Blog

Virva: ”Projektityöskentelyssä pitää olla rento, rempseä, tiukka ja edustuskelpoinen”

  |   Uratarinat   |   No comment

Tutustu nicolaisiin! Uratarinoissa nicolaiset kertovat työstään Nicolla.

Virva Lehtola on kokenut työssään vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

”Toimin tällä hetkellä projektipäällikkönä Fujitsulla sisäisessä projektissa. Olen toiminut aikaisemmin myös muun muassa kaupanalan asiakasprojekteissa. Projektinhallintaosaaminen on näissä tehtävissä erityisen tärkeää. Projektit ovat melko suuria, monen osapuolen projekteja ja loppuasiakkaiden kannalta hyvin kriittisiä. Projektityöskentelyn vauhti ja vaaralliset tilanteet sekä asiakasrajapinnassa toimiminen vaativat tietynlaista luonnetta: pitää olla sopivassa suhteessa rento, rempseä, tiukka ja edustuskelpoinen.

Omaa erityisosaamistani on joka paikan höylänä toimiminen, kyky luovaan ongelmanratkaisuun ja uusien asioiden oppiminen. Hyvät sosiaaliset ja viestintätaidot kuuluvat myös osaamispalettiini, olipa keskustelukumppani sitten insinööri tai taiteilija, nörtti tai markkinamies. Taustani on hyvin monipuolinen: peruskoulutukseni on maa- ja pohjarakennuksen diplomi-insinööri, mutta lisäksi olen opiskellut vaatesuunnittelua, ympäristönsuojelutiedettä ja sosiaalipsykologiaa, vain muutamia mainitakseni. Tästä värikkäästä taustasta ”huolimatta” olen työskennellyt projektipäällikkönä IT-alalla yli 10 vuotta.

Nicolla toteutuu vastuulla ansaittu vapaus

Nicon uramalli vastustaa jämähtämistä. Nicon kautta on mahdollista päätyä erilaisiin tehtäviin ja erilaisiin projekteihin. Tällä hetkellä minulla on näkyvyyttä eteenpäin noin puoleksi vuodeksi Fujitsun projektien parissa, mutta siitä eteenpäin en vielä tiedä. Sehän onkin jännittävää! Nicossa tehdään töitä projektiluonteisesti ja itse pystyy vaikuttamaan siihen mitä tekee. Tämä malli sopii hyvin kaltaiselleni pienten lasten äidille. Voin pitää työmääräni 50-80 prosentissa ja perheellenikin jää aikaa.

Kotona äitiä odottavat kouluikäiset kaksostytöt. Tytöt vähän rajoittavat kodin ulkopuolella tapahtuvia harrastuksia, mutta onneksi viihdyn kotona slow life -aiheisten harrastusten parissa. Pakkomielteeni on tehdä kaikki mahdollinen itse: vaatteet pitää tehdä itse – ommellen, neuloen, virkaten. Ruoka pitää laittaa itse ja kaiken lisäksi ruoka pitää kasvattaakin itse: aarin puutarhapalsta on pääharrastuksemme kesäaikaan.

Kaiken kaikkiaan perheemme elämäntapa on ekologinen ja elämänmakuinen ja mikä parasta, kaikkiin näihin harrastuksiin voi ottaa lapset mukaan. Ja nyt kun kouluikään ehtineillä lapsilla on oma ”työ”, niin äidilläkin on parempi mieli töitä tehdessä.”

No Comments

Post A Comment