Blog

Elli: Suorahakuja suurella sydämellä

  |   Uratarinat   |   No comment

Tutustu nicolaisiin! Uratarinoissa nicolaiset kertovat työstään Nicolla.

Olen Elli Taivassalo ja olen lähtöisin Vihdistä, mutta Vantaan sekä Berliinin kautta mutkat tehtyäni olen asettunut Espooseen asumaan. Toimin Nicossa avustavana rekrytointikonsulttina ja työskentelen etenkin suorahakujen parissa. Suorahakua käytetään usein tilanteissa, joissa asiakas itse ei ole löytänyt tehtävään sopivaa henkilöä tai on jo ennalta arvattavissa, että toivottuja hakijoita ei tule. Tavoitteeni on etsiä asiakkaiden tarpeisiin sopivia osaajia erilaisista verkostoista, sekä saada heidät kiinnostumaan työpaikan vaihdosta. Työni koostuu asiakkaan tarpeiden ymmärtämisestä, kandidaattien etsimisestä, haastattelemisesta sekä asiakkaalle esittelemisestä.

Ensimmäiset kuukaudet

Olen työskennellyt Nicossa nyt muutaman kuukauden ja tänä aikana olen päässyt rekrytoimaan niin emoyhtiöllemme Fujitsulle, suurelle kotimaiselle yritykselle kuin myös kansainvälisesti suoraan Norjaan. On äärettömän mielenkiintoista ja palkitsevaa kartoittaa asiakkaan tarpeet sekä toiveet uutta työntekijää rekrytoitaessa ja myöhemmin löytää juuri tällainen, toiveita vastaava henkilö.

Huomasin nopeasti, että Nicolla ihmisiin luotetaan, kun jo toisena työpäivänä tarjottiin tilaisuutta lähteä mukaan asiakkaalle rekrytoinnin käynnistyspalaveriin. Lähdin kuitenkin innoissani matkaan ja tämän rekrytoinnin parissa pääsinkin heti palaverin jälkeen työskentelemään. Tästä tuli myöhemmin myös ensimmäinen loppuun viety rekrytointini! Vaikka minulle annettiin vastuuta heti alusta lähtien, ovat asiantuntevat ja mukavat kollegat olleet suurena apuna työtä aloitellessa, eikä yksin ole tarvinnut jäädä.

Kuinka päädyin Nicoon?

Berliinissä opiskellessani pääsin tutustumaan uusiin rekrytoinnin ja henkilöstön kehittämisen innovaatioihin ja havahduin: ehkä näitä samoja asioita voisi tehdä myös työkseen Suomessa. Opintojen päätyttyä mietin myös jäämistä Saksaan sekä kansainväliseen Berliiniin mutta kaipuu luontoon, mereen, saunaan sekä suklaaseen äityi liian suureksi. Edelleen kuitenkin matkustelu on lähellä sydäntä, ja rakastan uusiin kaupunkeihin sekä ihmisiin tutustumista.

Berliinistä palattuani työskentely henkilöstön kehittämisen tiimissä sai minut miettimään työntekijöiden polkua askeleen taaksepäin; miten juuri nämä ihmiset ovat valikoituneet sekä päätyneet juuri näihin tehtäviin. Kiinnostus IT-alaa kohtaan sekä ihmislähtöinen ajattelutapa suuntasivat hakemaan juuri Nicolle töihin. Nicosta välittyi asiantunteva, mutta lämmin kuva heti ensimmäisestä tapaamisesta asti, ja tämä kuva on vain vahvistunut täällä työskennellessä. Tiivis työporukka mahdollistaa ajatusten vaihtamisen sekä yhteistyön todella tehokkaasti. En voisi kuvitella itseäni istumassa yksin työhuoneessa, vaan nautin ihmisten kohtaamisesta ja tässä avotilatoimisto on ehdottomasti eduksi.

Lopputyötä ja koulutuksia

Kirjoitan työn ohessa lopputyötäni ja Nicon liukuva työaika onkin mahdollistanut erinomaisesti pakollisiin seminaareihin sekä muihin tärkeisiin menoihin osallistumisen. Lopputyötäni kirjoitan johtamisesta sekä johtamisvalmennuksen vaikuttavuudesta. Olen aktiivinen itseni kehittäjä, ja minut löytääkin self-help kirjojen lukemisen lomassa pohtimasta myös muiden taitojen kehittämistä. Nico on vastannut näihin pohdintoihin loistavasti ja tarjonnut useita mahdollisuuksia kehittää itseäni, ja olenkin ilmoittautunut useaan koulutukseen syksylle.

Muuttuneet harrastukset

Harrastuksiini lukeutuu liikunta monipuolisesti. Nuorempana harrastin aktiivisesti taitoluistelua sekä myös kilpailin yleisurheilussa. Nämä ovat vaihtuneet kuntosaliin, joogaan, juoksemiseen, hiihtoon ja viimeisimpänä suureen innostukseen retkeilyä sekä vaeltamista kohtaan. Vaellusinnostuksestani onkin vitsailtu, että äitini puolelta oleva Lapin geeni on tainnut aktivoitua iän karttuessa.

Otettavaa ja annettavaa

Olen työporukkamme juniori, mutta kulttuurishokeilta on vältytty. Olen tuonut porukkaan vanhojen asioiden sekä käytäntöjen kyseenalaistamista, suoria lausahduksia sekä nuoruuden intoa. Vastaavasti olen saanut kollegoilta paljon sparrailuapua niin työpaikkailmoituksia kirjoittaessa kuin sopivia kandidaatteja pohtiessakin. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyä ja uusia rekrytointeja.

Soitellaan!

 

Kirjoittaja on Elli Taivassalo, avustava rekrytointikonsultti Nicossa.

No Comments

Post A Comment