Blogi

Veikö korona työsi? Näin löydät uuden suunnan it-alalta

Tarmo Antila – Nico

Korona-aika on koetellut monia suuriakin työnantajia, puhumattakaan työntekijöistä. Yt:t ovat johtaneet irtisanomisiin, ja osa työvoimasta on myös lomautettuna. It-ala on korona-ajan ja ylipäätään nykyhetken erikoisuus, sillä se kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Samalla työttömien määrä alalla on kuitenkin kasvanut. Lue blogista, kuinka voit varmistaa työllistymisen, jos olet uuden edessä urallasi.

Et ole ainut tässä tilanteessa

Tammikuussa it-alalla oli työttömiä 7 600, eli tuhat työtöntä enemmän kuin vuotta aiemmin. On epätavallista, että sekä työllisten että työttömien määrä kasvaa yhtä aikaa. Taustalla on alan jatkuva muutos – uusia, erilaisia työtehtäviä syntyy ja samalla kokonaisia työtehtäviä päättyy. Päättyviä työtehtäviä tekeville on kuitenkin olemassa vaihtoehtoja ja ratkaisuja. 

Uusia työtehtäviä syntyy it-alalla muun muassa projektinhallinnan, testauksen, palvelujohtamisen, käyttöliittymäsuunnittelun, ohjelmistoasiantuntijuuden ja -kehityksen saroille. Päättyvien työtehtävien aalto on osunut muun muassa telesektorille, hallinnollisiin tehtäviin, vanhojen, alas ajettujen järjestelmien osaajiin sekä teknisempiin tehtäviin, kuten laitehuoltoon ja asennukseen. 

Kouluttautuminen kannattaa aina

Jos olet tilanteessa, jossa tarvitset uutta osaamista ja työpaikan, mieti, mikä sinua kiinnostaa ja missä olet hyvä. Olen tavannut ja auttanut monia uudelleenkouluttautujia, ja tämän kokemuksen nojalla parhaat neuvoni ovat päättää, mitä haluaa, opetella uutta ja ottaa kaikki mahdollinen apu vastaan. Vaivaa näkemällä it-alalta kyllä löytyy työtä. Hieno esimerkki uran suunnanmuutoksesta on Kalle Mattila, joka jo pitkän uran tehneenä päätti kouluttautua projektinhallinnan asiantuntijaksi ja tekee nyt suvereenisti vaativia töitä asiakkaallamme. Kannattaa lukea Kallen uratarina täältä!

Sekä julkinen sektori että monet muuta koulutustahot tarjoavat erinomaisia polkuja uuden asiantuntemuksen opiskeluun muun muassa it-alalla. Esimerkiksi F.E.C.-koulutus toimii niin, että työttömäksi jäänyt saa koulutuksen ajan ansiosidonnaista korvausta hieman korotettuna. Näin henkilö saa systemaattisen koulutuksen tietyn ammatin ympärille sekä harjoittelupaikan. Mahdollisuuksia uudelleen kouluttautumiseen löytyy monia, joten kannattaa aktiivisesti tutkia, mikä sopisi juuri sinulle parhaiten.

Me autamme työllistymisessä

Uuden työn löytämisessä kannattaa käyttää apuna Nicoa tai kaltaistamme toimijaa. Joskus asiakasorganisaatio ei voi palkata työntekijää, vaikka tarve osaajalle olisi olemassa. Silloin työntekijän vuokraaminen on yleistä. Me palkkaamme mielellämme uuden uran kynnyksellä olevia, motivoituneita tekijöitä ja työllistämme heidät kauttamme asiakashankkeisiin. Meitä ei kiinnosta esimerkiksi ikäsi, vaan osaamisesi, motivaatiosi ja kiinnostuksen kohteesi. 

Olemme työnhakijoille suora kanava uusiin tehtäviin. Jos toiveenasi on osa-aikainen tai projektiluonteinen työ, sekin onnistuu Nicolla. Meidän tehtävämme on löytää sinulle töitä ja olemme erikoistuneet nimenomaan it-alan rekrytointiin. Saamme jatkuvasti suuria toimeksiantoja, ja kauttamme työllistyminen voi hoitua helpommin kuin yksin etsimällä. Emme ainoastaan rekrytoi osaajia suoraan asiakkaalle, vaan myös omaan tiimiimme, jolloin henkilö työllistyy vuokrattuna asiakasyritykseen. 

Tarvitsetko tukea uuteen? Ota rohkeasti yhteyttä! Muista myös katsoa Nicon avoimet työpaikat ja tilata Nicon hakuvahti!

- 9.4.2021

Kumppanoituminen IT-hankkeen tukena: 5 hyötyä

Miksi jotkut suuret IT-projektit onnistuvat tavoitteissaan suunnitellusti, ja osassa on jatkuva osaajapula? Väitän, että partneroituminen ja avainresurssien turvaaminen auttavat monissa ongelmatilanteissa. It-hankkeiden toteutuksessa on yleistä...

- 24.3.2021

Yrittäjä tai freelancer, näin saat kiinnostavia it-projekteja

Meille tulvii uusia toimeksiantoja, ja etsimme aktiivisesti alihankkijoita monenlaisiin rooleihin ja osaamisalueisiin. Osallistumme säännöllisesti myös moniin julkishallinnon kilpailutuksiin. Esimerkiksi scrummasterit, palvelupäälliköt, testaajat, arkkitehdit ja ohjelmistokehittäjät...

- 4.3.2021

Näin teet LinkedIn-profiilistasi headhuntereille kiinnostavan – 4+1 vinkkiä

Suomessa on jo yli 1,2 miljoonaa LinkedInin käyttäjää ja maailmanlaajuisesti aktiivisia käyttäjiä on lähes 700 miljoonaa. Suuri osa työpaikkailmoituksista julkaistaan nykyään myös LinkedInissä, ja me...

Tilaa asiakaskirje