Blog

Suomi nousuun IT-työtä kotiuttamalla

  |   Yritys   |   No comment

Uutisista saamme kuulla päivittäin, että hallitusneuvottelijat painivat parhaillaan Suomen taloushaasteiden parissa. Tehtävä ei varmastikaan ole helppo, sillä julkisen talouden kymmenen miljardin euron pitkän aikavälin kestävyysvaje pitää saada kurottua umpeen. Omiin korviini kuulostaa kuitenkin erittäin hyvältä, että ratkaisuja etsittäessä pyritään rohkeaan uudistamiseen juustohöylällä säästämisen sijasta. Sanotaanhan sitä, että ”pakko on paras konsultti”. Eli olisiko tässä nyt mahdollista, että lopputuloksena syntyisi meidän kansalaisten näkökulmasta uudenlaisia ja jopa aiempaa parempia palveluita?

Me tietotekniikan parissa työskentelevät olemme hyvin perillä siitä, että internet-aikakauden tietotekniikka on jo uudistanut merkittävästi yhteiskuntaamme. Silti on selvää, että digitalisaation suurin tuottavuusvaikutus on vielä kokematta. Uusia mahdollisuuksia syntyy siitä, että osaamme yhdistää ihmiset, tietotekniikan alustat, tehokkaat toimintatavat ja kansainvälisen toiminnan. Ja vieläpä yli toimialarajojen. Muutamme siis perinteisiä rakenteita ja teemme asiat uudella tavalla, entistä fiksummin. Digitalisaatio luo innovaatioita ja kasvua tähän päivään samalla tavalla kuin teollisen työn automatisointi vuosikymmeniä sitten.

IT-palveluiden rakenteet kuntoon – ja tuominen omaan organisaatioon

Mielestäni Suomessa on digitalisaation etenemisen perusedellytykset hyvällä mallilla. Yleinen koulutustasomme on korkea, meillä on runsaasti tietotekniikka-alan osaamista ja tietoliikenneyhteydet ovat toimivat. Kansalaiset, yritykset ja viranomaiset suhtautuvat teknologisiin mahdollisuuksiin yleensä ottaen varsin myönteisesti.

Tästä huolimatta tietotekniikan tarjoamien uusien mahdollisuuksien hyödyntäminen ei todellakaan ole yksinkertaista tai helppoa. Monet suomalaiset suuret yritykset ovat ulkoistaneet IT-palvelujen tuottamisen halpamaihin ja oman organisaation IT-resurssit saattavat olla varsin ohuet.  IT-palvelutoimittajilla on toki osaamista runsaasti, mutta heillä ei useinkaan ole sitä välttämätöntä asiakkaan toiminnan syvällistä tuntemusta jota digitalisaation edistämisessä välttämättä tarvitaan. Rohkeuttakin uudistusten tekemiseen tarvitaan, koska uudet asiat eivät synny ilman panostuksia ja riskinottoa.

Pitäisikö meidän nyt Suomessa ajatella tietotekniikkaa ihan uusilla silmillä? Ja ryhtyä ennakkoluulottomasti uudistamaan näitäkin rakenteita ennen kuin on liian myöhäistä. Uskon meinaan, että IT:n kaukoulkoistamisen tärkeimmät hyödyt on jo saavutettu. Ja että nyt on aika siirtyä eteenpäin panostamalla toimintojen digitalisointiin sekä hankkia siihen tarvittava uudenlainen IT-osaaminen tukevasti omaan organisaatioon. Kotiuttaa IT-osaamista ja -tekemistä takaisin omaan organisaatioon, jotta tekemisen huomio on liikevaihdon kasvattamisessa ja asiakasarvon rakentamisessa.

Me Nicossa olemme erikoistuneet toimittamaan asiakkaan tarvitsemat kovan tason ICT-osaajat nopeasti ja joustavasti. Riippumatta siitä onko tarkoituksesi vuokrata tai rekrytoida osaajat omaan työnohjaukseen. Näkemyksemme mukaan digitalisointihankkeissa tarvitaan mm. kokeneita projektipäälliköitä, prosessien uudistajia ja IT-suunnittelijoita. Näiden uusien avainosaajien löytämisessä uskomme voivamme auttaa sinua. Pistetään Suomi nousuun kotimaisella IT-osaamisella ja rohkeudella.

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Tarmo Antila
Johtaja, Henkilöstöpalvelut
0500 447024

No Comments

Post A Comment