Blogi

Tule kumppaniksemme ja osallistu tarjouspyyntöihin kanssamme

Haemme uusia kumppaneita vahvistamaan osaamistamme ja osallistumaan kanssamme julkisen ja yksityisen sektorin tarjouspyyntöihin. Kumppanoitumalla kanssamme pääset mukaan hankkeisiin, joista yksittäisenä toimijana et saa edes tietoa.

Nicon emoyhtiö Fujitsun Consulting and Professional Services -yksikön palveluiden myyntiin keskittynyt Kevin Teeling kertoo odottavansa parhaillaan kahta suurta julkisen sektorin tarjouspyyntöä. Yksityissektorilla hänellä on työn alla tarjouksia, joiden arvo on muutamia miljoonia.

”Saamme tasaiseen tahtiin tarjouspyyntöjä eikä ole merkkejä määrän vähenemisestä. Osaajia saisi olla enemmän tarjottavana, sillä joskus emme pysty jättämään tarjousta, kun sopivia tekijöitä ei ole saatavilla”, kertoo Nicon Bid Manager Jaakko Säkkinen.

Tehdessään tarjousta Nicon tiimi arvioi aina, miten se saa kilpailutuksessa parhaat pisteet. Osaaminen on tärkeä kriteeri tekijöiden valinnassa kuten myös asiantuntijan käytettävyys kyseisenä ajankohtana.

”Etsimme optimaalisia tiimejä jokaiseen tarjouspyyntöön. Katsomme ensin, onko meillä omia tekijöitä vapaana ja sen jälkeen millaisia freelancereita tai kumppaniyrityksiä tarvitsemme”, sanoo Jaakko Säkkinen.

Fujitsu saa tarjouspyyntöjä keskimäärin viisi viikossa, ja niiden euromääräinen koko vaihtelee kymmenistä tuhansista useaan miljoonaan.

Millaisia IT-alan osaajia tarvitsemme alihankkijaverkostoomme?

Projekti- ja hankepäälliköt ovat tunnetusti meiltä pyydettyjä rooleja. Meillä on kymmeniä kokeneita projektipäälliköitä ja hankejohtajia, mutta tarvitsemme heitä lisää kumppaneiksi.

Viime aikoina meiltä on erityisesti pyydetty yhä useimmin tietoturva-, pilvi- ja ohjelmistokehitysosaamista. Lisäksi haemme lisää kovia ammattilaisia SAP, ERP- ja Salesforce-teknologia-alueille.

Erityisosaamisista esimerkiksi käyttöliittymäsuunnittelussa saavutettavuus ja Microsoft-teknologiat ovat kysyttyjä. Lisäksi luotamme kumppaneihimme, kun tarjoamme tietoturva-auditointikokemusta.

Kauttamme saatavat projektit kestävät yleensä vähintään pari kuukautta ja pisimmillään useamman vuoden. Julkisella sektorilla projektit kestävät yleensä vähintään 6 kuukautta. Yksityisen puolen puitesopimuksista saattaa tulla akuutteja tarpeita.

Kaikki alihankkijaverkostoomme liittyvät saavat sähköpostiinsa tiedon avoimista rooleista.

Mitä hyötyä IT-alan osaajalle on Nicon kanssa kumppanoitumisesta?

Meille kumppanien kanssa toimiminen on strateginen valinta, joka auttaa meitä osaltaan pysymään kilpailukykyisenä. Tarjoamme kumppaneillemme kauppaa ja avaamme heille ovet isoihin IT-hankkeisiin.

Alihankkijamme pääsevät hyödyntämään resurssejamme, verkostojamme ja valmista asiakaskuntaa. Fujitsulla on puitesopimuksia eri julkisen sektorin toimijoiden ja yritysten kanssa. On myös mahdollista päästä kansainvälisiin hankkeisiin etenkin, jos globaalit toimijat ostavat Suomen kautta.

”Moni yritys haluaa vähentää toimittajien määrää ja lähettää tarjouspyynnön vain valitsemilleen luottotoimittajille, ja siksi kumppanuus voi olla freelancerille ja pienyrittäjälle ainoa tapa saada kauppaa tässä asiakaskunnassa. Pääosa julkisista tarjouspyynnöistä on dynaamisissa hankintajärjestelmissä, johon vain sopimustoimittajilla on pääsy”, sanoo Kevin Teeling.

Asiakkaalle on helppoa, kun yksi toimittaja ottaa kokonaisvastuun IT-projektin onnistumisesta ja hoitaa keskitetysti kaiken siihen liittyvän hallinnon. Kumppanin ei puolestaan tarvitse osata tarjousprosessin kiemuroita, kun se hyödyntää meidän resurssejamme.

Toimittajavalinnan jälkeen käymme sopimusneuvottelut, ja hoidamme kaikkien osapuolten puolesta sopimusasiat. Lakiosastomme on tiiviisti työssä mukana ja katsoo, että kaikki asiat tulevat huomioiduksi.

Projektipäällikkömme ja mahdollisesti palvelupäällikkömme ovat mukana sopimassa käytännöistä asiakkaan kanssa, kun tarjous muuttuu tilaukseksi. Joskus asiakas haluaa tavata tiimin ennen päätöksentekoa, jolloin järjestämme myös freelancerin tai alihankkijayrityksen haastattelut.

Haluamme tehdä myynti-, tarjous- ja sopimusprosessin kumppaneillemme mahdollisimman helpoksi ja minimoida heidän työnsä prosessin aikana. Kun työt sitten alkavat, rooli ja vastuut ovat selkeät, ja kumppani laskuttaa meitä sovitulla tuntihinnalla.

Kumppanoituminen kanssamme on IT-alan freelancerille ja yritykselle mahdollisuus saada kauppaa. Tule mukaan menestymään kanssamme ja liity verkostoomme tästä.

 

Jaakko Säkkinen

Jaakko Säkkinen aloitti Nicossa Bid Managerina elokuussa 2022. Hän toimii tarjoushankkeiden projektipäällikkönä. Hän on yhdessä liiketoiminnan kanssa kokonaisvastuussa tarjousprosessista, sisältäen tarjouspyynnön arvioinnin ja tarjousprosessin koordinoinnin resurssien sekä laadukkaan tarjousmateriaalin työstön ja tarjousesittelyiden osalta.

Kevin Teeling

Kevin Teeling on toiminut Consulting and Professional Services -yksikön myyjänä Fujitsulla heinäkuusta 2022 lähtien. Hän työskentelee sekä julkisen että yksityisen sektorin sopimusasiakkaiden parissa. Tavoitteenaan hänellä on auttaa asiakkaita hyödyntämään teknologioita tehokkaasti liiketoimintaongelmien ratkaisemisessa, prosessien optimoinnissa sekä käyttökokemuksen parantamisessa.

Lue seuraavaksi

- 27.2.2024

Työhaastattelu – Ensitreffit tulevan työnantajasi kanssa?

Muistatko sen jännityksen vatsanpohjassa, kun kävelit ensimmäisille treffeille? Sama tunne voi hiipiä esiin, kun astut asiakkaan luo haastatteluun. Molemmissa tilanteissa tavoite on sama: luoda hyvä...

- 21.11.2023

Eikö meiltä tule tarjouspyyntöjä, etkö saa meiltä työtarjouksia?

Tähän voi olla yksinkertainen selitys. Rekrytointijärjestelmämme ei tunnista sinua asiakasprojektiin tai työtehtävään tarvittavaksi it-osaajaksi. Testaa, kuinka helppoa sinut on mätsätä tarjouspyyntöön tai työtehtävään. Ota esille...

- 10.10.2023

IT-ammattilainen, löydä unelmatyösi uuden palvelumme avulla

Avoimia työpaikkoja läpi kahlatessa törmää usein siihen, että it-työmarkkinoilla käy kuhina. Samaan aikaan monella it-osaajalla on kuitenkin haasteena löytää sopivia projekteja. Kyseessä on kohtaanto-ongelma, jossa...

- 10.10.2023

Syvenny hinnoitteluun, sillä seuraava projekti ei ole enää itsestäänselvyys

It-markkinoilla on voimakasta heiluntaa eikä onnistuminen nykyprojektissa varmista seuraavaa.  Jokaisen tarjouspyynnön vaatimuksiin on hyvä perehtyä perusteellisesti ja ymmärtää, mistä maksetaan juuri nyt. Olemme it-alalla tottuneet...

- 5.6.2023

Freelancer tai it-alan yrittäjä, onko sinulla myynnin lisäkanavia uusiin toimeksiantoihin?

Työn luonne muuttaa muotoaan – trendi on, että yhä useammat yritykset haluavat vuokrata asiantuntijoita tai asiantuntijatiimejä suuriinkin hankkeisiin. Varsinkin tällä hetkellä monet yritykset suosivat rekrytoinnin...

- 30.3.2023

Agile Coacheilla on vientiä, sillä organisaatiot ottivat ketterät menetelmät omakseen

Ketteryys valloitti ohjelmistokehityksen myrskyn lailla. Nyt se on iskenyt kaiken toiminnan ytimeen, ja organisaatiot vannovat muutoksen aikaansaamisessa ketterien menetelmien nimeen. Organisaatiot ovat ymmärtäneet toiminnan kehittämisessä...

- 30.3.2023

Vastuullisuus on vahvasti agendallamme, kun laajennamme alihankkijaverkostoamme

Nicossa vastuullisuus on olennainen osa strategista toimintaa ja päätöksentekoa. Siksi vaadimme myös alihankkijaverkostoamme sitoutumaan vastuullisuuteen. Nicon alihankkijakumppanina saatat tuntea, että vastuullisuus on haaste, johon vain...

- 21.11.2022

Yrittäjä – nyt kannattaa varmistaa, että YEL-työtulosi on ajan tasalla

Paraikaa eduskunnan valiokuntakäsittelyssä olevan yrittäjän eläkelain (YEL) uudistuksen on tarkoitus astua voimaan 2023 alusta. Kun varmistat ennen vuodenvaihdetta työtulosi oikean tason, tiedät ensi vuoden eläkemaksun...

- 14.11.2022

Jokainen hanke kehittää it-ammattilaisen osaamista – Pääset isoihin asiakasprojekteihin, kun panostat myös sertifiointiin

Totta. It-alan osaajilla on kysyntää ja mitä enemmän sinulla on näyttöä osaamisesta, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haluamiasi töitä ja päästä mukaan haastavampiin asiakasprojekteihin....

- 7.9.2022

Nicon kumppanuusmallin kautta uusia asiakastoimeksiantomahdollisuuksia, näin se toimii

Meillä kysyntä uusille it-ammattilaisille erilaisiin asiakastoimeksiantoihin on kovaa ja siksi laajennamme jatkuvasti alihankkijakumppaniverkostoamme. Kumppaniksi rekisteröityminen ei velvoita mihinkään, vaan luo kanavan uusille asiakastoimeksiantomahdollisuuksille. Olet Nicon...

- 9.3.2022

Tule alihankkijakumppaniksi sote-alan ICT-hankkeisiin

Sote-alan digitalisoiminen on ollut sekä edellisen että nykyisen hallituksen kärkihankkeita. Tavoite on sote-palveluiden parantaminen ja kustannusten hillintä. Sote-uudistus konkretisoitui, kun hyvinvointialueiden aluevaltuustot aloittivat toimintansa 1.3.2022....

- 14.5.2021

Tiesitkö nämä 3 faktaa alihankkijayhteistyöstä?

Oletko jo miettinyt hyödyttäisikö alihankkijuus sinua? Alihankkijayhteistyöstä puhutaan silloin, kun alansa asiantuntijayritys ja henkilöstöpalveluyritys päättävät yhdistää voimansa.  Asiantuntijayritys tuo pöytään rautaisen ammattitaitonsa, jota on valmis...

Tilaa asiakaskirje