Blog

Riina: “Nicolle rekrytoituminen oli mukava prosessi ja tunsin itseni alusta asti tervetulleeksi.”

  |   Career Stories   |   No comment

Tutustu nicolaisiin! Uratarinoissa nicolaiset kertovat työstään Nicolla.

Kuka olet, mitä teet? Miten tulit Nicoon töihin?

Olen Riina Murtonen ja asun Tampereen keskustassa Laukontorin kupeessa mieheni kanssa. Minulla on n. 800 metrin työmatka Finlaysonin alueelle, jossa teen muutoshallintapäällikön hommia Fujitsun asiakkaille. Olen koulutukseltani filosofian maisteri kielitieteiden alalta ja tein opiskeluaikanani paljon erilaisia asiakaspalvelutöitä. Asiakaspalvelutaustani ja IT-kiinnostukseni takia päädyin hakemaan vuokrafirman kautta Fujitsun käyttötukeen, ja kun pääsin sisään, tuntui heti, että olin löytänyt tulevaisuuden alani. Nälkä kasvoi syödessä ja haalin itselleni jatkuvasti monipuolisempia vastuita perustyöni oheen. Kun sitten organisaatioon avautui muutoshallintapäällikön paikka Nicon kautta, innostuin heti. Nicolle rekrytoituminen oli mukava prosessi ja tunsin itseni alusta asti tervetulleeksi.

Minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?

Useimpina päivinä tulen toimistolle yhdeksän aikaan ja kahvikupillisen aikana vilkaisen päivän kalenterin, uudet postit ja hoidan mahdollisia ”hetinyt”-tyyppisiä juoksevia asioita. Päivän mittaan paneudun tarkemmin muutoksiini – vedän ja kutsun kasaan palavereita ja varaan tarvittavia resursseja, teen etenemissuunnitelmia ja riskianalyysejä, laadin tiedotteita, soittelen sinne ja tänne – jokainen päivä on aina vähän erilainen. Noin kerran viikossa teen töitä kotoa. Etätyöpäivinä saan hoidettua hyvin varsinkin keskittymistä vaativia asioita, vaikka toisaalta tuntuu, ettei olisi töissä ollenkaan, kun saa istua vaikka sohvalla viltin alla, jos ei jaksa nousta työpöydän ääreen. Yksi työn parhaista puolista onkin juuri joustavuus: etätyön mahdollisuus ja se, että työajat eivät ole kiveen hakattuja, vaan voin mennä ja tulla suhteellisen vapaasti, kunhan tunnit tulevat täyteen.

Mikä motivoi sinua työssäsi? Miksi Nico?

Minua innostaa työssäni kehitys, vaihtelevuus ja haasteet. Teen tällä hetkellä muutoshallintaa kolmelle eri asiakkaalle, ja avoimia muutoksia saattaa olla kerralla jopa kymmeniä. Pidän siitä tunteesta, että näennäisestä kaaoksesta huolimatta saan pidettyä langat käsissä ja hoidettua muutokset maaliin. Vaikka muutoksissa toistuvat usein samat asiat (esim. ohjelmistopäivitykset, tiettyjen palveluiden käynnistykset), jokainen muutosprojekti on silti vähän erilainen ja mukana on eri ihmisiä ja erilaisia tilanteita. Välillä tulee vastaan muutoksia, jotka ovat täysin uutta asiaa minulle ja aluksi saattaa hirvittää, mutta apuna ja tukena on mahtavia kollegoita, ja bonuksena pääsen taas näkemään ja oppimaan uutta. Parasta on se, että muutosten lopputulokset parantavat ja helpottavat asiakkaan toimintaa jollain tavalla.

Minulle on tärkeää, että asiakkaiden toiminnan lisäksi pääsen kehittämään myös itseäni, ja siihen onneksi Nico työntekijöitään kannustaakin esimerkiksi koulutusrahan muodossa. Nico tarjoaa myös raikkaan yritysilmapiirin ja varsin kilpailukykyisen palkan. Pidän siitä, että saan työskennellä itsenäisesti ja vapaasti, mutta tukea ja apua saa esimieheltä ja muultakin organisaatiolta aina, kun sitä tarvitsee.

Mitä harrastat, mitä teet vapaa-aikanasi ?

Vapaa-aikanani harrastan laiskottelun lisäksi monia erilaisia urheilulajeja. Työasiat ja mahdolliset stressinaiheet katoavat mukavasti mielestä, kun keskittyy kurottamaan seuraavaan otteeseen kiipeilyseinällä tai sopivaan käsien asentoon tankotanssitangolla ylösalaisin ollessa. Juoksu taas toimii hyvänä mielenrauhoittajana ja terapiana. Liikkumisen lisäksi erilaiset fiktiiviset maailmat ovat lähellä sydäntäni: uppoudun välillä hyvinkin syvälle esimerkiksi kirjojen, TV-sarjojen tai videopelien maailmaan.

No Comments

Post A Comment