Blog

Katse peruutuspeiliin – jarruttamatta!

  |   Yritys   |   No comment

Kalenterivuosi 2015 oli huikean hienoa aikaa Nicolle. Nyt on hauska katsoa peruutuspeiliin.

Vuosi alkoi hurjalla henkilömäärän kasvulla. Maaliskuun loppuun mennessä olimme palkanneet jo 16 uutta työntekijää, siis työntekijä viikossa. Nyt meitä on jo huimat 120 ja joukkoon mahtuu vielä. Hakijoita Nicoon tuli reippaasti yli 1000. Kiitos kaikille hakijoille ja kaikille meitä tapaamaan tulleille.

Helmikuussa Nico ja Nice (entinen Nice-business Finland Oy) yhdistyivät. Fuusion ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme paitsi kovan tason ICT-osaajien rekrytointi- ja resursointipalvelut, myös ketterät ICT-palvelut ja asiantuntijakonsultoinnin – kaikki saman katon alla.

Somekitchen

Nicolaisten kevään yhteisessä tapaamisessa opettelimme yhdessä somen ja kokkaamisen saloja. Somekitchen pelissä kilpaillaan keittiö vastaan keittiö; välineinä sama resepti, samat raaka-aineet (paitsi mausteet). Tarkoituksena oli opetella somen käyttämistä ja julkaista kilpailun etenemisestä kuvia ja tekstiä sosiaalisen median kanavissa. Mausterepertuaaria pystyi kasvattamaan todentamalla julkaisut tuomaristolle, ja tuomaristo palkitsi julkaisut ”rahalla” jolla pystyi ostamaan lisää mausteita kaupasta. Tuomariston tiukan silmän alla molemmat joukkueet onnistuivat luomaan loistavan kolmen ruokalajin intialaisen menyyn. Ja kaikki saivat syödäkseen. Ja diplomin ja palkintoja.

Kokkaillaan

Hyvää päivää myynnistä!

Kesälomien jälkeen aloitti uusi kollegamme Dinny Harjula. Pääsimme itsekin kokeilemaan, miltä tuntuu rekrytoida uusi henkilö omaan tiimiin. Ymmärrämme nyt hurjan paljon paremmin asiakkaitamme, jotka kipuilevat meidän laillamme kandidaattivalinnoissa. Jokaisella meillä on toiveena saada uusi kiva ja osaava kollega tai alainen tiimiimme, mutta, kun juuri sitä sopivaa tyyppiä ei tunnu löytyvän, prosessi venyy ja vanuu. Varmasti myös meitä auttanut yritys oli ihmeissään, päätöstä ei ollutkaan niin helppo tehdä. Ja sitten tuli Dinny ja hurmasi meidät ja solahti tiimiimme kuin vanha tekijä. Eikä pelästynyt huumorintajuammekaan. No, miltä nyt tuntuu Dinny ?

dinny harjula

Hienosti sain astua Nicon kyytiin mukaan ja mukavan iloinen oli vastaanotto. Alussa aina on toki uuteen ympäristöön oppimista, mutta hyvin sain apuja alusta pitäen eikä kukaan hermostunut jatkuvaan hihasta nykimiseen. 🙂 Nyt puolen vuoden jälkeen alkaa olemaan talon ihmisetkin tuttuja kaiken arkiaskareen lisäksi.

Mitä peliä pelaat?

Kollegani Juha kirjoitti blogissaan digitalisaation rikkovan nykyisiä liiketoimintamalleja. Digitalisaatio rikkoo nykyisiä liiketoimintarakenteita. Edelläkävijät pääsevät hetkeksi siniselle merelle. Muut ihmettelevät mihin asiakkaat katoavat ja miksi business hiipuu. Vanha peli on pelattu. Pitää keksiä uusi, jos aikoo olla hengissä tulevaisuudessakin. Kuuluisia game changereita ovat Airbnb, Uber, Spotify, Alibaba ja Netflix. Voisiko jotain vastaavaa keksiä rekrytointirintamalle ? Lue lisää Juhan blogista.

Mikä liikuttaa nicolaista?

Työhyvintointikumppanimme Varman kanssa tarjosimme työntekijöillemme seisauttavan luennon tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäisemisestä. Istuminen tappaa, senhän me tiedämme kaikki, siitä puhutaan jokaisessa hyvinvointikirjoituksessa. Peput ylös penkistä ja rappusia kävelemään! Työpaikallamme asetetaan tavoitteita myös oman hyvinvoinnin osalta. Jokainen henkilökohtaisesti ja omalla tasollaan. Yksi porukka kävelee rappuset seitsemänteen kerrokseen joka päivä ennen lounasta. Jotkut harjoittelevat lankkua ja käsilläseisontaa. Jotkut kylmänkestoa + 8 asteisessa vedessä. Kun yllyttää hullua, voi saada myös hyvää aikaan. Joukossa viisaus tiivistyy, tiemmä.

Muutto piristää kummasti – mutta missä printterit?

Syksyn muuttorumba kosketti myös Nicoa, mutta muuttohan piristää aina. Tulee siivottua turhat paperit ja tavarat pois pölyttymästä. Ja koska uuteen tilaan ei laitettu kaikille omia pöytiä tai kaappeja, oman työomaisuuden läpikäynti on enemmän kuin terveellinen harjoitus. Pöydälläni ei tälläkään hetkellä ole yhtään ylimääräistä tavaraa. Alkuun saimme myös reipasta liikuntaa, kun huomasimme, että lähin väriprintteri sijaitsee neljännessä kerroksessa. Kuten työkaverini iloisesti hihkaisi nelosessa käytyään: ”Hyvä reissu, tapasi kollegoita konserninkin puolelta…!”

IMG_2978

Miksi Outi tai Riitta haluavat tehdä töitä Nicossa?

Outi on paluumuuttaja Kanadasta. Hänellä oli tarjolla kaksikin vakituista kuukausipalkkaista työsuhdetta. Mutta hän halusi tulla Nicoon ja vaikuttaa itse työn ja vapaa-ajan suhteeseen ja ansiotasoonsa. Riitta kuuli Nicosta aviomieheltään ja tiesi, että Nicon Oulun konttorilla on hyviä tyyppejä töissä. Lue lisää työntekijäesittelyistämme

Uuden vuoden puolelta katsottuna, vuosi 2015 saa hyvän arvosanan. Kaikin puolin. Saimmehan viimein lunta ja pakkastakin, joka aina piristää pitkän pimeän syksyn jälkeen. Ja vuoden alusta olemme palkanneet jo kolme uutta työntekijää – eli sama vauhti jatkuu. Tutustu sinäkin yritykseemme, olisiko täällä uusi työpaikka juuri sinulle?

Hyvää Uutta Vuotta 2016!

No Comments

Post A Comment