Blogi

Jokainen hanke kehittää it-ammattilaisen osaamista – Pääset isoihin asiakasprojekteihin, kun panostat myös sertifiointiin

Nicon IT alihankkijaverkoston vetäjä Petteri Lehtonen

Totta. It-alan osaajilla on kysyntää ja mitä enemmän sinulla on näyttöä osaamisesta, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haluamiasi töitä ja päästä mukaan haastavampiin asiakasprojekteihin.

It-alan hauissa osaaminen on lähes aina tärkein tekijä uusia tekijöitä valittaessa. Motivaatio ja persoona ovat myös ratkaisevia, mutta niitä arvioimme vasta sitten, kun sinut on valittu haastatteluun. Osaamisen esille tuomiseen kannattaa panostaa, jotta saat kutsun haastatteluun ja saat haluamiasi asiakasprojekteja.

Miten sitten toisen voi vakuuttaa siitä, että osaat asiat ja homma on ns. hanskassa? Omasta osaamisesta kertominen ei välttämättä ole niin yksinkertaista kuin miltä se kuulostaa.

Rekrytoijina näemme turhan usein CV:itä, joissa työkokemus ja omat vastuut työtehtävissä on kerrottu liian yleisesti. Tittelien listaus ei kerro juurikaan osaamisesta, sillä rooli ja vastuut vaihtelevat saman tittelin alla. Konkretia on aina hyvä tavoite. Pääset siihen, kun käyt jokaisen työtehtäväsi lävitse ja listaat millaista yleis- ja erityisosaamista kukin tehtäväsi on vaatinut.

Haemme Nicolle kokeneita it-ammattilaisia, joilla on näyttöä omasta osaamisesta ja halusta kehittyä. Asiakasprojekteissa on mahdollista tehdä töitä modernien teknologioiden kanssa ja oppia uutta. Muista kertoa millaisissa projekteissa olet ollut mukana, mitä teknologioita niissä käytettiin ja mitä uutta olet niissä oppinut. Kuvaile myös onnistumisia ja tuloksia.

Sertifikaatti on tunnustus osaamisesta

Jokainen it-ammattilainen tarvitsee joukon erilaisia osaamisia, jotta pystyy suoriutumaan töistään hyvin ja ammattimaisesti. Riippuen roolista – esimerkkinä konsultointi, projektinhallinta, ohjelmistokehitys tai tuki ja ylläpito – näissä positioissa on hyvinkin erilaiset osaamisvaatimukset. Sertifioitumalla oman alueesi it-osaajana, kerrot omasta erityisosaamisestasi.

Kun arvioimme eri ihmisten välisiä osaamisia, osaamisen todistettavuudella on merkitystä. Jos kahdella henkilöillä on muuten samanlainen kokemuspohja, mutta toinen on osaamisensa sertifioinut ja toinen ei, saa asia painoarvoa.

Tarjouskilpailuun osallistuminen saattaa edellyttää tiettyä määrää sertfikaatteja. Pitämällä huolta omista sertifikaateista mahdollistat Nicolle lisäkaupan, joka avaa sinulle uusia työmahdollisuuksia.

Jo 20 vuotta it-alalla

Nico, Nice-business Consulting Oy, on Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) jäsen. Nico on sitoutunut noudattamaan HPL:n toiminta- ja vastuullisuusperiaatteita. Tämä tarkoittaa sitä, että Nico toimii aina reilusti työnhakijaa, työntekijää ja asiakasyritystä kohtaan.

Kaikki rekrytointikonsulttimme ovat tehneet pitkän uran it-maailmassa ja omaavat jo sitä kautta tietämystä ja tuntemusta siitä, minkälaisten haasteiden parissa asiakkaamme toimivat. Autamme asiakkaitamme löytämään oikeat resurssit oikeaan aikaan ja oikeaan tehtävään – ketterästi ja kustannustehokkaasti.

Sinulle, joka haet uusia haasteita it-alalla, voimme tarjota mielenkiintoisia asiakasprojekteja, joihin muuten voi olla vaikea päästä mukaan. Nico on osa Fujitsu-konsernia, joten isona it-talona pääsemme mukaan isomman luokan projekteihin ja kilpailutuksiin. Taidot ja halu oppia uutta ovat tärkeitä valitessamme it-ammattilaisia eri projekteihin. Myös jokainen projekti kehittää omaa ammattitaitoa. Kokenutkin it-ammattilainen kehittyy kiinnostavien projektien ja asiakkaiden sekä modernien teknologioiden ansiosta.

Työnhakutilanteet ovat yksilöllisiä. Kun olet meihin yhteydessä, neuvomme miten tunnistat oman osaamisesi ja miten sanoitat sitä. Samalla kerromme mahdollisuuksistasi työllistyä meillä. Tavoitteenamme on, että Nicon it-ammattilaisen ei ole syytä vaihtaa työpaikkaa mielenkiintoisen työn tai ammatillisen kehityksen perässä, vaan että voimme löytää sinulle haluamiasi tehtäviä.

Tutki CV-pohjaamme ja päivitä CV:si järjestelmäämme.

Näin laitat CV:si kuntoon – Lue neljä vinkkiämme tästä.

- 17.3.2023

Sami Ripatti hallitsee arkkitehtuurin ja osaa haastaa toimittajien teknologiaratkaisut

Teknisenä projektipäällikkönä Patentti- ja rekisterihallituksella (PRH) työskentelevän Sami Ripatin on helppo hymyillä, sillä neljän projektin samanaikainen käyttöönotto on sujunut mallikkaasti. Asiakkaat voivat jatkossa maksaa useamman...

- 3.3.2023

Näistä syistä kokenut IT-ammattilainen ei tullut teille töihin!

IT-osaajapula on tuskin kenellekään uutinen, mutta kuinka monessa yrityksessä on aidosti pohdittu sitä, mikä saa tavoitellut kandidaatit vaihtamaan nykyisestä hyvästä työpaikasta ja ottamaan uuden tarjouksen...

- 2.3.2023

6+1 vinkkiä rekrytoivalle esimiehelle kuinka saat työnhakijat kiinnostumaan yrityksestäsi

Tiedetäänkö teidän yrityksessänne, millaisin keinoin it-alan parhaat osaajat saadaan töihin juuri teille? Millaisia asioita it-osaajat arvostavat ja minkälaiset it-alan työpaikat löytävät tekijänsä parhaiten? It-alan rekrytointikonsultti...

Tilaa asiakaskirje