Blog

Työskentely Nicolla – vastuuta ja vapautta

  |   Uratarinat   |   No comment

Tutustu nicolaisiin! Uratarinoissa nicolaiset kertovat työstään Nicolla.

Pekka Vihavainen on tuore nicolainen ja juuriltaan paljasjalkainen kuopiolainen. Parikymmentä vuotta sitten hän muutti pääkaupunkiseudulle jossa asuu vaimonsa kanssa. Kaupallisen koulutuksen jälkeen Pekka on päätynyt töissään vahvasti IT- ja teknologia-alalle, jolla hän on työskennellyt yli 20 vuoden ajan. “Ensimmäinen komennukseni oli ICL:ssä vuonna 1997. Käydessäni viikko sitten Fujitsun pikkujouluissa, tapasin henkilön näiltä ajoilta, ja hän työskentelee edelleen Fujitsulla. Ympäri mennään ja yhteen tullaan”, kertoo Pekka.

Muutoksenhallintaa monipuolisella taustalla

Tällä hetkellä Pekka työskentelee Fujitsulla muutoshallintapäällikkönä. Hän vastaa asiakkaan IT-ympäristön muutostöiden suunnittelusta, koordinoinnista sekä siitä että muutokset tehdään hallitusti sovittujen kustannusten ja aikataulujen puitteissa. Muutoksia tehdään koko IT-ympäristöön; loppukäyttäjäpalveluista erittäin kriittisiin liiketoimintajärjestelmiin sekä konesali- ja tietoliikennepalveluihin. “Laaja kokemukseni teknisen asiantuntijan, tuotanto-, palvelu- ja projektipäällikön tehtävistä antaa hyvät edellytykset tähän tehtävään. Lisäksi suuri hyöty on ollut mm. ITIL-sertifioinneista”

Miksi viihdyn Nicolla?

Pekka kertoo viihtyvänsä oikein hyvin Nicolla. Työstä tekee erityisen mielekästä vastuun ja vapauden yhdistelmä: Työ muutoshallinnan päällikkönä on erittäin vastuullista, koska tehtävillä muutoksilla voi olla erittäin suuri merkitys asiakkaan liiketoiminnalle, ja sen myötä korostuu suunnittelun tärkeys. Työ on hyvin vaativaa, kaikenlaista voi tapahtua välillä täysin yllättäen eikä koskaan aamuisin tiedä mitä päivä tuo tullessaan, vaikka joskus sitä ehkä toivoisikin. Toisaalta tämän kaiken vastapainona on myös vapaus ja luottamus yrityksen puolelta ja töitä saa tehdä paikasta riippumatta. “Hankalissa tilanteissa usein on iso apu loistavasta työporukasta, jonka puoleen voi aina kääntyä. Huolimatta siitä että ratkaisua ei aina ehkä löydykään, niin usein auttaa kun juttuja voidaan pohtia yhdessä ja tsempataan kaveria hurtilla huumorilla.”

Kaupallisen koulutuksen saanut Pekka on jatkuvasti kouluttautunut työn ohessa. Sertifiointeja mm. ITIL:stä sekä Prince2:sta. Hän on myös opiskellut Aalto Yliopiston tarjoaman palvelumuotoilun koulutuskokonaisuuden. ”Myös Nicolla panostetaan henkilöstön osaamiseen. Jatkuvan kouluttautumisen merkitys nähdään tärkeänä, ja jokaista kannustetaan kehittämään omaa osaamistaan jatkuvasti henkilökohtaisen koulutusbudjetin avulla.”

Matkustelua ja maratoneja

Vapaa-ajalla Pekka tykkää matkustaa vaimonsa kanssa, ja tälläkin hetkellä on kesälle autoreissu suunnitteilla. Lisäksi Pekka on innokas kestävyysurheilun harrastaja. Hän on juossut useita puolimaratoneja sekä täyden maratonin. Viime kesänä hän toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja kävi ensimmäiset triathlon -kisat. Pekka näkeekin harrastuksissa yhtäläisyyksiä työn kanssa. “Kun suoritus kestää useita tunteja, siinä tulee hetkiä jolloin joutuu oikeasti tsemppaamaan itseään että jaksaa maaliin saakka, vaikka tuntuisi että voimat ovat loppu. Sama työelämässä. Muutoksen läpivieminen vaatii joskus pitkän ponnistelun niin itseltä, asiakkaalta kuin asiantuntijoilta mutta silti pitää jaksaa pysyä positiivisena, ja pitää tsemppi päällä että homma saadaan maaliin.”

Pekka kiteyttää lopuksi suhtautumisensa työhön ja elämään: “Minulle on tärkeintä se, että tekemisellä on joku merkitys ja voin olla ylpeä siitä mitä teen. Pitää olla halu ja into asioihin joita tekee. Pitää uskaltaa haastaa itseään, astua pois omalta mukavuusalueeltaan. Epäonnistumisia ja virheitä ei pidä pelätä – tekevälle sattuu ja vastoinkäymisistä oppii.”

No Comments

Post A Comment