Blogi

Vastuullisuus ei ole vain sanahelinää vaan arkista tekemistä!

Liiketoiminnan vastuullisuuden merkitys kasvaa koko ajan ja siitä voidaan valjastaa merkittävä kilpailuedun lähde myös IT-alalla, sillä yhä useampi yritys, sijoittaja ja asiakas asettaa vastuullisesti toimivat yritykset etusijalle. 

Vastuullisuuden kehittäminen on päättymätöntä ja jatkuvaa työtä. Nico osana Fujitsu-konsernia on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin pyrkien luomaan arvoa sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävästi. Haluamme auttaa palveluillamme ja ratkaisuillamme asiakkaitamme saavuttamaan omat vastuullisuuden tavoitteensa ja löytämään kestävän kehityksen ratkaisuja ongelmiin.

Meillä vastuullisuutta johdetaan Fujitsun Responsible Business -ohjelman kautta. Siinä määritellään mitkä vastuullisuuskysymykset ovat yritykselle olennaisia ja missä halutaan kehittyä. Ohjelmassa vastuullisuus jakautuu seitsemään eri osa-alueeseen, jotka ovat ihmisoikeudet, monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus, ympäristö, yhteisö, hyvinvointi, työterveys- ja turvallisuus, toimitusketju sekä eettinen ja lainmukainen toiminta.

Fujitsulla jokaiselle osa-alueelle on määritelty tavoitteet, jotka heijastelevat Fujitsun strategiaa ja talotason OKR-tavoitteita. Näiden tavoitteiden etenemistä seurataan kokouksissa ja tehdään päätöksiä eri aiheista, kuten miten esimerkiksi kompensoimme päästöt osa-alueista, joissa emme ole hiilineutraaleja.

Näitä seitsemää osa-aluetta tuetaan soveltuvin osin myös Nicossa. Panostamme esimerkiksi henkilöstöön mm. erityislääkäritasoisella työterveyshuollolla ja osaamisen kehittämisen budjetilla. Lisäksi ympäröivän yhteisön hyvinvointiin liittyen kaikilla nicolaisilla on mahdollisuus tehdä palkallista vapaaehtoistyötä yksi päivä vuodessa.

Vastuullisuutta kehitetään jatkuvasti Fujitsu Finlandin Responsible Business -johtoryhmän toiminnan kautta, joka kokoontuu kahden kuukauden välein. Kokousten agendalla on esimerkiksi vastuullisuuteen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, uutisia ja lakimuutoksia, ja kuinka niitä on huomioitava Fujitsun vastuullisuustoimissa.

Vahva prosessi takaa toimitusketjun vastuullisuuden

Valitsemalla Nicon IT-kumppaniksi, täyttävät kaikki asiakkaiden projekteihin työllistyvät henkilöt Fujitsun konsernitason vastuullisuuslupaukset. Tämä koskee Nicon oman henkilöstön lisäksi myös kaikkia Nicon toimittajia alihankkijayrityksistä yksittäisiin freelancereihin.

Päästäkseen Nicon toimittajaksi Suomessa alihankkijoiden ja freelancereiden on sitouduttava yksityiskohtaiseen vastuullisuuslupaukseen, joka on määritelty kattavassa vastuullisten hankintojen peruskirjassamme. Varmistamme toimitusketjun vastuullisuuden Fujitsun Third Party Due Diligence -prosessilla, jonka kaikki verkostomme alihankkijat ja freelancerit käyvät läpi Suomessa. Prosessi huipentuu sopimukseen, jossa verkostoon kuuluva toimija vahvistaa sitoutuvansa Fujitsun konsernitason vastuullisuuteen sen kaikissa yksityiskohdissa.

Voimmekin näin luvata, että kaikki meiltä asiakkaiden projekteihin nyt ja tulevaisuudessa tulevat omat osaajamme, alihankintaverkoston yritykset täyttävät vastuullisuuskriteerit, jotka järjestäen ovat selvästi tiukempia kuin organisaatioissa keskimäärin.

Lue lisää Fujitsu-konsernin vastuullisuudesta täältä täältä.

Heidi Hänninen, Manager, HR & Marketing

Heidi edustaa Nicoa Fujitsu Finlandin Responsible Business -johtoryhmässä.

Lue lisää aiheesta

- 30.3.2023

Vastuullisuus on vahvasti agendallamme, kun laajennamme alihankkijaverkostoamme

Nicossa vastuullisuus on olennainen osa strategista toimintaa ja päätöksentekoa. Siksi vaadimme myös alihankkijaverkostoamme sitoutumaan vastuullisuuteen. Nicon alihankkijakumppanina saatat tuntea, että vastuullisuus on haaste, johon vain...

- 25.8.2022

Nico on turvallinen IT-asiantuntijoiden vuokrausyritys

Nico on asiakkailleen halutuin kumppani IT-asiantuntijoiden vuokrauksessa, joka varmistaa onnistumisen luotettavan ja ammattimaisen toimintansa avulla. Erilaiset turvallisuushaasteet toimintaympäristössä ovat lisääntyneet. Monet asiakkaistamme ovat kiinnostavia kohteita...

Tilaa asiakaskirje