Blog

Outi: ”Halusin saada suuremman vastuun ja vapauden vaikuttaa omaan työhöni.”

  |   Uratarinat   |   2 Comments

Tutustu nicolaisiin! Uratarinoissa nicolaiset kertovat työstään Nicolla.

Outi Anttila: ”Lisäksi halusin olla enemmän läsnä kotonani Rukalla. Siksi valitsin Nicon työnantajakseni, vaikka minulla oli kaksi vakituista kuukausipalkkaista työtehtävää tarjolla. ”

Outi Anttila on ict-ammattilainen joka tuli alalle sattuman kautta 1980. Silloinen työnantajani hankki ensimmäiset IBM:n personal computer -tietokoneet osastosihteereille, joista sitten kehittyi yrityksen ”atk-tuki henkilöitä” myös muille käyttäjille. Olen tehnyt työtä niin palveluhallinnan kuin palvelujen käynnistysprojektien parissa. Ensimmäinen tehtäväni ICL:ssä oli käynnistää paikallinen Koillismaan Tietoverkon liiketoiminta. Vuodesta 1995 olen asunut Kuusamon Rukalla, jonne muutin mieheni eräopas ammatin vuoksi ja vuodesta 1997 olen ollut Fujitsu konsernin palveluksessa, joista viime ajat on vierähtäneet Fujitsun globaalien palveluhankkeiden parissa.

Vietimme vuoden perheen kanssa Kanadassa, Toronton alueella, jossa toimin Fujitsun paikallisen asiakkaan globaalien palvelujen palvelujohtajana. Se oli koko perheelle vaihtelua ja mukavaa yhdessäoloa, koska jo vuosia olin matkustanut työni takia ja asunut kotona Rukalla usein vain viikonloput. Päättäessämme muuttaa takaisin Suomeen, halusin miettiä myös työkuviot hieman uusiksi, jolloin ajatus Nicosta ja siten hieman erilaisesta työmallista nousi esille. Nico mahdollistaa – ainakin periaatteessa – suuremman vastuun ja vapauden oman työn järjestelyistä ja joustosta.

Teen pääsääntöisesti töitä etänä kotikonttorilla Rukan maisemissa. Nykyisillä välineillä (sähköposti, Lync ja Skype) hoituu 80 % tehtävistä. Aamu alkaa tarkistamalla päivän tehtävät ja palaverit ja niihin valmistautumisella. Maanantaisin kartoitetaan seuraavan parin viikon työt ja niihin liittyvä matkustustarve. Kuusamosta käsin matkustaminen vaatii jonkin verran aikaa ja vaivaa ja aikataulujen sovittamista. Projekti- sekä palvelupäällikkönä iso ajasta menee käsillä olevien haasteiden ratkomiseen ja 20 – 30 % työajasta kuluu projektiin liittyvien tulevien tehtävien ja aikataulujen järjestelyyn.

Usein olen pitkän urani aikana miettinyt, että millainen on hyvä projektipäällikkö? Nuorempia opastaessani olen usein käyttänyt vertausta ”lastentarhan opettaja”, mikä saattaa olla hieman turhan raflaava ilmaisu, mutta mielestäni muistuttaa siitä, että päällikkö titteli kuulostaa hienommalta kun mitä käytännön työstä voisi kuvitella. Periaatteessa se on ryhmän ihmisten ohjaamista samaan päämäärään. Projektipäällikön tärkeimmät ominaisuudet ovat kärsivällisyys ja ihmissuhdetaidot. Sen jälkeen tulee substanssiosaaminen (esim. IT infra ja/tai IT palvelut).

Vapaa-ajalla teen asioita, joita pohjoissuomessa voi tehdä. Kesällä vietän aikaa mökkeilen ja marjastaen ja luonnosta nauttien. Talvella moottorikelkkailen ja pilkin. Nuorempana laskettelin aktiivisesti. Vietän myös aikaa perheeni kanssa. Työ Nicossa sopii minulle, sen joustavuuden takia ja mielenkiintoisten, vaihtuvien asiakastoimeksiantojen takia.

 

Tutustu myös muiden nicolaisten uratarinoihin!

 

2 Comments
  • Kirsi schüssler | maalis 20, 2017 at 20:17

    Hei outi! Olen juuri Ruotsissa arjeplogissa ”moottorilomalla” ja tuli mieleen että mitähän sinulle kuuluu. Oli kiva lukea täältä että löytänyt oikein sopivan työn!
    Olisi kiva taas olla yhteydessä! Tarvitsemme muuten myös it alan ihmisen😬.

    • Jaana Väänänen | maalis 26, 2019 at 09:14

      Hei,voit olla suoraan Outiin yhteydessä, etunimi.sukunimi(at)nico.fi. Epäilen, että hän lukee tätä kautta viestejä.

Post A Comment