Blog

Riitta: ”Nico tarjoaa minulle mielenkiintoisen tehtävän, kilpailukykyisen palkan ja joustavan työajan, joka mahdollistaa opiskelun työn ohessa. ”

  |   Uratarinat   |   No comment

Tutustu nicolaisiin! Uratarinoissa nicolaiset kertovat työstään Nicolla.

Olen Riitta Rusila ja alun perin kotoisin syvältä Kainuusta, Kuhmosta. Opiskelin Raahessa insinööriksi ja valmistumisen jälkeen olen asunut Oulussa. Olen työskennellyt nyt vuoden Nicolla Fujitsun hankkeessa testauspäällikkönä. Toimipaikkani on Oulussa.

Minulla oli ennestään yli 12 vuoden työkokemus (matkapuhelinten) modeemikehityksessä Oulussa – ensin Nokialla ja sieltä yrityskauppojen mukana Renesasin kautta Broadcomilla. Broadcom päätti laittaa modeemikehityksensä pillit pussiin kesällä 2014. Syksyn 2014 opiskelin avoimessa yliopistossa viestinnän opintoja, ja mietin, mitä haluaisin oikeasti tehdä ”isona”. Sain kuulla Nicon avoimesta paikasta aviomieheltäni, joka työskenteli aikoinaan Embellä ja Nicellä. Tiesin siis entuudestaan, että Oulussa on mukavia tyyppejä. Lisäksi avoinna oleva testauspäällikön paikka julkishallinnon hankkeessa kuulosti mielenkiintoiselta haasteelta, joka toisi ansioluettelooni erilaista kokemusta. Hain paikkaa ja Nico tarjosi minulle mielenkiintoisen tehtävän, kilpailukykyisen palkan ja joustavan työajan, joka mahdollistaa opiskelun työn ohessa.

Hankkeen luonteesta johtuen en voi tehdä etätöitä, mutta se ei ole ongelma.  Työpäiväni vietän toimistolla. Testauspäällikkönä vastaan järjestelmän laadusta, teen testisuunnitelmia, raportteja, työmääräarvioita, luen vaatimuksia ja määrittelyitä sekä testaan ja kirjoitan vikaraportteja. Saan olla tekemisissä asiakasrajapinnassa  ja pidän sitä mielekkäänä. Minulla on työkavereina uskomattoman lahjakkaita, kokeneita ja hauskoja tyyppejä. Työilmapiiri on rento ja ilmassa on tekemisen meininkiä. Kiinnitykseni hankkeeseen on noin 80%, ja se toimii tämänhetkisessä tilanteessani täydellisesti.

Testauspäällikkö on yhdessä testaustiimin kanssa vastuussa projektin laadunvarmistuksesta. Laadunvarmistuksessa täytyy olla ymmärrystä järjestelmän kokonaisuudesta ja ymmärtää muutoshallinnan riskit. Testauspäällikkönä olen päivittäin tekemisissä asiakkaan, projektipäällikön, laatupäällikön, määrittelijän, suunnittelijan, scrum masterin , kehittäjien ja testaajien kanssa. Siinä tarvitaan viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Testauspäällikön pitää olla jämäkkä, luova ja toimelias.

Opiskelen työn ohessa ammattipedagogisia opintoja Oulun ammatillisessa opettajakorkeakoulussa. Opinnot antavat pätevyyden toimia opettajana esimerkiksi ammattikoulussa tai ammattikorkeakoulussa. Vapaa-aikana toimin Oulun Insinöörit ry:n puheenjohtajana. Yhdistyksessä on yli 3000 jäsentä ja yli 50 tapahtumaa vuosittain. Minulla on myös kaksi alle kouluikäistä lasta, jotka pitävät vapaa-ajan kiireisenä. Rentoudun parhaiten kuntosalilla tekemällä toiminallisia harjoituksia: kyykkyjä, kelkantyöntöä, nyrkkeilysäkin hakkaamista tai traktorinrenkaan pyörittelyä.

No Comments

Post A Comment