Blogi

SAP-konsultti nauttii Nicossa työelämän tasapainosta ja jatkuvasta oppimisesta

Työelämän joustavuudesta ja mahdollisuudesta oppia uutta puhutaan paljon ja syystä. Pranav Kulkarnille tämä on tärkeintä ja siksi hän työskentelee Nicossa.

Valmistuttuaan maisteriksi Aalto-yliopistosta Pranav Kulkarni haki työpaikkoja koneenrakennuksen alalta, mutta ne eivät tuntuneet hänestä houkuttelevilta. Fujitsulla työskentelevän ystävänsä suosituksesta hän otti yhteyttä Nicoon.

Nico sponsoroi Pranavin SAP-koulutuksen. Hän opiskeli SAP-koulutusportaalissa ja sertifioitui teollisuuden SAP-konsultiksi. Hän sai Digital Manufacturing -sertifikaatin heinäkuussa 2022. Sitä ennen hän suoritti  Solution Knowledge 2022 – Machine Model Connectivity with SAP DMCS -sertifikaatin.

SAP-opinnot veivät Pranavin suoraan hänen ensimmäiseen it-järjestelmäprojektiinsa, joka kestää 2-3 vuotta. Tiimissä on 15-20 it-alan ammattilaista, kun otetaan mukaan projektitiimi, ja he tekevät töitä Suomessa, Yhdysvalloissa, Intiassa ja Isossa-Britanniassa.

Valmistava teollisuus ominta osaamista

Pranav on tutustunut valmistavan teollisuuden maailmaan jo lapsuudesta asti, sillä hänen isänsä työskenteli alalla. Kotikeskusteluissa vilisi alan termejä, joten toimiala on hänelle hyvin tuttu ja oli luonteva valinta opiskelupoluksi.

Hän suoritti mekaanisen tekniikan kandidaatin tutkinnon yhdessä Intian parhaista yliopistoista, Indian Institute of Technology:ssa Kanpurissa. Sen jälkeen hän halusi tehdä maisterin tutkinnon ulkomailla ja tutki yliopistoja Yhdysvalloissa, Saksassa ja Pohjoismaissa, mikä toi hänet lopulta Suomeen.

”Valitsin Aalto-yliopiston. Tärkein kriteeri valinnassa minulle oli työn ja elämän tasapaino. Sain stipendin, ja opiskelu oli minulle vähemmän stressaavaa”, sanoo Pranav.

Nykyisessä työssään Pranav nauttii siitä, että saa valmistavan teollisuuden asiantuntijana tuoda oman panoksensa kehitysprojektiin. Hänestä on hienoa nähdä, miten tiimin kehittämät asiat toimivat käytännössä.

”Toteutus antaa minulle ilon tunteen. Nautin projektityöstä. Suunnittelu, toteutus ja siirtyminen uuteen vaiheeseen on palkitsevaa. Niin kauan kuin jatkan oppimista, aion jatkaa työskentelyä”, sanoo Pranav, joka kokee, että projektityö tarjoaa hänelle rajattomat mahdollisuudet oppia koko ajan uutta.

”SAP tarjoaa oppimismahdollisuuksia. Se on valtava ympäristö. Voit tehdä niin monia asioita. Vain mielikuvitus asettaa rajat.”

Voin halutessani työskennellä Intiassa

Pranaville on tärkeää jatkuvan oppimisen lisäksi nauttia muusta elämästä. Tämä oli yksi syy, miksi hän päätti jäädä Suomeen, vaikka korona-aikana se tarkoitti pitkää aikaa ilman perheen tapaamista.

Suomessa ollessaan Pranav on tehnyt pitkiä viikonloppumatkoja Eurooppaan, johon työajat antavat mahdollisuuden. ”Joskus olen yllättynyt siitä, kuinka järkähtämättömästi ihmiset suhtautuvat perheeseen ja lomiin. Niistä pidetään kiinni. Viihdyn täällä, sillä myös työn ja elämän tasapaino on minulle tärkeää.”

”Kulttuurisesti Intia on hyvin konservatiivinen, kun taas minun silmissäni Suomi on hyvin liberaali. Nautin ilmapiiristä”, hän sanoo.

Koska Pranavin työsuhde on vielä nuori, täyttä kesälomaa ei ole vielä kertynyt. Siksi on erityisen arvokasta se, että voi työskennellä kotimaastaan käsin. Tällä hetkellä Pranav työskentelee Intiassa, missä projektin tekninen kehitystiimi on.

Pranav aikoo jatkaa työskentelyä Nicossa niin kauan kuin hänellä on mahdollisuus oppia uutta. Suomen kielen taitoa koskevaan kysymykseen hän vastaa hymyillen: ”Tosi vähän” ja vakavoituu sitten ja sanoo osaavansa hoitaa ostokset paikallisella kielellä, mutta ei usko koskaan oppivansa kieltä.

”Olen onnellinen. En etsi toista työpaikkaa”, hän päättää keskustelun.

Nicossa rytmität projektit haluamallasi tavalla – säilytät tasapainon elämän ja työn välillä

Työelämän- ja vapaa-ajan tasapainottelu ei ole helppoa, etenkin kun olet jatkuvasti tavoitettavissa teknologian avulla. Nicossa projektit ovat aina määräaikaisia, mikä voi auttaa löytämään tasapainon kaikilla elämänalueilla ja antaa mahdollisuuden vaihtelulle eri projektien välillä. Voit halutessasi pitää pidemmän vapaan toimeksiantojen välissä. 

Tarjoamme it-alan ammattilaiselle mahdollisuuden työskennellä erilaisissa tehtävissä ja haasteissa. Projekteissa voi jatkuvasti oppia uusia asioita ja kehittää omia taitojaan eri alueilla. Kun tarjoamme sinulle projektia, voit oman tilanteesi mukaan sanoa kyllä kiitos tai ei.

Etsimme jatkuvasti it-alan ammattilaisia tiimiimme. Tutustu meillä työskentelyyn tästä ja hae Nicon tiimiin jättämällä avoin hakemus tästä.

Lue nicolaisten uratarinoita

- 25.4.2024

Johanna Pilsari: ”Osaava ulkoinen konsultti on tervetullut vahvistus”

Pitkän uran it-alalla tehnyt Johanna Pilsari on päässyt katselemaan it-maailmaa molemmilta puolilta pöytää: niin asiakkaan edustajana kuin palveluntarjoajanakin. Johanna siirtyi aikanaan toimittajalta ulkoiseksi konsultiksi, koska...

- 28.2.2024

Azure DevOps hioo softakehitysprosessin huippuunsa

Syvällisesti softakehityksen koukerot tunteva ja kokenut tekninen projektipäällikkö Risto Aarnio-Toivanen vetää projektia, jossa ohjelmistotalon toimintamallia ja -kulttuuria yhdenmukaistetaan. Monia teknisiä uudistus- ja muutoshankkeita vetänyt Risto...

- 11.12.2023

Kokenut projektijohtaja konsultoi bisnestä muutoksessa

Ron Bossen on nähnyt, kuinka organisaatioissa muutoksen läpivienti on haastavaa ja miten IT:stä on tullut muutokseen pakottava voima. Yksi hänen oman uransa huippuhetkistä oli viiden...

- 8.11.2023

Terveydenhuollon asiakkuudet sekä työn vapaus toivat kokeneen IT-asiantuntijan Nicolle

Tarja Herttuainen on hakenut urallaan laajojen kokonaisuuksien ymmärtämistä – asioiden tarkastelua eri näkökulmista samalla omaa osaamista kasvattamalla. Monipuolisen kokemuspohjan on luonut työ usealla eri työnantajalla...

- 23.10.2023

Harjoittelu kuljetus- ja logistiikkapalveluyrityksessä vei Monalin SAP-uralle

Harjoittelun aika Monali Charlewar kiinnostui siitä, mitä globaalin kuljetus- ja logistiikkapalveluyrityksen taustajärjestelmissä tapahtuu. Se innosti hänet SAP-konsultin urapolulle, jota hän kulkee päättäväisesti eteenpäin. Monali Charlewarilla...

- 4.8.2023

Scrum Master Mikaelille ihmiset tekevät projektin

Mikael Sibakovilla on vuosien kokemus lukuisista ohjelmistoprojekteista, joita hän on vetänyt perheyrityksessä. HSL:n lipputilihankkeen ohjelmistoprojekti on kuitenkin Mikaelille ensimmäinen kokemuksensa Scrum Masterina. Nicon emoyhtiön Fujitsun...

- 12.7.2023

Taitava Scrum Master otti kahden tiimin vetovastuun globaalissa yrityksessä

Anna Petursson on asunut Suomessa pari vuotta ja hän on työsuhteessa Nicossa. Hän työskentelee parhaillaan Scrum Masterina Metsolla, vuokratyösuhteessa Metso IT:n palveluksessa. Hänen työnsä on...

- 17.3.2023

Sami Ripatti hallitsee arkkitehtuurin ja osaa haastaa toimittajien teknologiaratkaisut

Teknisenä projektipäällikkönä Patentti- ja rekisterihallituksella (PRH) työskentelevän Sami Ripatin on helppo hymyillä, sillä neljän projektin samanaikainen käyttöönotto on sujunut mallikkaasti. Asiakkaat voivat jatkossa maksaa useamman...

- 23.2.2023

Monipuolinen rooli houkutteli kokeneen IT-osaajan Nicolle

Pitkän työuran IT-alalla tehnyt Erja Ladarsi on toista kertaa Nicon palkkalistoilla. Takaisin taloon hänet houkutteli mielenkiintoinen kaksoisrooli sekä Nicon tarjoama toimiva kokonaisuus. Ladarsi on tehnyt...

- 26.1.2023

Haastavat, monimutkaiset ja kansainväliset IT-projektit saavat Mirja Suomen syttymään

Projektijohtaja Mirja Suomi ei epäröi sanoessaan mitkä ovat hänelle mieluisimpia it-hankkeita. ”Haastavat, monimutkaiset, kansainväliset ja minimissään vuoden kestävät projektit ovat mielenkiintoisia, ja niissä voi haastaa...

- 31.10.2022

IT-ammattilainen Eino jäi eläkkeelle, mutta ei malttanut jättää työntekoa – konsultointi Nicolla mahdollistaa töiden jatkumisen

It-alan ammattilainen Eino Uikkanen oli työpaikallaan paitsi arvostettu asiantuntija, myös suuri ihmetyksen aihe. Mies nimittäin nautti työstään niin paljon, että ei malttanut jättää sitä edes...

- 12.10.2022

Kalle Mattila ryhtyi pitkän Nokia-uran jälkeen it-projektipäälliköksi

Uudelleenkouluttautumisen myötä Kalle hyppäsi uuteen rooliin it-projektipäällikkönä ja ihmetteli, miksei tehnyt niin jo aiemmin.

Tilaa asiakaskirje