Title Image

Blog

Yrittäjähenkisyydellä eteenpäin

  |   Yritys   |   No comment

Tänä vuonna tulee 5 vuotta täyteen siitä, kun Nico, kokeneiden ICT-osaajien rekrytointiin ja vuokraamiseen keskittyvä yritys, perustettiin osaksi Fujitsu-konsernia. Synttäreidemme kunniaksi uudistuimme, päivitimme kotisivumme ja perustimme muun muassa tämän blogin, johon tulemme kirjoittamaan ajankohtaisia näkökulmia henkilöstöpalvelu- ja ICT-alalta.

Toivotamme sinut tervetulleeksi lukemaan ajatuksiamme ja osallistumaan keskusteluun!

Henkilökohtaisesti ICT-alalla 30 vuotta toimineena käsittelen tässä ensimmäisessä blogikirjoituksessani sydäntäni hyvin lähellä olevaa aihetta: yrittäjähenkisyyttä. Toisella tavalla ilmaistuna tarkoitan sanalla ”yrittäjähenkisyys” valinnanvapautta, vastuullisuutta, intohimoa sekä positiivista asennetta työhön. Siis niitä eteenpäin vieviä voimia, joita tarvitaan, kun asioita halutaan saada oikeasti aikaiseksi.

ICT-ala on muuttunut, mutta ei kadonnut

ICT-ala on muuttunut paljon työvuosieni varrella. Urani alkuvaiheessa Suomessa tehtiin paljon ohjelmistotuotteiden kehitystyötä ja asiakasyritykset hakivat tietotekniikasta kilpailuetua liiketoiminnalleen. Ala oli arvostettu ja tekemisen meininki kova. Nykyisin Suomen tietotekniikka-ala on enenevässä määrin riippuvainen kansainvälisistä ohjelmistotuotteista ja pilvipalveluista.

Suomessa tuotettujen ohjelmistojen ja palvelujen osuus on vähentynyt, koska moni yritys on siirtänyt tuotekehitys- ja IT-palvelujaan matalamman kustannustason maihin.

Tässä myllerryksessä varmasti jokainen meistä IT-alalla toimivasta joskus pysähtyy pohtimaan työnsä sisältöä ja tulevaisuutta. Ellei nykytilanne täysin miellytä, rohkeimmat vaihtavat suuntaa, hakeutuvat toiseen työhön tai ryhtyvät yrittäjiksi toteuttaakseen omaa unelmaansa. Näitä pohdintoja olen saanut kohdata paljon viimeisen viiden vuoden aikana nykyisessä tehtävässäni ICT-alan rekrytoinnissa.

Henkilöstöpalveluyritystä kun tyypillisesti tavataan tilanteessa, jossa nykyiseen työhön ollaan tyytymättömiä tai muutosten seurauksena työt ovat loppuneet.

Henkilökohtaisesti uskon edelleen vahvasti ICT-alan työmarkkinoihin ja tulevaisuuteen Suomessa.  Suomalaisen ICT-työn sisältö on muuttunut, mutta ei se ole kadonnut minnekään. Meillä on entistä suurempi tarve työstään innostuneille kovan luokan ammattilaisille. Asiakkaat tarvitsevat kipeästi niitä osaajia, jotka näyttävät kehityksen suuntaa, innovoivat ja pystyvät pitämään kehityksen ja palvelujen tuottamisen ohjat käsissään.

Yrittäjähenkisen ammattilaisen paras työpaikka

Miten näitä uusia mahdollisuuksia on mahdollista löytää? Yksi tekijä tässä kokonaisuudessa ovat henkilöstöpalveluyritykset. Ne palvelevat asiakasyritystensä lisäksi myös työntekijöitään, sillä työnantajina ne etsivät henkilöstölleen uusia työtehtäviä ja kouluttavat tarvittavia osaamisia. Lisäksi henkilöstöpalvelualan yritykset tarjoavat reilun ja motivoivan työyhteisön.

Kun perustimme Nicon, halusimme luoda yhtiön, joka sopii sellaisille kokeneille ICT-osaajille, jotka haluavat yrittäjämäisen työsuhteen ilman kaikkia itsenäisen yrittäjän velvollisuuksia ja riskejä. Puitteet tähän syntyi, kun yhdistimme pienen ja ison yrityksen parhaat puolet. Toimintamme on välitöntä, reilua sekä joustavaa, sillä organisaatiomme on sopivan pieni. Kansainvälisen Fujitsu-konsernin kautta meillä on ykkösrivin asiakkaat sekä ammattimaiset toimintatavat. Lisäksi Nicossa on kaikilla työntekijöillä yhtenevä palkkamalli ja etuisuudet.

Periaatteenamme on maksaa työstä palkkaa, joka on suorassa suhteessa omaan asiakaslaskutukseen. Tämä mahdollistaa selvästi markkinoiden keskitasoa paremman palkkatason.

Lisäksi Nicossa on hyvä koulutustarjonta ja mahdollisuus ammattitaidon kehittämiseen. Valinnan vapaus toteutuu mm. siten, että jokainen saa itse päättää millaisiin projekteihin haluaa lähteä ja kuinka paljon töitä tekee. Oman perhe-elämän, harrastusten ja työelämän yhteensovittaminen on joustavampaa kuin perinteisessä työsuhteessa.

Nicon kautta ICT-alan parhaisiin töihin

Jos sinulla on tunne, että

  • haluat muutoksen omiin työtehtäviisi tai työympäristöösi
  • haluat etsiä itsellesi innostavan ja reilun työyhteisön, jossa voit itse vaikuttaa ansiotasoosi tai
  • jos haluat nauttia vastuulla ansaitusta vapaudesta,

ota rohkeasti yhteyttä. Kannustan sinua luottamaan omaan ammattitaitoosi ja ottamaan tulevaisuutesi nykyistä vahvemmin omiin käsiisi. Yhdessä meidän muiden nicolaisten kanssa.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme www.nicocareers.fi ja seuraa työpaikkailmoitteluamme LinkedInissä ja Twitterissä.

No Comments

Post A Comment