Blogi

Nico palvelee valtakunnallisesti paikallisten rekrytointikonsulttien kautta

Nicon IT-alan myös asiakkaan puolelta tuntevat, kokeneet rekrytointikonsultit palvelevat asiakkaita valtakunnallisesti, mutta vaikuttavat myös paikallisesti Suomen neljällä suurimmalla talousalueella, kun Helsingin ja pääkaupunkiseudun lisäksi läsnäolo on vahvaa myös Tampereella, Oulussa ja Turussa.

Kysyimmekin Nicon Tampereen alueen rekrytointikonsultilta Ari Turjanmäeltä, että mitkä tekijät vuonna 2022 saavat IT-ammattilaisen lähtemään toiseen yritykseen tai ehkä lähtemään freelanceriksi/alihankkijaksi?

Turjanmäen mukaan halu vaihtaa työpaikkaa johtuu aina jonkinlaisesta tyytymättömyydestä nykyiseen tilanteeseen: ”Tyytymättömyys kumpuaa ihmisillä todella eri asioista ja ne ovat aina subjektiivisia. Voi olla, että henkilö esimerkiksi kokee työskentelevänsä väärällä nimikkeellä, töitä olevan liikaa tai vääränlaisia, projektit eivät ole kiinnostavia, domain on väärä, työkalut tai tavat tehdä eivät ole kiinnostavia tai ovat vanhentuneita jne.”

Toisaalta kyse voi olla kulttuurisista asioista, esim. että työpaikan imago ei vastaa ihmisen omia arvoja. Joskus kyse voi olla todella pienistäkin asioista, esimerkiksi huonoista tai kallista pysäköintipaikoista tai ihan vain siitä, että pitkän työsuhteen tai ikuisuusprojektin jälkeen ihminen kaipaa vaihtelua.

”Myös rahan perässä juostaan, mutta ainoana motivaattorina se on huono asia”, Turjanmäki pohdiskelee.

Alkukartoituksen vahvistettua sen, että uusi tehtävä vastaa tekijän toiveita, käynnistyy niin sanottu rekrytointikonsultin myyntityö: ”Varmistuttuamme henkilön sopivuudesta haettavaan tehtävään, meidän työmme on innostaa ihminen uudesta mahdollisuudesta ja myydä avoinna oleva paikka hänelle sekä perustella, miksi juuri se paikka on parempi kuin muuta markkinoilla olevat”, Turjanmäki päättää.

Tässä tarvitaan myös asiakasyrityksen apua, sillä suorahaussa korostuu työympäristön markkinointi. Haastattelussa pitää markkinoida myös yritystä eikä vain valita sopivaa työntekijää.

Oulun ja Turun seutu myös vahvoja Nicon alueita

Pääkaupunkiseudun ja Tampereen lisäksi Nico tuntee hyvin myös Turun seudun IT-osaajia hakevien yritysten tarpeet. Lisäksi Oulu on myös Nicon vahvaa aluetta. Oulussa kysyntää on erityisesti IT-alan erikoisosaajista, sanoo Nicon Oulun rekrytointikonsultti Hannu Kyllönen. Turun seudulla Nicon tiimiä vetää ja asiakasyrityksiä eri tarpeissa palvelee Tarja Brusila.

Ari Turjanmäki

+358 (0)40 585 3104

ari.turjanmaki@fujitsu.com

Ota yhteyttä 

 

- 17.3.2023

Sami Ripatti hallitsee arkkitehtuurin ja osaa haastaa toimittajien teknologiaratkaisut

Teknisenä projektipäällikkönä Patentti- ja rekisterihallituksella (PRH) työskentelevän Sami Ripatin on helppo hymyillä, sillä neljän projektin samanaikainen käyttöönotto on sujunut mallikkaasti. Asiakkaat voivat jatkossa maksaa useamman...

- 3.3.2023

Näistä syistä kokenut IT-ammattilainen ei tullut teille töihin!

IT-osaajapula on tuskin kenellekään uutinen, mutta kuinka monessa yrityksessä on aidosti pohdittu sitä, mikä saa tavoitellut kandidaatit vaihtamaan nykyisestä hyvästä työpaikasta ja ottamaan uuden tarjouksen...

- 2.3.2023

6+1 vinkkiä rekrytoivalle esimiehelle kuinka saat työnhakijat kiinnostumaan yrityksestäsi

Tiedetäänkö teidän yrityksessänne, millaisin keinoin it-alan parhaat osaajat saadaan töihin juuri teille? Millaisia asioita it-osaajat arvostavat ja minkälaiset it-alan työpaikat löytävät tekijänsä parhaiten? It-alan rekrytointikonsultti...

Tilaa asiakaskirje