Blog

Marcus: ”Vaihtelevuus työtehtävissä pitää tylsyyden loitolla”

  |   Uratarinat   |   No comment

Tutustu nicolaisiin! Uratarinoissa nicolaiset kertovat työstään Nicolla.

Marcus Räihälle Nicolla työskentely on ollut positiivinen oppimiskokemus.

”Tulin Nicoon noin 4 vuotta sitten nimikkeellä palvelupäällikkö. Aikaisemmin olin noin kymmenen vuoden ajan olen työskennellyt erilaisissa IT-tehtävissä. Ennen Nicoon siirtymistäni vietin vuoden lasteni kanssa kotona – sellaisesta mahdollisuudestahan ei voi kieltäytyä, kun sitä tarjotaan. Koin, että tarvitsin myös muutosta ammatillisessa mielessä, ja olin valmis kokeilemaan uudenlaista työsuhdemallia. Nicon kautta sain mahdollisuuden molempiin.

Aloittaessani Nicossa työskentelin erään IT-palvelun tuotepäällikkönä ja sen jälkeen olen toiminut enimmäkseen eri tyyppisissä projektipäällikkötehtävissä. Asiakkaita on ollut monia ja asiakashankkeissani olen saanut mahdollisuuden liikkua uusille osaamisalueille, mikä on ollut mielenkiintoinen ja hyvä oppimiskokemus.

Pienen ja suuren yrityksen parhaat puolet

Pidän Nicossa erityisesti sen kyvystä yhdistää pienen ja suuren yrityksen parhaat puolet. Tämä näkyy etenkin Nicon joustavissa ja läpinäkyvissä toimintatavoissa. Lisäksi Nico tarjoaa kilpailukykyisen palkkamallin työntekijöilleen. Minusta on myös hyvä, että saan osaltani vaikuttaa siihen, minkälaisia tehtäviä ja hankkeita otan vastaan, ja että voin pitää työn ja perhe-elämän tasapainossa. Työ on ollut sopivan monipuolista ja vaihtelevaa.

Nicon tarjoama sopimusmalli ei välttämättä sovi sellaisille työntekijöille, jotka haluavat tietää varmuudella oman työnkuvansa moniksi kuukausiksi eteenpäin. Tämä pitää ottaa huomioon kun suunnittelee elämäänsä ja sen taloudellista puolta. Minusta on toisaalta ollut myös jännittävää, ettei aina tarkkaan tiedä, mitä uusia mahdollisuuksia edessäpäin häämöttää. Omalta osaltani oppimiskokemus on ollut tähän asti positiivinen ja uusilla osaamisalueilla toimiminen on varmistanut sen, ettei tylsyys pääse iskemään.

Mitä vapaa-aikaani tulee, olen kolmen lapsen isä (3-, 7- ja 8-vuotiaat lapset) , joten luonnollisesti suurin osa vapaa-ajastani kuluu perheen parissa. Leijalautailu sijoittuu kuitenkin heti perheen jälkeen. Oli sää mikä hyvänsä, en tiedä mitään niin mahtavaa kuin viettää päivä merellä, ja jo muutaman tunnin lautailu saa hymyn huulille moneksi päiväksi!”

No Comments

Post A Comment