Blogi

Tule kumppaniksemme ja osallistu tarjouspyyntöihin kanssamme

Haemme uusia kumppaneita vahvistamaan osaamistamme ja osallistumaan kanssamme julkisen ja yksityisen sektorin tarjouspyyntöihin. Kumppanoitumalla kanssamme pääset mukaan hankkeisiin, joista yksittäisenä toimijana et saa edes tietoa.

Nicon emoyhtiö Fujitsun Consulting and Professional Services -yksikön palveluiden myyntiin keskittynyt Kevin Teeling kertoo odottavansa parhaillaan kahta suurta julkisen sektorin tarjouspyyntöä. Yksityissektorilla hänellä on työn alla tarjouksia, joiden arvo on muutamia miljoonia.

”Saamme tasaiseen tahtiin tarjouspyyntöjä eikä ole merkkejä määrän vähenemisestä. Osaajia saisi olla enemmän tarjottavana, sillä joskus emme pysty jättämään tarjousta, kun sopivia tekijöitä ei ole saatavilla”, kertoo Nicon Bid Manager Jaakko Säkkinen.

Tehdessään tarjousta Nicon tiimi arvioi aina, miten se saa kilpailutuksessa parhaat pisteet. Osaaminen on tärkeä kriteeri tekijöiden valinnassa kuten myös asiantuntijan käytettävyys kyseisenä ajankohtana.

”Etsimme optimaalisia tiimejä jokaiseen tarjouspyyntöön. Katsomme ensin, onko meillä omia tekijöitä vapaana ja sen jälkeen millaisia freelancereita tai kumppaniyrityksiä tarvitsemme”, sanoo Jaakko Säkkinen.

Fujitsu saa tarjouspyyntöjä keskimäärin viisi viikossa, ja niiden euromääräinen koko vaihtelee kymmenistä tuhansista useaan miljoonaan.

Millaisia IT-alan osaajia tarvitsemme alihankkijaverkostoomme?

Projekti- ja hankepäälliköt ovat tunnetusti meiltä pyydettyjä rooleja. Meillä on kymmeniä kokeneita projektipäälliköitä ja hankejohtajia, mutta tarvitsemme heitä lisää kumppaneiksi.

Viime aikoina meiltä on erityisesti pyydetty yhä useimmin tietoturva-, pilvi- ja ohjelmistokehitysosaamista. Lisäksi haemme lisää kovia ammattilaisia SAP, ERP- ja Salesforce-teknologia-alueille.

Erityisosaamisista esimerkiksi käyttöliittymäsuunnittelussa saavutettavuus ja Microsoft-teknologiat ovat kysyttyjä. Lisäksi luotamme kumppaneihimme, kun tarjoamme tietoturva-auditointikokemusta.

Kauttamme saatavat projektit kestävät yleensä vähintään pari kuukautta ja pisimmillään useamman vuoden. Julkisella sektorilla projektit kestävät yleensä vähintään 6 kuukautta. Yksityisen puolen puitesopimuksista saattaa tulla akuutteja tarpeita.

Kaikki alihankkijaverkostoomme liittyvät saavat sähköpostiinsa tiedon avoimista rooleista.

Mitä hyötyä IT-alan osaajalle on Nicon kanssa kumppanoitumisesta?

Meille kumppanien kanssa toimiminen on strateginen valinta, joka auttaa meitä osaltaan pysymään kilpailukykyisenä. Tarjoamme kumppaneillemme kauppaa ja avaamme heille ovet isoihin IT-hankkeisiin.

Alihankkijamme pääsevät hyödyntämään resurssejamme, verkostojamme ja valmista asiakaskuntaa. Fujitsulla on puitesopimuksia eri julkisen sektorin toimijoiden ja yritysten kanssa. On myös mahdollista päästä kansainvälisiin hankkeisiin etenkin, jos globaalit toimijat ostavat Suomen kautta.

”Moni yritys haluaa vähentää toimittajien määrää ja lähettää tarjouspyynnön vain valitsemilleen luottotoimittajille, ja siksi kumppanuus voi olla freelancerille ja pienyrittäjälle ainoa tapa saada kauppaa tässä asiakaskunnassa. Pääosa julkisista tarjouspyynnöistä on dynaamisissa hankintajärjestelmissä, johon vain sopimustoimittajilla on pääsy”, sanoo Kevin Teeling.

Asiakkaalle on helppoa, kun yksi toimittaja ottaa kokonaisvastuun IT-projektin onnistumisesta ja hoitaa keskitetysti kaiken siihen liittyvän hallinnon. Kumppanin ei puolestaan tarvitse osata tarjousprosessin kiemuroita, kun se hyödyntää meidän resurssejamme.

Toimittajavalinnan jälkeen käymme sopimusneuvottelut, ja hoidamme kaikkien osapuolten puolesta sopimusasiat. Lakiosastomme on tiiviisti työssä mukana ja katsoo, että kaikki asiat tulevat huomioiduksi.

Projektipäällikkömme ja mahdollisesti palvelupäällikkömme ovat mukana sopimassa käytännöistä asiakkaan kanssa, kun tarjous muuttuu tilaukseksi. Joskus asiakas haluaa tavata tiimin ennen päätöksentekoa, jolloin järjestämme myös freelancerin tai alihankkijayrityksen haastattelut.

Haluamme tehdä myynti-, tarjous- ja sopimusprosessin kumppaneillemme mahdollisimman helpoksi ja minimoida heidän työnsä prosessin aikana. Kun työt sitten alkavat, rooli ja vastuut ovat selkeät, ja kumppani laskuttaa meitä sovitulla tuntihinnalla.

Kumppanoituminen kanssamme on IT-alan freelancerille ja yritykselle mahdollisuus saada kauppaa. Tule mukaan menestymään kanssamme ja liity verkostoomme tästä.

 

Jaakko Säkkinen

Jaakko Säkkinen aloitti Nicossa Bid Managerina elokuussa 2022. Hän toimii tarjoushankkeiden projektipäällikkönä. Hän on yhdessä liiketoiminnan kanssa kokonaisvastuussa tarjousprosessista, sisältäen tarjouspyynnön arvioinnin ja tarjousprosessin koordinoinnin resurssien sekä laadukkaan tarjousmateriaalin työstön ja tarjousesittelyiden osalta.

Kevin Teeling

Kevin Teeling on toiminut Consulting and Professional Services -yksikön myyjänä Fujitsulla heinäkuusta 2022 lähtien. Hän työskentelee sekä julkisen että yksityisen sektorin sopimusasiakkaiden parissa. Tavoitteenaan hänellä on auttaa asiakkaita hyödyntämään teknologioita tehokkaasti liiketoimintaongelmien ratkaisemisessa, prosessien optimoinnissa sekä käyttökokemuksen parantamisessa.

- 5.9.2023

Vaikka IT-osaajia on enemmän tarjolla, rekrytoinnissa on silti oltava huolellinen

Viime vuosina on käyty kovaa kilpailua IT-osaajista, houkuttelemalla heitä palkan lisäksi erilaisilla työsuhde-etuuksilla. Tämä strategia on osoittautunut perustelluksi ratkaisuksi, sillä kilpailukyvyn parantaminen ja liiketoiminnan kehittäminen...

- 5.9.2023

GuruTorilla tapahtuu paljon ennen kuin it-osaaja esittäytyy asiakkaalle

Osaajien etsiminen on työelämän kriittinen haaste. It-alalla on usein kiire löytää osaaja, ja hyvä keino käynnistää rekrytointiprosessi nopeasti on käydä GuruTorilla. GuruTorin tehtävä on nopeuttaa...

- 28.8.2023

Löydä IT-ammattilaisia entistä nopeammin (ja edullisemmin)

Miltä kuulostaisi se, että sinulla on aina ajantasainen näkymä heti vapaisiin IT-osaajiin, joiden osaaminen ja saatavuus on varmistettu? GuruTori on Nicon tarjoama palvelu, joka auttaa...

Tilaa asiakaskirje