Blog

Pää pystyssä eteenpäin yli 50-vuotias ICT-osaaja!

  |   Yritys   |   No comment

Muutama viikko sitten saimme lukea Evan julkistamasta raportista, että työttömän mahdollisuudet päästä töihin heikkenevät rajusti, kun ikä alkaa numerolla viisi. Karua luettavaa ja henkilökohtaisestikin puhuttelevaa, koska tuo ikäpyykki on jo saavutettu.

Uusien töiden löytäminen on ajankohtainen asia usealle suomalaiselle tietotekniikka-alan ammattilaisille. Tänäkin vuonna moni meistä jää työttömäksi. Vaikka pohjalla olisi korkeakoulututkinto ja työkokemusvuosia kertynyt runsaasti, ei se välttämättä auta. Heikko IT-alan markkinakehitys sekä koventunut kilpailutilanne ovat aiheuttaneet vaikeuksia lähes kaikille Suomen IT-markkinoilla toimiville isoille palveluntarjoajille. Useimmat ovat joutuneet ja joutuvat edelleen vähentämään työvoimaansa.

Tilanne on kuitenkin ristiriitainen, koska samaan aikaan monet yritykset tarvitsevat osaamista uusille panostusalueille, joita ovat esimerkiksi digitalisointi, myynnin ja asiakkuuden hallinnan asiat sekä tietovarastoinnin ja raportoinnin kehityshankkeet.

Ennusteiden mukaan ohjelmisto- ja palvelumarkkinat kasvavat noin 4% vuosivauhdilla Suomessa.

Uusia osaajatarpeita ja työmahdollisuuksia on siis koko ajan. Työn tekemisen malli tosin muuttuu enemmän projektiluonteiseksi. Enää yritykset eivät välttämättä palkkaa tekijöitä itselleen vaan käyttävät joustavasti ulkopuolista työvoimaa. ICT-alan henkilöstövuokrausta ja asiantuntijapalveluja tarjoavat yritykset ovat kasvussa.

Nicolle ikä ei ole ongelma

Nico on yhtiö, joka elää tämän ICT-alan ja työelämän murroksen ytimessä. Työelämän kovassa muutosvauhdissa tarvitaan kaltaisiamme toimijoita, jotka vastaavat työvoimapulaan sekä työelämän ikärakenteeseen ja osaamiseen liittyviin haasteisiin. Meidän tehtävänämme on hankkia osaavia työntekijöitä asiakkaiden tarpeisiin joustavasti ja tarjota samalla uusia työmahdollisuuksia niitä etsiville. Opastaa ja mahdollistaa ammattitaidon ylläpitäminen ja kehittäminen. Tämä on hieno ja merkityksellinen tehtävä, joka kysyy innovatiivisuutta, henkilöstöalan asiantuntijuutta sekä vahvaa ICT-alan tuntemusta.

Käsi sydämellä voin sanoa, että ikä ei ole meille ongelma uusia työtekijöitä rekrytoitaessa. Itse asiassa ihmettelen suuresti Evan tutkimuksen tuloksia, koska yli 50-vuotiashan on monessa suhteessa ihanteellinen työntekijä. Sekä työ- että elämänkokemusta on kertynyt, motivaatio kohdallaan ja työhön suhtaudutaan vastuullisesti. Olemme palkanneet useita yli viisikymppisiä huipputyyppejä. Mutta kaikille rekrytoiduille yhteistä on se, että he ovat innostuneita tämän hetken ajankohtaisista asioista ja valmiita oppimaan uutta.

Ikää tärkeämpi asia onkin mielestäni uusien asioiden oppimisen nopeus ja intohimo omaa ammattia kohtaan. Jos nämä asiat ovat kunnossa, niin ei siinä ikä ole haitaksi.

Tsemppiä kaikille meille yli 50-vuotiaille! Luotetaan itseemme ja ammattitaitoomme ja otetaan tulevaisuus nykyistä vahvemmin omiin käsiin. Ja muista, että me Nicossa autamme mielellämme löytämään uusia mahdollisuuksia, jos siihen on tarvetta.

Terveisin

Tarmo Antila

Johtaja, Henkilöstöpalvelut

No Comments

Post A Comment