CV:täsi entisestään esimerkiksi selittämällä mahdolliset aukot , kun et ole syystä tai toisesta ollut työelämässä, ja tarkistamalla oikeinkirjoituksen.

Tsemppiä työnhaku-urakkaan! Nicon uramahdollisuudet löydät täältä. Samat CV-vinkit pätevät myös alihankkijoihin. Nicon freelancer-projektit näet täältä.

- 10.6.2022

IT-ammattilainen, löydä unelmatyösi uuden palvelumme avulla

Avoimia työpaikkoja läpi kahlatessa törmää aina siihen, että IT-työmarkkinoilla käy kuhina. Samaan aikaan monella IT-osaajalla on haasteena löytää sopivia projekteja. Kyseessä on kohtaanto-ongelma, jossa asiakasprojektit...

- 2.6.2022

Kovan luokan osaamista joustavasti IT-asiantuntijavuokrauksella

IT-projektissa tarvittavaa osaamista ei ole usein mahdollista löytää ainakaan nopealla aikataululla, mutta tietoturvagurut ja monet muut IT-asiantuntijat voi vuokrata joustavasti Nicolta. IT-konsultti Jari Weckman on...

- 1.6.2022

Nico palvelee valtakunnallisesti paikallisten rekrytointikonsulttien kautta

Nicon IT-alan myös asiakkaan puolelta tuntevat, kokeneet rekrytointikonsultit palvelevat asiakkaita valtakunnallisesti, mutta vaikuttavat myös paikallisesti Suomen neljällä suurimmalla talousalueella, kun Helsingin ja pääkaupunkiseudun lisäksi läsnäolo...

Tilaa asiakaskirje