Blogi

Veikö korona työsi? Näin löydät uuden suunnan it-alalta

Tarmo Antila – Nico

Korona-aika on koetellut monia suuriakin työnantajia, puhumattakaan työntekijöistä. Yt:t ovat johtaneet irtisanomisiin, ja osa työvoimasta on myös lomautettuna. It-ala on korona-ajan ja ylipäätään nykyhetken erikoisuus, sillä se kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Samalla työttömien määrä alalla on kuitenkin kasvanut. Lue blogista, kuinka voit varmistaa työllistymisen, jos olet uuden edessä urallasi.

Et ole ainut tässä tilanteessa

Tammikuussa it-alalla oli työttömiä 7 600, eli tuhat työtöntä enemmän kuin vuotta aiemmin. On epätavallista, että sekä työllisten että työttömien määrä kasvaa yhtä aikaa. Taustalla on alan jatkuva muutos – uusia, erilaisia työtehtäviä syntyy ja samalla kokonaisia työtehtäviä päättyy. Päättyviä työtehtäviä tekeville on kuitenkin olemassa vaihtoehtoja ja ratkaisuja. 

Uusia työtehtäviä syntyy it-alalla muun muassa projektinhallinnan, testauksen, palvelujohtamisen, käyttöliittymäsuunnittelun, ohjelmistoasiantuntijuuden ja -kehityksen saroille. Päättyvien työtehtävien aalto on osunut muun muassa telesektorille, hallinnollisiin tehtäviin, vanhojen, alas ajettujen järjestelmien osaajiin sekä teknisempiin tehtäviin, kuten laitehuoltoon ja asennukseen. 

Kouluttautuminen kannattaa aina

Jos olet tilanteessa, jossa tarvitset uutta osaamista ja työpaikan, mieti, mikä sinua kiinnostaa ja missä olet hyvä. Olen tavannut ja auttanut monia uudelleenkouluttautujia, ja tämän kokemuksen nojalla parhaat neuvoni ovat päättää, mitä haluaa, opetella uutta ja ottaa kaikki mahdollinen apu vastaan. Vaivaa näkemällä it-alalta kyllä löytyy työtä. Hieno esimerkki uran suunnanmuutoksesta on Kalle Mattila, joka jo pitkän uran tehneenä päätti kouluttautua projektinhallinnan asiantuntijaksi ja tekee nyt suvereenisti vaativia töitä asiakkaallamme. Kannattaa lukea Kallen uratarina täältä!

Sekä julkinen sektori että monet muuta koulutustahot tarjoavat erinomaisia polkuja uuden asiantuntemuksen opiskeluun muun muassa it-alalla. Esimerkiksi F.E.C.-koulutus toimii niin, että työttömäksi jäänyt saa koulutuksen ajan ansiosidonnaista korvausta hieman korotettuna. Näin henkilö saa systemaattisen koulutuksen tietyn ammatin ympärille sekä harjoittelupaikan. Mahdollisuuksia uudelleen kouluttautumiseen löytyy monia, joten kannattaa aktiivisesti tutkia, mikä sopisi juuri sinulle parhaiten.

Me autamme työllistymisessä

Uuden työn löytämisessä kannattaa käyttää apuna Nicoa tai kaltaistamme toimijaa. Joskus asiakasorganisaatio ei voi palkata työntekijää, vaikka tarve osaajalle olisi olemassa. Silloin työntekijän vuokraaminen on yleistä. Me palkkaamme mielellämme uuden uran kynnyksellä olevia, motivoituneita tekijöitä ja työllistämme heidät kauttamme asiakashankkeisiin. Meitä ei kiinnosta esimerkiksi ikäsi, vaan osaamisesi, motivaatiosi ja kiinnostuksen kohteesi. 

Olemme työnhakijoille suora kanava uusiin tehtäviin. Jos toiveenasi on osa-aikainen tai projektiluonteinen työ, sekin onnistuu Nicolla. Meidän tehtävämme on löytää sinulle töitä ja olemme erikoistuneet nimenomaan it-alan rekrytointiin. Saamme jatkuvasti suuria toimeksiantoja, ja kauttamme työllistyminen voi hoitua helpommin kuin yksin etsimällä. Emme ainoastaan rekrytoi osaajia suoraan asiakkaalle, vaan myös omaan tiimiimme, jolloin henkilö työllistyy vuokrattuna asiakasyritykseen. 

Tarvitsetko tukea uuteen? Ota rohkeasti yhteyttä! Muista myös katsoa Nicon avoimet työpaikat ja tilata Nicon hakuvahti!

- 10.6.2022

IT-ammattilainen, löydä unelmatyösi uuden palvelumme avulla

Avoimia työpaikkoja läpi kahlatessa törmää aina siihen, että IT-työmarkkinoilla käy kuhina. Samaan aikaan monella IT-osaajalla on haasteena löytää sopivia projekteja. Kyseessä on kohtaanto-ongelma, jossa asiakasprojektit...

- 2.6.2022

Kovan luokan osaamista joustavasti IT-asiantuntijavuokrauksella

IT-projektissa tarvittavaa osaamista ei ole usein mahdollista löytää ainakaan nopealla aikataululla, mutta tietoturvagurut ja monet muut IT-asiantuntijat voi vuokrata joustavasti Nicolta. IT-konsultti Jari Weckman on...

- 1.6.2022

Nico palvelee valtakunnallisesti paikallisten rekrytointikonsulttien kautta

Nicon IT-alan myös asiakkaan puolelta tuntevat, kokeneet rekrytointikonsultit palvelevat asiakkaita valtakunnallisesti, mutta vaikuttavat myös paikallisesti Suomen neljällä suurimmalla talousalueella, kun Helsingin ja pääkaupunkiseudun lisäksi läsnäolo...

Tilaa asiakaskirje