Blogi

Vaikuttava LinkedIn profiili – näin maksimoit mahdollisuutesi tulla löydetyksi

Suomessa on jo yli 1,5 miljoonaa LinkedInin käyttäjää ja maailmanlaajuisesti käyttäjiä on 722 miljoonaa. Suuri osa työpaikkailmoituksista julkaistaan nykyään myös LinkedInissä tai pelkästään siellä, ja me rekrytoijat käytämme sitä jatkuvasti suorahakuihin. Jos haluat erottua eduksesi LinkedInissä liikkuville headhuntereille, nappaa tästä blogista 7 vinkkiä profiilisi ja näkyvyytesi viilaamiseen!

1. HEADLINE ON LYHYT, KÄYTÄ SE HYVIN

Nimen perässä olevan lyhyen Headlinen on tarkoitus kertoa muutamalla sanalla sinusta. Valitse muutama avainsana, jotka parhaiten kuvaavat sinua, osaamistasi ja asiantuntemustasi. Headline on profiilikuvasi lisäksi ainoa, joka näkyy uutisvirrassa muille ihmisille ja luo siten kuvaa sinusta asiantuntijana. Mitä haluat ensimmäisenä tulevan mieleen profiilistasi ja osaamisestasi? Hyvä headline voi olla esimerkiksi: IT | Project Manager | Scrum

Headline on myös tärkeä osa LinkedInin hakutoiminnon algoritmia: Headlinen merkitys korostuu tilanteissa, joissa haetulla avainsanalla löytyy paljon osaajia. Algoritmi sijoittaa sinut korkeammalle hakutuloksissa, jos haettu avainsana on sinulla headlinessa ja näin mahdollisuutesi tulla löydetyksi, on parempi.

2. KÄYTÄ OSAAMISTASI KUVAAVIA AVAINSANOJA

Headhunterit etsivät osaajia tietyillä termeillä, kuten osaamisalueilla, titteleillä ja teknologioilla, joten profiiliin kannattaa aina sisällyttää osaamisesi kannalta oleelliset sanat.

SUMMARY -osiossa kannattaa olla tiivis kuvaus siitä, mitä osaat, millainen tausta sinulla on ja mikä sinua kiinnostaa. Työnhaun kannalta toimiva summary antaa nopean kuvan ammattitaidostasi ilman, että lukija tutustuu profiiliisi tarkemmin.

EXPERIENCE -kohdassa kannattaa avata roolia pelkkää titteliä laajemmin, pelkkä titteli kun ei kerro osaamisestasi mitään. Kerro ainakin mitkä olivat pääasialliset vastuusi, vetämäsi projektit ja käyttämäsi työkalut, tekniikat tai teknologiat. Käytössä on myös tehtäväkohtainen Skills-listaus, johon lisätyt osaamiset lisätään automaattisesti profiilisi yleiseen Skills -osioon.

SKILLS -osioon kannattaa rohkeasti listata kaikki osaamasi asiat. Valitse konkreettisia työkaluja, tekniikoita ja teknologioita, jotka antavat tarkan kuvan osaamisestasi, näin mahdollisuutesi tulla löydetyksi oikeanlaisiin teknisiin rooleihin parantuu.

Voit tehdä pienimuotoista optimointia lisäämällä profiiliin avainsanoja esimerkiksi listoina keywords-tyyppisesti. Optimoinnin onnistumista voit seurata omasta profiilistasi ”Your dashboard” -näkymästä. Täältä näet, missä paikoissa ja rooleissa sinut löytäneet henkilöt työskentelevät sekä millä avainsanoilla olet osunut heidän tutkaansa. Jos haut eivät kohdistu oikeisiin asioihin, mieti profiilisi sisältö paremmin osaamistasi kuvaavaksi.

Toisaalta, jos et halua tehdä esimerkiksi koodauksen parissa töitä tai et halua käyttää enää tiettyjä teknologioita, kannattaa poistaa maininnat näistä. Silloin vältyt turhilta rekrytoijien yhteydenotoilta.

3. KIRJOITA PROFIILISI ENGLANNIKSI

Rekrytoijien käyttämät hakutyökalut toimivat parhaiten englanniksi. Jos siis tavoitteesi on tulla löydetyksi, kirjoita profiilisi sillä kielellä, jolla sinua etsitään.

Kielet ja niiden taitotaso hyvä olla ajan tasalla omassa profiilissa myös Languages -osiossa, koska tänä päivänä monissa tehtävissä vaaditaan englannin kielen taitoa. Tämä on yksi headhuntereiden keskuudessa hyvin käytetty filtteri, johon et tartu hakuun, jos kielitaitoa ei ole mainittu profiilissasi.

4. OLE AVOIN UUDELLE

Jos olet avoin uusille tuulille työelämässä, muista erikseen merkitä, että olet ”open to work”. Näin parannat mahdollisuuksiasi tulla rekrytoijan löytämäksi. Tuossa valinnassa voit määrittää myös, että haluat vain rekrytoijien näkevän kiinnostuksesi uutta työtä kohtaan.

Tarkista, että olet asetuksissasi hyväksynyt LinkedInin yksityisen postin eli InMailin vastaanottamisen myös kontaktiesi ulkopuolisilta ihmisiltä. Tällöin sinulle tuntemattomat headhunterit pääsevät puheisiin kanssasi.

5. OLE AKTIIVINEN JA NÄY VERKOSTOISSA

Jos etsit uutta työtä, sinun kannattaa näkyä verkostossasi. Jos et keksi omaa julkaistavaa, tykkäile muiden julkaisuista ja kommentoi tai jaa niitä. LinkedIn palkitsee aktiivisuudesta. Mitä aktiivisempi olet palvelussa, sitä enemmän liikennettä profiilissasi käy ja sitä paremmin tulet hauissa löydetyksi.

Lisää rohkeasti uusia henkilöitä verkostoosi, myös headhuntereita, jotka yleensä verkostoituvat mielellään alan osaajien kanssa. Jos haluat verkostoitua sinulle tuntemattoman ihmisen kanssa, kirjoita pyynnön yhteyteen lyhyt viesti ja kerro, minkälaisista asioista olet kiinnostunut ja miksi haluat verkostoitua kyseisen henkilön kanssa. LinkedInin henkilökohtaiseen verkostoon mahtuu 30.000 kontaktia, joten suurimmalla osalla on verkostossaan runsaasti tilaa uusille kontakteille.

6. LISÄÄ SUORITTAMASI SERTIFIKAATIT

Jos olet suorittanut virallisia sertifikaatteja tai ammattitaitoasi mittaavia testejä, ilmoita niistä LinkedIn-profiilin Licences and Certifications-osiossa. Ne ovat loistava tapa todentaa osaamistasi ja erottautua.

7. MUOKKAA OMAN PROFIILISI URL

Oman profiilin URL:n pystyy helposti vaihtamaan haluamakseen ja näin näyttää se huomattavasti ammattimaisemmalta, kun sen liittää esim. CV:hen tai sähköpostin allekirjoitukseen. Pääset muokkaamaan profiilisi URL:in kun olet omassa profiilissasi valitsemalla: Edit public profile & URL -> Edit your custom URL

Nyt kun LinkedIn-näkyvyytesi on toivottavasti entistä ehompi, tsekkaa Nicon avoimet työpaikat ja tilaa hakuvahti!

Ja tietenkin kannattaa ottaa Nicon LinkedIn-tili seurantaan!

Lue seuraavaksi

- 27.2.2024

Työhaastattelu – Ensitreffit tulevan työnantajasi kanssa?

Muistatko sen jännityksen vatsanpohjassa, kun kävelit ensimmäisille treffeille? Sama tunne voi hiipiä esiin, kun astut asiakkaan luo haastatteluun. Molemmissa tilanteissa tavoite on sama: luoda hyvä...

- 21.11.2023

Eikö meiltä tule tarjouspyyntöjä, etkö saa meiltä työtarjouksia?

Tähän voi olla yksinkertainen selitys. Rekrytointijärjestelmämme ei tunnista sinua asiakasprojektiin tai työtehtävään tarvittavaksi it-osaajaksi. Testaa, kuinka helppoa sinut on mätsätä tarjouspyyntöön tai työtehtävään. Ota esille...

- 26.7.2023

Mielenkiintoinen mahdollisuus työllistyä: julkishallinnon it-asiantuntijakilpailutukset

Tarve kehittää ja digitalisoida yhteiskuntaa on jatkuvaa. Julkishallinnon ja etenkin sosiaali- ja terveyssektorin hankkeet ja tietojärjestelmät kaipaavat edelleen uudistajia. Näissä hankkeissa on tarjolla kiinnostavia työmahdollisuuksia,...

- 17.7.2023

Haaveissa uusi suunta IT-alalla? Näin se onnistuu!

Suomen Pankki ennustaa, että talous ei kasva tänä vuonna. Koska korot ovat nousseet ja talousnäkymät ovat olleen epävarmoja, ovat yritykset harkinneet tarkasti investointejaan. Nicon hakijapoolissa...

- 27.6.2023

4+1 vinkkiä it-alan työpaikan saamiseen

Kesäloma alkoi, eikä paluu vanhaan työpaikkaan houkuta? Jos etsit it-alan töitä uusien tuulien toivossa, noudata seuraavia ohjeita ja olet askeleen lähempänä uutta työpaikkaa. Muista myös...

- 26.6.2023

Hakemus ja CV kuntoon neljällä vinkillä

Luen viikoittain kymmeniä hakemuksia, CV:itä ja LinkedIn-profiileja. Ohjeita näiden tekemiseen löytyy varmasti yhtä paljon kuin on niiden lukijoita, sillä rekrytoijillakin on omat mieltymyksensä. Halusin kuitenkin...

- 25.8.2021

Data on avain kiinnostaviin työtehtäviin

Rekrytoinneissa työpaikkoihin ja resursoinneissa projekteihin korostuu sopivimman henkilön valinta tehtävään. Arviointiprosessissa käydään tarkasti läpi niin ammatillinen osaaminen ja kokemus kuin myös ehdokkaan persoonan yhteensopivuus tehtävään...

Tilaa asiakaskirje