Blog

Pilvet ovat luonamme pysyvästi – match made in cloud

  |   Company   |   No comment

Johtavien pilvipalvelutarjoajien data centerit ovat rantautuneet entistä lähemmäksi meitä suomalaisia. Esteet palveluiden käyttämiselle ovat poistumassa datan sijainnista johtuvista syistä. Olemme jo hetken aikaa olleet tilanteessa, jossa pilvipalveluiden hyödyt ovat suuremmat kuin niiden käytön esteet. Kehitys on räjäyttänyt tarpeen hankkia pilvipalveluiden osaajia organisaatioihin.

 

“Kehitys on räjäyttänyt tarpeen hankkia pilvipalveluiden osaajia organisaatioihin.”

 

Olen hakenut muutaman vuoden ajan asiakkaillemme pilvipalveluiden osaajia erilaisin tehtävänkuvauksin ja osaamisvaatimuksin. Osaajamarkkinoiden tilanne niin osaajien määrän kuin osaamisen laadun suhteen on tullut tutuksi. Tutuksi on tullut myös monen suomalaisen organisaation tilanne pilvien suhteen. Rekrytoivat ja resursoivat esimiehet  kertovat pilvitilannettaan rekrytoitavaan profiiliin liittyvissä keskusteluissa. Ehdokkaiden kanssa käydyissä keskusteluissa syntyy puolestaan käsitys ehdokkaan nykyisen työnantajan tilanteesta pilvipalveluiden osalta. Näkymäni maamme pilvitaivaalle on huima!

Pilvipalvelut ovat nykyisin laajoja ekosysteemeitä sisältäen suuren määrän erilaisia palveluita. IT-alan rekrytointikonsultin tulee ymmärtää syvällisesti pilvimaailmaa, jotta oikeanlainen Azure, AWS tai Google cloud osaaja voidaan tunnistaa ja osaamisen soveltuvuus arvioida. Osaava rekrytointikonsultti pystyy sparraamaan rekrytoivan esimiehen kanssa ehdokkaiden profiilien potentiaalia tehtävään ja organisaatioon. Pilviasiantuntijoiden osalta usein keskustellaankin potentiaalista, koska valmiita osaajia ei ole markkinoilla kysyntää vastaavaa määrää. On ollut ilo huomata, että pilviosaamisen kehittämisen tarpeeseen ovat heränneet niin yksilöt kuin organisaatiotkin.

 

“Pilviasiantuntijoiden osalta usein keskustellaankin potentiaalista, koska valmiita osaajia ei ole markkinoilla kysyntää vastaavaa määrää.”

 

Usein keskustelu henkilöresurssia tarvitsevan asiakkaan kanssa alkaa, kun tarvitaan AWS, Azure tai Google cloud asiantuntija. Osaava rekrytointikonsultti pystyy tarkentamaan profiilia, jotta juuri ne oikeat pilviehdokkaat saadaan kaivettua esiin. Pilvissä on erilaisia XaaS tasoja, puhutaan työkuormista, sovellusalustoista, dataplatformeista, AI/ML palveluista, serverless ympäristöstä, API hallinnasta ja niin edelleen. Meillä onkin useita erilaisia pilviosaajia, joista kaikista puhutaan saatetaan puhua vain Azure, AWS tai Google cloud osaajina. Pilvessä tekevät töitä niin infra-asiantuntijat, sovelluskehittäjät, tiedonhallinnan osaajat, integraatio-osaajat, tietoliikenneosaajat kuin palomuuriasiantuntijat ja monet muut.

Resursoivan henkilön on tärkeä tunnistaa ne pilviekosysteemin osaamiset ja alueet, joita oikeasti tarvitaan. Pilviosaajien puolestaan kannattaa kuvata niin Linkedin profiiliin kuin Cv:hen tarkemmin pilviosaamisensa osa-alueet. Näin hallitsemme sujuvammin ”pilvisen tulevaisuuden” resursoinnin ja rekrytoinnin puolesta.

Kirjoittaja on Juha Hyvärinen, teknisten it-asiantuntijoiden tiimiesimies ja rekrytointi/suorahakukonsultti Nicossa. Vapaa-ajallaan Juha harrastaa liikuntaa ja viihtyy perheen poikien harrastusten kuljettajan roolissa.

No Comments

Post A Comment