Blogi

Vastuullisuus on vahvasti agendallamme, kun laajennamme alihankkijaverkostoamme

Nicossa vastuullisuus on olennainen osa strategista toimintaa ja päätöksentekoa. Siksi vaadimme myös alihankkijaverkostoamme sitoutumaan vastuullisuuteen.

Nicon alihankkijakumppanina saatat tuntea, että vastuullisuus on haaste, johon vain suuremmat organisaatiot voivat vastata. Tosiasia kuitenkin on, että yritys kuin yritys voi saada kilpailuetua markkinoilla, kun se toimii ja pystyy osoittamaan toimivansa vastuullisesti liiketoiminnassaan.

Uudet kulutustottumukset, ympäristötietoisuus, lainsäädäntö ja kustannusten alentamispaineet asettavat uusia haasteita kaikille yrityksille. Esimerkiksi näistä syistä vastuullisuudesta on tullut globaali trendi, jonka painoarvo kasvaa koko ajan yritysmaailmassa.

Kestävien käytäntöjen omaksuminen voi parantaa yrityksen taloudellista suorituskykyä ja brändin mainetta sekä vähentää ympäristövaikutuksia. Vastuullisuus voi myös olla rahanarvoinen asia, sillä se voi vaikuttaa riskienhallintakykyyn, rahoituksen saamiseen ja asiakkuuksiin sekä pääsyyn osaksi kilpailutuksia.

Vastuullisuusasiat ovat aina olleet meidän ja kumppaniemme välisissä sopimuksissa, mutta antaaksemme asialle vieläkin enemmän painoarvoa, vastuullisuudesta on sopimuksessa oma liitteensä, jossa esiteltyihin asioihin jokainen alihankkijakumppanimme sopimuksellisesti sitoutuu.

Vastuullisuuden viisi avainaluetta

Nicon, joka on osa Fujitsua, vastuullisten hankintojen peruskirjassa (liite) on listattu viisi avainaluetta, joihin jokaisen kumppanin tulisi keskittyä kestävän kehityksen edistämiseksi: työvoima, terveys ja turvallisuus, ympäristö, liiketoimintaetiikka ja vaatimustenmukaisuuden hallinta.

Peruskirjassa varmistetaan, että työntekijöitäsi kohdellaan oikeudenmukaisesti, heille maksetaan asianmukaisesti ja heille tarjotaan turvallinen työympäristö. Tähän sisältyy kansainvälisten ihmisoikeuslakien noudattaminen ja pakkotyön tai lapsityövoiman käyttämättä jättäminen. Työntekijöilläsi tulee myös olla vapaus liittyä ammattijärjestöön ilman pelkoa syrjinnästä tai häirinnästä.

Terveys ja turvallisuus ovat toinen avainalue. Kumppaneillamme tulee olla käytössä prosessit turvallisuusriskien tunnistamiseksi ja hallitsemiseksi ja työntekijöiden kouluttamiseksi heidän työhönsä liittyvistä riskeistä. Hätätilannesuunnitelmat ja -menettelyt pitää olla luotu ja niitä pitää säännöllisesti testata.

Alihankkijoidemme tulisi pyrkiä vähentämään vaikutustaan ​​ympäristöön ottamalla käyttöön ekologisesti kestäviä käytäntöjä. Tämä voi sisältää energiankulutuksen vähentämisen, jätteen minimoimisen ja kestävien materiaalien käytön.

Eettinen liiketoiminta on tärkeää kaikille yrityksille. Tämä tarkoittaa avointa, rehellistä ja lainmukaista toimintaa sekä eturistiriitojen välttämistä. Alihankkijoidemme tulee myös varmistaa, että he noudattavat kaikkia sovellettavia lakeja ja määräyksiä, eivätkä sorru lahjontaan tai korruptioon.

Lopuksi on tärkeää, että käytössä on johtamisjärjestelmä, jonka avulla hallinnoidaan, mitataan ja jatkuvasti kehitetään vastuullista toimintaa. Tähän sisältyy vastuullisuuteen liittyvien asioiden säännöllinen tarkastelu ja raportoiminen sekä parannusten tekeminen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kestävyys on ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta tärkeä asia. Se tukee meidän ja alihankkijaverkostomme yritysten toiminnan kehittämistä ja menestystä. Lista vaatimuksista saattaa tuntua pitkältä, mutta monet vastuullisuusasiat hoidetaan Suomessa hyvin.

Tutustu Fujitsun globaaliin Procurement Charter -dokumenttiin täällä. Tämä dokumentti allekirjoitetaan kaikkien yritysten kanssa, jotka hyväksytään Fujitsun/Nicon 3PDD-prosessissa (3rd party due diligence -tarkistus) toimittajiksi.

Heräsikö kysymyksiä vastuullisuudesta? Ota yhteyttä Heidi Hänninen. Heidi edustaa Nicoa Fujitsu Suomen Responsible Business -johtoryhmässä.

- 5.9.2023

Vaikka IT-osaajia on enemmän tarjolla, rekrytoinnissa on silti oltava huolellinen

Viime vuosina on käyty kovaa kilpailua IT-osaajista, houkuttelemalla heitä palkan lisäksi erilaisilla työsuhde-etuuksilla. Tämä strategia on osoittautunut perustelluksi ratkaisuksi, sillä kilpailukyvyn parantaminen ja liiketoiminnan kehittäminen...

- 5.9.2023

GuruTorilla tapahtuu paljon ennen kuin it-osaaja esittäytyy asiakkaalle

Osaajien etsiminen on työelämän kriittinen haaste. It-alalla on usein kiire löytää osaaja, ja hyvä keino käynnistää rekrytointiprosessi nopeasti on käydä GuruTorilla. GuruTorin tehtävä on nopeuttaa...

- 28.8.2023

Löydä IT-ammattilaisia entistä nopeammin (ja edullisemmin)

Miltä kuulostaisi se, että sinulla on aina ajantasainen näkymä heti vapaisiin IT-osaajiin, joiden osaaminen ja saatavuus on varmistettu? GuruTori on Nicon tarjoama palvelu, joka auttaa...

Tilaa asiakaskirje