Blog

Juha: ”Jokaisen työpäivän tulisi olla haaste”

  |   Uratarinat   |   No comment

Tutustu nicolaisiin! Uratarinoissa nicolaiset kertovat työstään Nicolla.

Juha Pesoselle sekä työ että urheiluharrastus on tavoitteellista ja aktiivista.

”Työskentelen projektipäällikkönä Nicolla. Tällä hetkellä toimin sisällönhallinnan asiakasprojekteissa julkishallinnon puolella. Työurani aikana olen työskennellyt hyvin erityyppisissä projekteissa ja projektienhallinnan kokemusta minulla on noin 10 vuoden ajalta. Kansainvälistä kokemusta olen saanut usean vuoden ajalta työskennellessäni monikulttuurisessa ja globaalissa työympäristössä. Tämän lisäksi työskentelin kaksi vuotta Yhdysvalloissa Wisconsinissa avainasiakaspäällikön ja teknisen myyntipäällikön yhdistetyssä roolissa. Tuolta ajalta minulle kertyi paljon kokemusta liiketoimintaprosesseista asiakkaiden kanssa, sillä kokonaisvastuu asiakkaista oli pääasiassa minulla.

Koulutukseltani olen sähkövoimatekniikan diplomi-insinööri. Tämän lisäksi olen suorittanut projekti-instituutin PM Master -koulutuksen vuonna 2003. Olen aiemmin myös suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon (JET). Päivätyöni ohessa olen toiminut muun muassa projektimetodikouluttajana.

Varsinaisia projekteja olen tehnyt ICT-alalla dokumentin- ja sisällönhallinnassa sekä tuotannon ICT-järjestelmien käyttöönoton parissa. Sen lisäksi olen toiminut tuotekehityksessä uusien tuotteiden tuotteistamisprojekteissa sekä asiakaskohtaisissa ”brändäysprojekteissa” projektipäällikkönä.

Nicon malli tuo konkreettisen muutoksen palkkatyölle

Nicolla pääsen luontevasti hyödyntämään aiempaa kokemustani ja osaamistani. Pidän työskentelystä asiakkaiden kanssa ja odotan oppivani myös uudentyyppisistä projekteissa ja näin kehittyväni urallani. Nicon aikana olen suorittanut IPMA Level C -, Prince2 Foundation -sekä Prince2 Practitioner -projektisertifikaatit.

Itse Nicon malli, joka perustuu provisiopalkkaukseen, tuo konkreettisen muutoksen palkkatyölle. Olen aina ajatellut siltä kannalta, että jokaisen työpäivän tulisi olla haaste. Tämä tarkoittaa sitä, että kotiin meno on mukavampaa työpäivän päättyessä kun tietää, että on tehnyt jotain palkkansa eteen. Vaikka olen ennen tehnyt pitkiäkin päiviä ja usein ylittänyt sovitun työajan, ei itse palkka ole koskaan ollut minulle päätarkoitus työssä. Nyt kun tehdystä työstä kuitenkin maksetaan tehdyn mukaisesti, on se luonnollisesti bonus työn päälle.

Olen luonteeltani suhteellisen aktiivinen ja tavoitteellinen. Pidän liikunnasta ja suosikkilajejani ovat juoksu, hiihto, pyöräily ja golf. Viimeisten lumisten talvien aikana olen hiihtänyt pitkiä lenkkejä ja osallistunut useisiin hiihtotapahtumiin, joista mainittakoon Oulun Tervahiihto kolmena peräkkäisenä talvena.

Kesälajini on juoksu ja kymmenennen maratonini juoksinkin kesällä 2012 Tukholmassa. Pyöräilyssä puolestaan voi nauttia kauniista maisemista ja ajaa pitkiä matkoja samaan aikaan. Huippukohta pyöräilyssä oli kirjaimellisesti Alppien ylittäminen St. Gothardin solaa pitkin kesällä 2004. Toinen mieleen jäänyt tapahtuma on Tour de Helsinki, jonka ajoin viimeksi 2010. Golf puolestaan on erinomaista sosiaalista toimintaa ulkoilun merkeissä. Olen pelannut suhteellisen paljon golfia ja nykyisin minut löytääkin Suur-Helsingin Golfin pelaajajäsenistöstä.”

No Comments

Post A Comment