Blogi

Tule alihankkijakumppaniksi sote-alan ICT-hankkeisiin

Nicon IT alihankkijaverkoston vetäjä Petteri Lehtonen

Sote-alan digitalisoiminen on ollut sekä edellisen että nykyisen hallituksen kärkihankkeita. Tavoite on sote-palveluiden parantaminen ja kustannusten hillintä.

Sote-uudistus konkretisoitui, kun hyvinvointialueiden aluevaltuustot aloittivat toimintansa 1.3.2022. Samalla käynnistyi toden teolla eri vaihtoehtojen puntarointi siitä, miten sosiaali- ja terveyspalvelut aiotaan tulevaisuudessa alueilla järjestää.

Sote-alan historialliseen uudistukseen liittyviä IT-hankkeita perustetaan kiihtyvällä tahdilla, sillä jokainen hyvinvointialue siirtyy digitaaliseen toimintaympäristökokonaisuuteen perus- ja erikoisterveydenhuollossa sekä sosiaalihuollossa.

Sote-hankkeiden lähtökohdat ovat hyvin erilaisia. Joillakin hyvinvointialueilla kyse on muutoksesta ja joillakin uuden järjestelmän rakentamisesta. Sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti viime joulukuussa maksavansa 220 miljoonaa euroa hyvinvointialueiden IT-hankkeisiin.

Järjestelmähankkeita on suunnitelmissa enemmän kuin mitä niihin on myönnetty rahaa ja keskustelu rahoituksesta jatkuu, mutta jo nyt hyvinvointialueilla on hankesalkussaan kymmenien miljoonien eurojen arvosta IT-hankkeita.

Huolta herättää paitsi rahojen riittäminen, että muutoksiin vaadittavat it-hankkeet saataisiin hoidettua, myös tiukka aikataulu, jonka vuoksi jokainen hanke pitää resursoida asiansa osaavilla IT-ammattilaisilla.

Alihankkijoille hyviä IT-projekteja

Yksikään IT-alan toimija ei pysty resursoimaan sote-hankkeita ainoastaan omilla työntekijöillään.

Haemme sote-alan hankkeisiin erityisesti projektipäälliköitä, kehityspäälliköitä, kehittäjiä ja pilviasiantuntijoita. Jos teet töitä freelancerina tai yrittäjänä, voimme tarjota sinulle mielenkiintoisia projekteja.

Alihankkijakumppaninamme tuot hankkeisiin ydinosaamisesi ja saat tehdä juuri niitä töitä, joissa loistat. Sinulla on jokaisessa projektissa tarkoin määritelty rooli ja tehtävänkuva.

Autamme myynnissäsi

Yhden tai muutaman henkilön yrityksen on vaikea päästä mukaan sote-alan IT-hankkeisiin, sillä niihin halutaan päätoimittaja, jolla on kyky kantaa vastuuta isoista kokonaisuuksista. Kun liityt verkostoomme, ylität tämän kynnyksen ja pääset mukaan hankkeisiin osana isompaa kokonaisuutta.

Myyntitiimillämme on hyvät verkostot ja vakiintuneita asiakassuhteita.

Vaikka sinulle olisi tällä hetkellä töitä riittävästi, liittymällä verkostoomme luot mahdollisuuden, että työtä ja tulovirtaa on myös jatkossa. Sote-alan hankkeita on alkamassa useita. Verkostoomme liittyminen ei maksa mitään, mutta voi tuoda paljon uusia mahdollisuuksia.

Oikea osaaja oikeaan paikkaan

Meille on erinomaisen tärkeää se, että oikea osaaja on oikeassa paikassa. Siksi arvostamme sitä, että tuot sinun tai tiimisi osaamisen selkeästi ja yksityiskohtaisesti esille. Silloin löydät kanssamme haluamasi projektit ja motivaatio pysyy korkealla.

Jokaisella IT-ammattilaisella on oma profiili ja erityisosaaminen. Kooltaan ja tekniseltä suuntautumiseltaan samankaltaiset yritykset voivat olla eri sovellusalueen osaajia. Jos koet, että samankaltaista osaamista saattaa jo olla verkostossamme, älä hämäänny.

Jokaiselle osaajalle on löydettävissä isossa projektissa oma rooli. Välillä meillä on kysyntää yhdelle IT-ammattilaiselle ja toisinaan tarvitsemme projekteihin useampia samanlaisia osaajia.

Yhdessä toimivat ratkaisut

Sosiaali- ja terveysministeriöstä kommentoitiin Kuntalehdelle, että varsinkin hajanaisilla alueilla toimenpiteitä on priorisoitava ja muutostöitä tehdään pidemmällä aikavälillä. Siirtymävaiheessa on toimittava väliaikaisratkaisuilla. Se on haaste sinänsä.

Kumppanuudet, verkostoituminen ja alihankinta on malli, jolla IT-ala tekee yhdessä toimivat sote-järjestelmät. Isoissa sote-alan IT-hankkeissa jokainen alihankkijamme tekee työtä vakituisen IT-ammattilaistiimin kanssa käsi kädessä yhteisillä tavoitteilla hankejohtajan ohjauksessa ja jokainen tuo hankkeeseen oman osaamisensa.

Kysyntää on. Haemme jokaiselle verkostomme alihankkijalle ja freelancerille mielekkäitä toimeksiantoja.

Mikäli sote-alan hankkeet kiinnostavat, tai olet muuten kiinnostunut uusista it-alan mahdollisuuksista, tule alihankkijakumppaniksemme. Ilmoittaudu tästä.

Petteri Lehtonen

Ota yhteyttä 

 

Lue myös:

Kumppanoituminen IT-hankkeen tukena: 5 hyötyä

Yrittäjä tai freelancer, näin saat kiinnostavia it-projekteja

- 26.1.2023

Haastavat, monimutkaiset ja kansainväliset IT-projektit saavat Mirja Suomen syttymään

Projektijohtaja Mirja Suomi ei epäröi sanoessaan mitkä ovat hänelle mieluisimpia it-hankkeita. ”Haastavat, monimutkaiset, kansainväliset ja minimissään vuoden kestävät projektit ovat mielenkiintoisia, ja niissä voi haastaa...

- 21.11.2022

Yrittäjä – nyt kannattaa varmistaa, että YEL-työtulosi on ajan tasalla

Paraikaa eduskunnan valiokuntakäsittelyssä olevan yrittäjän eläkelain (YEL) uudistuksen on tarkoitus astua voimaan 2023 alusta. Kun varmistat ennen vuodenvaihdetta työtulosi oikean tason, tiedät ensi vuoden eläkemaksun...

- 14.11.2022

Jokainen hanke kehittää it-ammattilaisen osaamista – Pääset isoihin asiakasprojekteihin, kun panostat myös sertifiointiin

Totta. It-alan osaajilla on kysyntää ja mitä enemmän sinulla on näyttöä osaamisesta, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haluamiasi töitä ja päästä mukaan haastavampiin asiakasprojekteihin....

Tilaa asiakaskirje