Blogi

Agile Coacheilla on vientiä, sillä organisaatiot ottivat ketterät menetelmät omakseen

Nicon IT alihankkijaverkoston vetäjä Petteri Lehtonen

Ketteryys valloitti ohjelmistokehityksen myrskyn lailla. Nyt se on iskenyt kaiken toiminnan ytimeen, ja organisaatiot vannovat muutoksen aikaansaamisessa ketterien menetelmien nimeen.

Organisaatiot ovat ymmärtäneet toiminnan kehittämisessä ketterien menetelmien edut, kuten lisääntyneen tuottavuuden, korkeamman asiakastyytyväisyyden ja lyhyemmät kehityssyklit. Tämä on nostanut Agile Coachien kysynnän taivaisiin.

Tässä blogissa perehdymme siihen, miksi Agile Coacheilla on kysyntää, miksi ja miten tulla Agile Coachiksi, sekä millaisia projekteja ketterien menetelmien ammattilaiselle on tarjolla.

Ketteryys on kilpailuvaltti

Toimiala, markkinat, kilpailu ja asiakkaiden vaatimukset muuttuvat jatkuvasti ja yhä kiivaampaan tahtiin. Organisaatioiden tarve mukautua jatkuvasti muuttuvaan toimintaympäristöön on pääsyy siihen, miksi Agile Coacheilla on vientiä.

Agile Coachit auttavat organisaatioita omaksumaan ketterät periaatteet ja käytännöt, joiden ansiosta ne ovat muutos- ja kilpailukykyisiä. Silloin ne pystyvät vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin ja toimittamaan tuotteita ja palveluja nopeammin kuin koskaan ennen.

Toisaalta monet organisaatiot, jotka ovat jo ottaneet käyttöön ketterät menetelmät, kamppailevat saadakseen niistä täyden hyödyn. Agile-hankkeissa on osin epäonnistuttu, eikä niissä ole saatu haluttuja tuloksia. Silloin haetaan apuun Agile Coach, joka asiantuntemuksella ja kokemuksella istuttaa ketterän kehitysprosessin organisaatioon.

Miksi ryhtyä Agile Coachiksi?

Menestyvässä organisaatiossa muutokseen tarvitaan liiketoiminnan, IT:n ja ihmisten saumatonta yhteistyötä. Siksi Agile Coachilta toivotaan usein teknologiaosaamista, joten se voi olla erinomainen seuraava askel IT-ammattilaisen uralla.

Yksi hyvä syy valita ketterien menetelmien ammattilaisen/konsultin työ on suuri kysyntä. Agile-menetelmien suosio kasvaa edelleen ja konsulttina pääsee työskentelemään erilaisten organisaatioiden, tiimien ja johdon kanssa sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti.

Roolin sisältö vaihtelee eikä se näytä samalta edes saman toimialan yrityksissä. Tämä antaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin liiketoiminta-alueisiin ja auttaa kehittämään taitoja, kuten johtajuutta, viestintää, yhteistyötä ja ongelmanratkaisua.

Kolmas syy valita Agile Coachin urapolku on, että haastavassa työssä näkee tiimien ja yksilöiden kasvavan, oppivan ja menestyvän oman työn tuloksena.

Ketterien menetelmien konsultin työ on erinomainen valinta, jos haluaa olla kehityksen eturintamassa oppimassa jatkuvasti uutta. Ketterä maailma ei nuku, vaan käytännöt ja periaatteet kehittyvät jatkuvasti.

Kuinka tulla Agile Coachiksi?

Agile Coachiksi ryhtyminen edellyttää syvällistä ymmärrystä ketteristä periaatteista ja käytännöistä. Sinulla tulee olla myös kokemusta ketterässä ympäristössä toimimisesta, joko tiimin jäsenenä tai vetäjänä.

Voit valita monta tietä tullaksesi Agile Coachiksi.

  • Kasvata osaamista. Jos sinulla on vielä vähän kokemusta ketterästä työskentelystä, hae rohkeasti projekteihin, joissa käytetään ketteriä periaatteita. Näin kasvatat omaa käytännön kokemusta agileista menetelmistä ja opit ymmärtämään yhä paremmin ketterässä ympäristössä työskentelyä. Kokemuksen karttuessa pääset mukaan aina vain haastavampiin projekteihin.
  • Opiskele ja lue. Ketterän valmentamisen koulutuksissa opetellaan ketterä viitekehys, tiimin kanssa toimiminen, käytännön taidot, fasilitointimenetelmät ja työkalut. Jäsennellyn teoreettisen tiedon lisäksi kurssit auttavat myös soveltamaan ketterää mallia tosielämän skenaarioissa. Ketterästä kehittämisestä ja käytännöistä on myös runsaasti kirjallisuutta.
  • Hanki sertifiointi. Certified ScrumMaster (CSM) tai Professional Scrum Master (PSM), ovat loistava tapa osoittaa asiantuntemuksesi. Nämä sertifioinnit tunnustetaan kansainvälisesti ja niiden avulla voit erottua joukosta. Myös Scaled Agile Framework (SAFe) Agilist -sertifikaatti antaa hyvää pohjaa ketterien menetelmien ymmärtämiseen. Sertifiointi on aina kovaa valuuttaa työmarkkinoilla.

Millaisia ​​projekteja Agile Coach voi odottaa meiltä?

Haemme asiakkaillemme sekä tiimi- että organisaatiotason ketteryyttä rakentavia Agile Coacheja. Kokemuksesta ja osaamisesta riippuen meillä on tarjolla erilaisia rooleja asiakasprojekteissa. Niitä voivat esimerkiksi olla:

  • Muutosprojekti, jossa ketterät periaatteet ja menetelmät otetaan käyttöön kaikkialla liiketoiminnassa tai jossakin yksikössä tai tiimissä.
  • Scrum-metodologian toteutus ohjelmistokehitysprosessin hallintaan yhdessä kehitystiimin kanssa.
  • Ketterien periaatteiden ja käytäntöjen koulutusohjelmien laatiminen ja vetäminen.
  • Ketterän prosessin parannuskohteiden tunnistaminen ja muutoksien toteutus.
  • Tiimin viestinnän, yhteistyön ja tuottavuuden parantaminen ottamalla käyttöön ketterät käytännöt.
  • Strategiaprosessista johdettujen kehittämisen teemojen tuomista projekti-/hankeportfolioon, niiden organisoimista kehitysjuniksi jne.

Tällä hetkellä asiakkaamme kysyvät meiltä Agile Coacheja ja Scrum Mastereita etenkin liiketoiminnan jonkin osa-alueen kuten toimitusketjun kehittämisprojekteihin.

Mikäli Agile Coachin rooli kiinnostaa, liity alihankkijaverkostoomme, niin sinulla on mahdollisuus päästä mukaan asiakasprojekteihimme.

Lisätietoja:

Petteri Lehtonen
+358 (0)40 718 2051
petteri.lehtonen@fujitsu.com

Petteri Lehtonen toimii Nicossa alihankinnasta ja freelanceryhteistyöstä vastaavana managerina ja hänelle on pitkä tausta kumppaniverkostojen rakentamisesta.

Lue seuraavaksi

- 27.2.2024

Työhaastattelu – Ensitreffit tulevan työnantajasi kanssa?

Muistatko sen jännityksen vatsanpohjassa, kun kävelit ensimmäisille treffeille? Sama tunne voi hiipiä esiin, kun astut asiakkaan luo haastatteluun. Molemmissa tilanteissa tavoite on sama: luoda hyvä...

- 21.11.2023

Eikö meiltä tule tarjouspyyntöjä, etkö saa meiltä työtarjouksia?

Tähän voi olla yksinkertainen selitys. Rekrytointijärjestelmämme ei tunnista sinua asiakasprojektiin tai työtehtävään tarvittavaksi it-osaajaksi. Testaa, kuinka helppoa sinut on mätsätä tarjouspyyntöön tai työtehtävään. Ota esille...

- 10.10.2023

IT-ammattilainen, löydä unelmatyösi uuden palvelumme avulla

Avoimia työpaikkoja läpi kahlatessa törmää usein siihen, että it-työmarkkinoilla käy kuhina. Samaan aikaan monella it-osaajalla on kuitenkin haasteena löytää sopivia projekteja. Kyseessä on kohtaanto-ongelma, jossa...

- 10.10.2023

Syvenny hinnoitteluun, sillä seuraava projekti ei ole enää itsestäänselvyys

It-markkinoilla on voimakasta heiluntaa eikä onnistuminen nykyprojektissa varmista seuraavaa.  Jokaisen tarjouspyynnön vaatimuksiin on hyvä perehtyä perusteellisesti ja ymmärtää, mistä maksetaan juuri nyt. Olemme it-alalla tottuneet...

- 12.6.2023

Tule kumppaniksemme ja osallistu tarjouspyyntöihin kanssamme

Haemme uusia kumppaneita vahvistamaan osaamistamme ja osallistumaan kanssamme julkisen ja yksityisen sektorin tarjouspyyntöihin. Kumppanoitumalla kanssamme pääset mukaan hankkeisiin, joista yksittäisenä toimijana et saa edes tietoa....

- 5.6.2023

Freelancer tai it-alan yrittäjä, onko sinulla myynnin lisäkanavia uusiin toimeksiantoihin?

Työn luonne muuttaa muotoaan – trendi on, että yhä useammat yritykset haluavat vuokrata asiantuntijoita tai asiantuntijatiimejä suuriinkin hankkeisiin. Varsinkin tällä hetkellä monet yritykset suosivat rekrytoinnin...

- 30.3.2023

Vastuullisuus on vahvasti agendallamme, kun laajennamme alihankkijaverkostoamme

Nicossa vastuullisuus on olennainen osa strategista toimintaa ja päätöksentekoa. Siksi vaadimme myös alihankkijaverkostoamme sitoutumaan vastuullisuuteen. Nicon alihankkijakumppanina saatat tuntea, että vastuullisuus on haaste, johon vain...

- 21.11.2022

Yrittäjä – nyt kannattaa varmistaa, että YEL-työtulosi on ajan tasalla

Paraikaa eduskunnan valiokuntakäsittelyssä olevan yrittäjän eläkelain (YEL) uudistuksen on tarkoitus astua voimaan 2023 alusta. Kun varmistat ennen vuodenvaihdetta työtulosi oikean tason, tiedät ensi vuoden eläkemaksun...

- 14.11.2022

Jokainen hanke kehittää it-ammattilaisen osaamista – Pääset isoihin asiakasprojekteihin, kun panostat myös sertifiointiin

Totta. It-alan osaajilla on kysyntää ja mitä enemmän sinulla on näyttöä osaamisesta, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haluamiasi töitä ja päästä mukaan haastavampiin asiakasprojekteihin....

- 7.9.2022

Nicon kumppanuusmallin kautta uusia asiakastoimeksiantomahdollisuuksia, näin se toimii

Meillä kysyntä uusille it-ammattilaisille erilaisiin asiakastoimeksiantoihin on kovaa ja siksi laajennamme jatkuvasti alihankkijakumppaniverkostoamme. Kumppaniksi rekisteröityminen ei velvoita mihinkään, vaan luo kanavan uusille asiakastoimeksiantomahdollisuuksille. Olet Nicon...

- 9.3.2022

Tule alihankkijakumppaniksi sote-alan ICT-hankkeisiin

Sote-alan digitalisoiminen on ollut sekä edellisen että nykyisen hallituksen kärkihankkeita. Tavoite on sote-palveluiden parantaminen ja kustannusten hillintä. Sote-uudistus konkretisoitui, kun hyvinvointialueiden aluevaltuustot aloittivat toimintansa 1.3.2022....

- 14.5.2021

Tiesitkö nämä 3 faktaa alihankkijayhteistyöstä?

Oletko jo miettinyt hyödyttäisikö alihankkijuus sinua? Alihankkijayhteistyöstä puhutaan silloin, kun alansa asiantuntijayritys ja henkilöstöpalveluyritys päättävät yhdistää voimansa.  Asiantuntijayritys tuo pöytään rautaisen ammattitaitonsa, jota on valmis...

Tilaa asiakaskirje