Blogi

IT-asiantuntija, oletko haaveillut olevasi jonain päivänä itsesi pomo?

Nicon IT alihankkijaverkoston vetäjä Petteri Lehtonen

Kuten muillakin, myös it-alalla oman yrityksen perustaminen on erityisen suosittua, kun kokemusta ja kontakteja on jo karttunut. Yhä useammat IT-alan asiantuntijat harkitsevatkin tällä hetkellä oman yrityksen perustamista. Taustalla saattavat vaikuttaa esim. halu muuttaa uransa suuntaa ja olla itse ohjaksissa tai muuttunut työtilanne. Itsenäisenä yrittäjänä toimiminen tarjoaa henkilölle mm. joustavamman työnteon mallin, itsenäisen päätöksenteon sekä yrittäjyyden tuomat taloudelliset ja muut mahdollisuudet.

It-alalla toimeksiantoina toteutettava projektityö tulee todennäköisesti vain lisääntymään tulevaisuudessa, joten alihankkijana/freelancerina toimiminen on tulevaisuuttakin ajatellen varteenotettava vaihtoehto perinteiselle työsuhteelle.

Jos puntaroit yrittäjyyttä uravaihtoehtona, pohdi mm. seuraavia kysymyksiä:

1 Mikä on sinun syysi valita yrittäjyys ja alihankkijana työskentely it-alalla?

Useimmille pääsyyt yrityksen perustamiseen vaikuttaisivat olevan itsenäisyys, vapaus ja palkkatyötä suuremmat tulot. Yrittäjänä ihmisellä on myös vapaus tehdä haluamiaan projekteja monille toimeksiantajille yhtä aikaa.

Moni yrityksen perustava it-asiantuntija on jo kerryttänyt paljon kokemusta alalta, jolloin hänen osaamiseensa luotetaan ja kontakteja löytyy valmiiksi. Projektien myyminen ja saaminen voikin käydä luontevasti kokeneelta asiantuntijalta, ja usein ensimmäinen asiakas voi jo olla odottamassa.

Monille oman osaamisensa myyminen tuntuu kuitenkin hyvinkin haasteelliselta ja olemassa olevan toimeksiannon jälkeisten uusien hankkiminen samanaikaisesti meneillään olevan projektin kanssa todella työläältä. Oletko sinä valmistautunut oman osaamisesi myymiseen?

2 Mitä mahdollisuuksia ja riskejä yrittäjyyteen liittyy?

Yrittäjyys on erinomainen mahdollisuus tehdä samaa asiantuntijatyötä kuin aiemminkin. Tulotason nostaminen, töiden tekeminen moniin eri projekteihin, omien työntekijöiden palkkaaminen, vapaus ja itsensä johtaminen ovat yrittämisen mahdollisuuksia. Jos sinulla on huippuidea tai ajatuksia toimialan uudistamiseksi, yrittäjänä voit kenties myös toteuttaa jotain, mikä ei välttämättä olisi muuten mahdollista.

Kannat yrittämisen riskit henkilökohtaisesti, joten niitä kannattaa punnita tarkkaan ja varautua tarpeen mukaan. Esimerkiksi töiden mahdollinen väheneminen, pätkäprojekteista aiheutuva stressi tai jopa liika työnteko ovat yrittämisen tyypillisiä riskejä, mutta huolellisella suunnittelulla riskejäkin voi hälventää.

3 Millaisia ratkaisuja Nico tarjoaa sinulle alihankkijana?

Nicolla on pitkä kokemus alihankkija/freelancer yhteistyöstä, heidän myymisestä ja työllistämisestä sekä koetellut ja luotettavat toimintatavat. Nicolla on myös pientä yritystä huomattavasti laajempi myyntivoima, joten toimeksiantojen määrän on mahdollista moninkertaistua ja projektien saanti nopeutua. Me myymme ja sinä voit keskittyä olennaiseen, omaan osaamiseesi.

Jos sinulla ei ole omaa yritystä, etkä halua sellaista perustaa, voit myös solmia kanssamme toimeksiannon pituisen työsuhteen. Tämä järjestely on yrittäjyyden ja tavanomaisen työsuhteen välimuoto, jossa saat korvausta tekemäsi työn määrän mukaisesti. Monissa projekteissa voit tällä metodilla saada huomattavastikin suuremmat tulot kuin vakituisessa työsuhteessa.

Jos haluat tehdä it-alan töitä alihankkijana/freelancerina, liity kumppaniksemme ja täytä tietosi Nicon sivuilla. Tietosi tallentuvat tietokantaamme, jonka kautta haemme ja löydämme kumppaneita projekteihin, joihin ei haluta avata erillistä hakua. Hankemahdollisuuden toteutuessa, haastattelemme tällä hetkellä puhelin-/videoyhteyden välityksellä kantaaksemme kortemme kekoon terveemmän tulevaisuuden puolesta.

Mikäli it-alan hyvin moninaiset projektimahdollisuudet kiinnostavat, katso avoimet toimeksiantomme täältä ja liity Nicon alihankkijaverkostoon täällä.  Tilaa sen jälkeen Hakuvahti avoimiin Nico toimeksiantoihin, niin olet ensimmäisten joukossa vastaanottamassa avoimet pyynnöt.

Mikäli haluat keskustella yhteistyön mahdollisuuksista, ole yhteydessä minuun!

Petteri Lehtonen

+358 (0)40 718 2051
petteri.lehtonen@fujitsu.com

Petteri Lehtonen toimii Nicossa alihankinnasta ja freelancer yhteistyöstä vastaavana managerina ja hänelle on pitkä tausta kumppaniverkostojen rakentamisesta.

- 5.9.2023

Vaikka IT-osaajia on enemmän tarjolla, rekrytoinnissa on silti oltava huolellinen

Viime vuosina on käyty kovaa kilpailua IT-osaajista, houkuttelemalla heitä palkan lisäksi erilaisilla työsuhde-etuuksilla. Tämä strategia on osoittautunut perustelluksi ratkaisuksi, sillä kilpailukyvyn parantaminen ja liiketoiminnan kehittäminen...

- 5.9.2023

GuruTorilla tapahtuu paljon ennen kuin it-osaaja esittäytyy asiakkaalle

Osaajien etsiminen on työelämän kriittinen haaste. It-alalla on usein kiire löytää osaaja, ja hyvä keino käynnistää rekrytointiprosessi nopeasti on käydä GuruTorilla. GuruTorin tehtävä on nopeuttaa...

- 28.8.2023

Löydä IT-ammattilaisia entistä nopeammin (ja edullisemmin)

Miltä kuulostaisi se, että sinulla on aina ajantasainen näkymä heti vapaisiin IT-osaajiin, joiden osaaminen ja saatavuus on varmistettu? GuruTori on Nicon tarjoama palvelu, joka auttaa...

Tilaa asiakaskirje