Blog

Ville: ”Minua motivoi se, että koko ajan on jotain uutta joka pitää mielen virkeänä ja saan tehdä monipuolisesti juttuja.”

  |   Uratarinat   |   No comment

Tutustu nicolaisiin! Uratarinoissa nicolaiset kertovat työstään Nicolla.

Olen Ville Myrskyneva, kehittäjä ja ohjelmistosuunnittelija/arkkitehti. Valmistuin Helsingin ammattikorkeakoulusta ohjelmistotekniikan linjalta. Pääasiassa olen työskennellyt web, JavaEE & perus-java -ohjelmistokehityksen parissa. Tällä hetkellä teen töitä konserniyhtiön kautta asiakkaalle, terveydenhuoltoon liittyvissä projekteissa.

Olen ollut nicolainen hieman reilut kolme vuotta. Nicolle päädyin hieman sattuman kautta, mutta koska kaikki on toiminut hyvin, ei ole ollut tarvetta katsella muita vaihtoehtoja. Tärkeintä on se, että projektit ja työtilanne on ollut pitkälti hyvin hoidetut.

Nykyisin teen paljon etätöitä, koska en työskentelisi suoraan asiakkaan tiloissa muutenkaan. Tämän hetkisessä projektissa olen muutenkin ainut ns. ulkoinen konsultti eikä minulla ole asiakastiimiä Nicon konttorilla. Konttorilla pyrin käymään kuitenkin viikottain, ainakin yhtenä tai useampanakin päivänä. Toimistolla on henkilöiltä, jotka tuntevat myös asiakkaan toimintaympäristöä ja neuvoja ja ohjeita on tällöin helpompi hakea ja saada. Tyyppilliseen työpäivään kuuluu vakiot scrum-palaverit, mutta pääasiassa päivä koostuu itsenäisestä ohjelmointi-tekemisestä sovittujen tehtävien pohjalta.

Nykyisen projektin paras puoli on työajan joustavuus (tämä on mahdollista Nicolla useimmissa projekteissa). Usein arkielämän sovittaminen työelämään vaatii omien asioiden hoitamista työpäivänkin aikanakin. Tällöin on hienoa, että työt voi tehdä itselleen parhaiten sopivaan aikaan. Sovituissa palavereissa täytyy tietysti olla paikalla, mutta niidenkin kanssa voi yleensä sopia asiat, jos ennalta on tietoa esteistä.

Luen alan kirjallisuutta työmatkoilla ja työajan ulkopuolella pitääkseni osaamistani yllä. Harrastuksena teen myös kotiprojektia, jossa pääsee ajoittain testaamaan käytännössä uusia asioita ja jossa muutenkin vain joutuu miettimään ratkaisuja erilaisiin ongelmiin.

Omiin harrastuksiin kuuluvat punttisali, peliohjelmointi sekä kalastus. Iso osa vapaa-ajasta menee yleensä lasten kanssa sekä yhteisen karting harrastuksemme parissa.

Kuule lisää Villen ajatuksia Nico videolta.

No Comments

Post A Comment