Blogi

Nico palvelee valtakunnallisesti paikallisten rekrytointikonsulttien kautta

Nicon IT-alan myös asiakkaan puolelta tuntevat, kokeneet rekrytointikonsultit palvelevat asiakkaita valtakunnallisesti, mutta vaikuttavat myös paikallisesti Suomen neljällä suurimmalla talousalueella, kun Helsingin ja pääkaupunkiseudun lisäksi läsnäolo on vahvaa myös Tampereella, Oulussa ja Turussa.

Kysyimmekin Nicon Tampereen alueen rekrytointikonsultilta Ari Turjanmäeltä, että mitkä tekijät vuonna 2022 saavat IT-ammattilaisen lähtemään toiseen yritykseen tai ehkä lähtemään freelanceriksi/alihankkijaksi?

Turjanmäen mukaan halu vaihtaa työpaikkaa johtuu aina jonkinlaisesta tyytymättömyydestä nykyiseen tilanteeseen: ”Tyytymättömyys kumpuaa ihmisillä todella eri asioista ja ne ovat aina subjektiivisia. Voi olla, että henkilö esimerkiksi kokee työskentelevänsä väärällä nimikkeellä, töitä olevan liikaa tai vääränlaisia, projektit eivät ole kiinnostavia, domain on väärä, työkalut tai tavat tehdä eivät ole kiinnostavia tai ovat vanhentuneita jne.”

Toisaalta kyse voi olla kulttuurisista asioista, esim. että työpaikan imago ei vastaa ihmisen omia arvoja. Joskus kyse voi olla todella pienistäkin asioista, esimerkiksi huonoista tai kallista pysäköintipaikoista tai ihan vain siitä, että pitkän työsuhteen tai ikuisuusprojektin jälkeen ihminen kaipaa vaihtelua.

”Myös rahan perässä juostaan, mutta ainoana motivaattorina se on huono asia”, Turjanmäki pohdiskelee.

Alkukartoituksen vahvistettua sen, että uusi tehtävä vastaa tekijän toiveita, käynnistyy niin sanottu rekrytointikonsultin myyntityö: ”Varmistuttuamme henkilön sopivuudesta haettavaan tehtävään, meidän työmme on innostaa ihminen uudesta mahdollisuudesta ja myydä avoinna oleva paikka hänelle sekä perustella, miksi juuri se paikka on parempi kuin muuta markkinoilla olevat”, Turjanmäki päättää.

Tässä tarvitaan myös asiakasyrityksen apua, sillä suorahaussa korostuu työympäristön markkinointi. Haastattelussa pitää markkinoida myös yritystä eikä vain valita sopivaa työntekijää.

Oulun ja Turun seutu myös vahvoja Nicon alueita

Pääkaupunkiseudun ja Tampereen lisäksi Nico tuntee hyvin myös Turun seudun IT-osaajia hakevien yritysten tarpeet. Lisäksi Oulu on myös Nicon vahvaa aluetta. Oulussa kysyntää on erityisesti IT-alan erikoisosaajista, sanoo Nicon Oulun rekrytointikonsultti Hannu Kyllönen. Turun seudulla Nicon tiimiä vetää ja asiakasyrityksiä eri tarpeissa palvelee Tarja Brusila.

Ari Turjanmäki

+358 (0)40 585 3104

ari.turjanmaki@fujitsu.com

Ota yhteyttä 

 

- 21.11.2022

Yrittäjä – nyt kannattaa varmistaa, että YEL-työtulosi on ajan tasalla

Paraikaa eduskunnan valiokuntakäsittelyssä olevan yrittäjän eläkelain (YEL) uudistuksen on tarkoitus astua voimaan 2023 alusta. Kun varmistat ennen vuodenvaihdetta työtulosi oikean tason, tiedät ensi vuoden eläkemaksun...

- 14.11.2022

Jokainen hanke kehittää it-ammattilaisen osaamista – Pääset isoihin asiakasprojekteihin, kun panostat myös sertifiointiin

Totta. It-alan osaajilla on kysyntää ja mitä enemmän sinulla on näyttöä osaamisesta, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haluamiasi töitä ja päästä mukaan haastavampiin asiakasprojekteihin....

- 1.11.2022

Löydä IT-ammattilaisia entistä nopeammin (ja edullisemmin)

Miltä kuulostaisi se, että sinulla on aina ajantasainen näkymä heti vapaisiin IT-osaajiin, joiden osaaminen ja saatavuus on varmistettu? GuruTorilta löytyy vapaana tai pian vapautumassa olevia...

Tilaa asiakaskirje