Blogi

Sami Ripatista piti tulla keksijä – nyt hän ratkoo fullstack-ohjelmoinnin koukeroita

Nicon fullstack-koodaaja Sami Ripatti

Nicon kautta työskentelevä Sami Ripatti on ollut Patentti- ja rekisterihallituksen leivissä teknisenä projektipäällikkönä vuoden 2018 lopusta. Alun perin it-alaa kammonnut ja sittemmin siihen tykästynyt Sami on vetänyt PRH:lla useita laajoja projekteja.

It-ala vei vahingossa mukanaan

Automaatiotekniikan insinööriksi valmistunut Sami on työskennellyt it-alalla jo 20 vuotta, vaikka hän lapsena haaveilikin rakentavansa monimutkaisia elektronisia laitteita Pelle Pelottoman lailla. Sami kertookin, että tekisi töitä elektroniikan parissa, ellei olisi päätynyt nykyiselle uralleen. Hän aloitti työuransa huoltoinsinöörinä ABB:lla, jossa hän pääsi usein tekemisiin myös järjestelmien kanssa. Vähitellen järjestelmät alkoivat kiinnostaa nuorta osaajaa, ja niin it-maailma imaisi Samin kuin vahingossa matkaansa.

Sami on vuosien varrella toiminut muun muassa matkalaskusovelluksen projektipäällikkönä, aikansa moderneimman automyyntijärjestelmän parissa koodaustöissä, kassajärjestelmien projektipäällikkönä ja AI-pohjaista autonhuoltojärjestelmää kehittäneen startupin maksuliikenneratkaisun parissa.

Haastavat projektit motivoivat

Aloitettuaan PRH:lla vuoden 2018 lopussa Sami on vetänyt viittä eri projektia. Ensimmäisessä vietiin PRH:n massiivinen, 4,3 miljoonaa dokumenttia kattava patenttidokumentaatio Euroopan patenttihallitukseen. Päähankkeena Samilla on ollut valtava asiakastiliprojekti, jonka myötä PRH:n asiakkaat voivat tulevaisuudessa maksaa kerralla suuriakin patenttimaksuja PRH:n oman asiointipalvelun kautta.

Aluksi Samia mietitytti valtion virastojen maine jähmeinä organisaatioina, mutta huoli hälveni viimeistään aloituksen jälkeen.

”Teen töitä alan parhaiden osaajien ja toimittajien kanssa ja ratkaisen niitä mahdollisia jähmeyksiä omalla työlläni. Valtion virasto on tarjonnut monipuolista ja kiinnostavaa hommaa”, Sami miettii.

Arkkitehtuuriosaajan monta puolta

Samin erityisvahvuuksiin kuuluu kattava arkkitehtuurinen ymmärrys niin front- kuin backend-puolesta, ja hän tuo PRH:lle laajaa asiantuntijan näkemystä arkkitehtuurisuunnitteluun. Projektit hoituvat Samin alaisuudessa kustannustehokkaasti ja hän ratkaisee erilaiset valtion viraston haasteet innovatiivisesti. Monipuolisella osaajalla on takataskussaan laaja ymmärrys myös kirjanpidosta ja maksuliikenteestä.

Moneen mukaan lähtevä Sami on päässyt PRH:lla taloushallinnon tiiminkin avuksi, kun tiimillä oli murheita maksuliikenteen analyysien kanssa. Ratkaisuna Sami loi analyysidokumentteja, jotka helpottavat erityisesti kirjanpitäjien työtä.

”Se oli hauskaa! Oli mukavaa auttaa muita luomalla ratkaisu ja analyysipäivät ovat aivolepoa itselleni”, Sami selventää.

Sami on tyytyväinen Nicon malliin

Parin vuoden ajan Nicon kautta työskennellyt Sami kokee toimeksiantomallin Nicon kanssa hyvänä. ”Nicon tyypit haravoivat laaristaan ja laajoista kontakteistaan sopivat toimeksiannot ja tarjosivat niitä minulle. Toimeksiannot olivat laadukkaita ja sopivaa etsittäessä sai sanoa myös ei, jos homma ei tuntunut omalta”, Sami kertoo.

Lopulta Samille löytyi sopiva vastinpari PRH:ssa vapaana olevasta monipuolisesta roolista. ”Parasta Nicon kautta työskentelyssä on se, että aina tietää, että takana on luotettava firma ja töitä piisaa”, Sami luonnehtii.

 

Jos olet kiinnostunut työmahdollisuuksista Nicon kautta, katso avoimet työpaikat tai lähetä meille avoin työhakemus. Täältä voit tilata tiedon uusista, aukeavista työmahdollisuuksista.

Jos etsit it-asiantuntijaa, lue lisää ja yhteyttä täältä. Jos toiveissasi on löytää erilaisia asiantuntijoita joustavalla resursointikumppanuudella, löydät kaiken tarvittavan täältä.

- 21.11.2022

Yrittäjä – nyt kannattaa varmistaa, että YEL-työtulosi on ajan tasalla

Paraikaa eduskunnan valiokuntakäsittelyssä olevan yrittäjän eläkelain (YEL) uudistuksen on tarkoitus astua voimaan 2023 alusta. Kun varmistat ennen vuodenvaihdetta työtulosi oikean tason, tiedät ensi vuoden eläkemaksun...

- 14.11.2022

Jokainen hanke kehittää it-ammattilaisen osaamista – Pääset isoihin asiakasprojekteihin, kun panostat myös sertifiointiin

Totta. It-alan osaajilla on kysyntää ja mitä enemmän sinulla on näyttöä osaamisesta, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haluamiasi töitä ja päästä mukaan haastavampiin asiakasprojekteihin....

- 1.11.2022

Löydä IT-ammattilaisia entistä nopeammin (ja edullisemmin)

Miltä kuulostaisi se, että sinulla on aina ajantasainen näkymä heti vapaisiin IT-osaajiin, joiden osaaminen ja saatavuus on varmistettu? GuruTorilta löytyy vapaana tai pian vapautumassa olevia...

Tilaa asiakaskirje