Blog

180 päivää vuorotteluvapaata

  |   Uratarinat   |   No comment

Nyt se sitten on totta. Ja toteutuu. Pitkään suunnittelemani vuorotteluvapaa alkoi 4.7. Vuorotteluvapaan sijainen on löytynyt, perehdytykset pidetty ja kapulanvaihto tehty. Myös vapaan alustavat suunnitelmat tehty. Ja kesä näyttää parhaimmat puolensa tänä maanantaina, kun kirjoitan tätä eli vettä sataa kaatamalla.

Minkälainen vuorotteluvapaalle valmistautumisprosessi oli?

Konsernissamme on erinomaiset hr-sivut, jotka ohjaavat käytännön asioissa ja apua sain myös vastaavalta hr-asiantuntijalta. Oma työttömyyskassani vastasi tosi nopeasti ja asiantuntevasti kysymyksiini. Sopimusasiat sujuivat mutkattomasti heti sen jälkeen, kun valittu vuorotteluvapaan sijainen oli allekirjoittanut työsopimuksensa. Vuorotteluvapaasopimus allekirjoitettiin ja toimitin vuorotteluvapaaraha-anomuksen kassalle. Hyväksynnät molemmille tulivat nopeasti ja käytännön asiat siis sujuivat niin kuin pitikin.

Heidi tuli taloon!

On tietenkin tärkeää, että työhön jäävät kollegat saavat uuden asiantuntevan ja mukavan kollegan tiimiinsä. Tällainen löytyikin! Saanko esitellä Heidin. Heidi Hänninen heidi_kesä2tulee hr-maailmasta, hänellä on kokemusta rekrytoinneista ja hr-asioista isoissa suomalaisissa yrityksissä. Hänellä on positiivinen asenne ja tekemisen meininki. Hän ottaa asioista selvää ja on sujahtanut tiimiimme niin hyvin, että ensimmäisen viikon jälkeen tuntui siltä, että Heidi on ollut aina meillä töissä. Heidiin voitte olla yhteyksissä joko henkilökohtaisen sähköpostin välityksellä, etunimi.sukunimi@nico.fi tai laittamalla viestiä info@nico.fi sähköpostiin, jota koko tiimi lukee.

Aamulla mietin, että saankohan sähköpostini inboxin tyhjäksi viesteistä. Muut asiat on siirretty uusille vastuuhenkilöille: esimiesvastuu, rekrytoinnit, projektit, hr-asiat, tiedottaminen asiakkaille ja monet pienet käytännön asiat. Suurimmaksi haasteeksi jäi sähköpostin tyhjennys.

 

Pidennetty kesä…

Monilla alkaa näin juhannuksen jälkeen loma. On mukavaa irrottautua työrutiineista muutamaksi viikoksi. Itse irrottaudun 180 päiväksi. Siis puoleksi vuodeksi. Se tuntuu uskomattomalta. Melkein lottovoitolta. Voin tehdä ihan jotain muuta. Mieheltäni, joka on nyt harjoitellut eläkkeellä oloa muutaman viikon, kysyin, että miltä nyt tuntuu ja miten se aika kuluu? Hän vastasi, että tekemistä riittää, sopivassa suhteessa levon ja rentoutumisen kanssa. Ja voi panostaa omaan itseensä, liikuntaan, hyvinvointiin ja harrastuksiin. Kuulostaa hyvältä, sillä sitä minäkin olen suunnitellut. Olen pitänyt suunnitelmat sopivan väljinä, ettei heti ala stressata tuo vapaa-aika. Ensimmäinen kunnon irtiotto on viikon etelänmatka heti alkuun. Sen jälkeen Suomen ihanaa suvisäätä myötäillen mökkeilyä, golfia, kotimaanmatkailua. Pari muuta reissua on syksyyn varattuna. Ja panostus omaan hyvinvointituote-businekseen tuo mukavan lisän rutiineihin.

Minun ei tule ikävä ennustamista saatikka laskuttamista tai temppuilevaa printteriä. Mutta minun tulee ikävä ihmisiä. Työkavereita. Viisaita, hassunhauskoja työperheeni jäseniä. Osan kanssa voin toki keskustella edelleen Facebookin kautta. Ja koska voin hyvillä mielin jättää Nico-businekset Heidin ja muun tiimin hoidettavaksi, mieleni on kevyt ja oloni energinen ja luottavainen.

Nicon alkuvuoden kuulumiset

Nicoon on alkuvuoden aikana palkattu 18 uutta konsulttia. Tittelit ovat vaihdelleet: C Developer, Test Engineer, Service Architect, Change and Communications Consultant, Project Manager ja monia muita. Uskomme rekrytointitahdin jatkuvan vähintään samanlaisena loppuvuoden, oletko sinä kenties seuraava? Katso avoimet paikkamme osoitteesta http://nicocareers.fi/ ja seuraa LinkedIn-sivuamme.

Toivotan teille kaikille ihanaa, lämpöistä, aurinkoista ja rentoa kesää!

Jaana Väänänen
Team Manager/Recruitments

No Comments

Post A Comment